Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#68801

NA Hot Like Hell  (2019)

(1)

kaland

Egy emigráns limuzinsofőr megpróbálja elkészíteni a saját játékfilmjét, de ez sehogyan sem akar összejönni neki.

#68802

NA Wrath of the Dead  (2017)

(1)

akció | horror

Mikor a pokol felemelkedik, egy ember feladata lesz, hogy harcba szálljon az emberiség megmentéséért. több»

A művészetek városa - Arpino (A művészetek városa - Arpino)
#68803

dokumentum

Cicero szülővárosa, Arpino, minden évben otthont ad az ókori szónokról elnevezett nemzetközi műfordító versenynek. Ezzel egyidőben számos más kulturális esemény is zajlik a... több»

#68804

dráma

A Time in Between című filmdráma története megtörtént eseményekre épül. Főhőse Sergio Marquez (Julien Cesario), aki zilált családi háttérrel rendelkezik, s akit kelet-Los Angeles... több»

Polak-Wengry
#68805

dokumentum

A dokumentumfilm a II. világháborúban létrejött és azóta inkább csak a lengyel, mint a magyar köztudatban élő kapcsolatokat idézi fel, azt a segítséget, amelyet a magyar állam... több»

Rendező: Vajda Péter

A közösség
#68806

dokumentum

Bepillantás a XXI. század elején a három közös sorsú, egymást segítő, egymással évődő rendtartó székely falu életébe. A ma is évszázados hagyományok szerint történő... több»

Far Bright Star
#68807

kaland | western

A történet 1916-ban játszódik, amikor egy idősödő lovas tiszt egy csapatnyi embert vezet Pancho Villa levadászására. Pancho Villa a mexikó lázadás vezéreként vonult be a... több»

Rendező: Casey Affleck

Szereplők: Joaquin Phoenix

#68808

dokumentum

Netflix

Ez a dokumentumfilm a neandervölgyiek körüli rejtélyekbe bonyolódik, és abba, hogy mit árulnak el fosszilis leleteik az életükről és eltűnésükről. több»

Hotel Mentol
#68809

zenés

1982 márciusában a Tavaszi Fesztivál kiemelt eseménye volt a Hungária együttes koncertje a Budapest Sportcsarnokban. A koncert kulisszatitkait, az együttes tagjainak addigi életútját,... több»

Rendező: Koltay Gábor

Bedő-Budapest-Brüsszel (Bedő-Budapest-Brüsszel)
#68810

dokumentum

Bársony Kata szociológusnak, illetve ahogy ő mondja társadalomtudósnak tanul Budapesten, de már az Európa Parlamentben gyakornokoskodhatott három hónapig. Nem rossz indulás egy második... több»

A Baltikum és Finnország
#68811

road movie

Lengyelországon keresztül közelítjük meg az úgynevezett balti országokat, Litvániát, Lettországot és Litvániát, majd átruccanunk Finnországba, végül pedig Szentpétervárra... több»

Rendező: Meronka Péter

Cserhalmi György portré
#68812

életrajzi

2006. januárjában Cserhalmi György Prágába utazott, hogy ottani barátaival találkozzon, és részt vegyen egy filmbemutatón. Az út lehetőséget adott, hogy a kiváló színész... több»

Az öt kis kínai
#68813

dokumentum

A hazánkban élő kínai emigráció száma 25-30.000-et is eléri. Mindenütt jelen vannak, mégis keveset tudunk róluk. A film a letelepedés, a megkapaszkodás, a kultúrák közötti... több»

Rendező: Czencz József

Szibériai nyár
#68814

rövidfilm

A különös hangulatú kisjátékfilmben egy mai Hamupipőke-történet elevenedik meg, ahol a hősnő szomorú munkájának nyomasztó színtere egy csirkefeldolgozó üzem...

Rendező: Dér András

Szereplők: Dér Denissa

Eszterháza
#68815

NA Eszterháza  (2006)

dokumentum

Az Esterházy-kastély Magyarország egyik legjelentősebb épületegyüttese. E barokk kastélyt, vagy ahogy sokan említik a "magyar Versailles"-t Esterházy (Fényes) Miklós építette 1763-66... több»

Az árulásról
#68816

dokumentum

A szászok kilencven százaléka a második világháború óta elhagyta szülőföldjét. Mára mindössze tizenötezren maradtak, a lakosság átlagéletkora hatvan év. Vajon árulásnak... több»

Stage Fright
#68817

dráma | horror | rövidfilm

Mariah Campbell egy feltörekvő színész, akinek sikerült bekerülnie néhány népszerű tévésorozatba. Mariah-nak nem szállt a fejébe a dicsőség, továbbra is jár a drámaórákra,... több»

Hallo
#68818

NA Hallo  (2006)

kísérleti film

A "hallo" kifejezés rövid története. Doku-videoklipp a homeopatikus realizmus jegyében. Rendhagyó etimológia vizualizáció, amely a nyelvi imperializmus és a kisnemzetekre oly jellemző... több»

Cobolyvadász (Cobolyvadász)
#68819

dokumentum

A Cobolyvadász című film a szibériai tajga legszebb vidékén, Kamcsatkán mutatja be az erdőben és az erdőből élő orosz vadász munkáját. Beszámol azokról a folyamatokról, amelyek... több»

#68820

NA Abandoned  (2017)

horror

Egy csapatnyi fiatalnak elege lesz az unalmas hétvégékből, így új szórakozás után néznek: a tervük, hogy betörjenek egy elmegyógyintézetbe... több»