Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Törődés
#68821

NA Törődés  (1988)

dokumentum

A szentesi VE-GA Ifjúsági Békeklub a KISZ KB támogatásával, a helyi pártszervezettel keményen vitatkozva keresi helyét a reformok, a demokratizálódás folyamatában.

Rendező: Zombori Katalin

Naplegenda
#68822

NA Naplegenda  (2001)

táncfilm

Az Állami Népiegyüttes csodálatos tánckölteménye Nikola Parov egyedülálló zenéjére. Közép-kelet európai tánc- és zenei örökségeink egymásra hatásai fogalmazódnak meg egy... több»

Rendező: Bokor Attila

A természeti világ: rozmár, a kéttonnás agyaras
#68823

dokumentum

Sivuqaq egy 18 éves extra méretű rozmár; mostanra apának kellene lennie, de nem jöttek össze a dolgok. A tudós Holley Muraco megpróbál segíteni neki szülővé válni. több»

#68824

NA Discovery rose  (2020)

(1)

thriller

Katonák, civilek és bűnözők kénytelenek összefogni egymással, hogy túléljenek egy zombi apokalipszist. több»

Rendező: Aydin Tanseli

Schéner Mihály
#68825

dokumentum | életrajzi

A 78 éves, Kossuth-díjas Schéner Mihály művészetének egyik tápláló forrása a folklór. Festményeiben, plasztikáiban a népművészet mellett jelen van a konstruktivizmus és a... több»

Asztali praktikák (Asztali praktikák)
#68826

dokumentum

Ha az ember enni-inni szeretne, nem elég, ha hasa és pénze van hozzá! Fej is kell és persze kellő ismeretek ahhoz, hogy kiválaszthassa az adott ételhez megfelelő bort. Filmünkben... több»

#68827

sci-fi

Fritz, Snark és Bubbles véletlenül egy rejtélyes kriptozoologiai rituálé kellős közepébe csöppen. Hőseink csakhamar rádöbbennek, hogy egy ősi lényt szeretnének életre hívni. több»

Vademberek
#68828

NA Vademberek  (2001)

kaland

Négy jóbarát a gimnázium befejezése után továbbra is tartja egymással a kapcsolatot. Az élet egészen más pályára sodorta őket, mégis minden évben találnak időt, hogy a városi... több»

Filléresõ
#68829

NA Filléresõ  (1981)

A 30-as évek Amerikájában játszódó történet központi figurája Arthur, a "dal- kereskedõ", aki olyan világban szeretne élni, ahol a dalok valóra válnak.

Cigányút
#68830

NA Cigányút  (1998)

dokumentum

A sepsiszentgyörgyi Örkőn szolgál Márkus András katolikus pap. Hívei - a cigánytelep magyar anyanyelvű lakói - jórészt analfabéták. Néhány éve az egyház szervezte meg a... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Mozgóképek cigányokról
#68831

dokumentum

Sára Sándor Cigányok című nagy port kavart dokumentumfilmjét, melyet első játékfilmje, az 1968-as Feldobott kő előtt még a Balázs Béla Stúdióban forgatott, mindenki ismeri. A... több»

Rászólnék a pillanatra
#68832

dokumentum

A pesterzsébeti városközpont egyik nagy lakótelepi házában készült dokumentumfilm az életmód-vizsgálattal foglalkozik.

Rendező: Zombori Katalin

#68833

NA Hope's Game  (2019)

dráma | sci-fi

Miután Hoper-ot baleset érte, lehetőséget kap egy személytől, hogy kipróbáljon egy új forradalmi virtuális élményt. Elég bonyolulttá válnak a dolgok, gondolatokon keresztül hoznak... több»

Az aranyelefánt
#68834

vígjáték

A történet az 1930-as évek elején játszódik a Szovjetúnióban. Mocsalkin kolhozparaszt megálmodja, hová rejtette el hajdan kincseit Sztyepan Razin visszavonuló parasztserege. A... több»

Mítosz és emlékezet - Beszélgetés Somogyi Istvánnal
#68835

A Szkéné kísérleti színnház rendezője a révülés ősi sámánisztikus technikáját alkalmazza egy újszerű színház megteremtésében.

Sír a madár
#68836

dokumentum

Minden ami zene c. sorozatból készített válogatás Jancsó Miklós és Grunwalsky Ferenc rendezésében (Richterről, Orbán Ottó egy Schubert-verse, egy magyar katonadal nevelőintézetis... több»

Csókkal és körömmel
#68837

dráma

Angi szociális gondozó, másodállásban két kisgyerekre vigyáz, mert az anyjuk, Ildikó elfoglalt üzletasszony. Harmadik állása is van: újságot árul. Egyszer magához veszi egy... több»

Parasztrondó
#68838

dokumentum

A film egyéni sorsokon keresztül mutatja be a paraszti élet változásait a rendszerváltás után egy nyugat-magyarországi kis településen. Kárpótlás a kommunista rendszerben elvett... több»

Rendező: Dér András

Birodalmi helytartók
#68839

dokumentum

A szerzők több éves kutatás alapján a filmkamera és archív dokumentumok segítségével mutatják be kik töltötték be Magyarországon Rákosi Mátyás országlása idején a birodalmi... több»

Rendező: Tóth T. Tamás

Szereplők: Kun Miklós

A fogadalom
#68840

NA A fogadalom  (1962)

Egy vallásos paraszt szamara meggyógyulásáért könyörög Istenhez, és fogadalmat tesz arra, hogy egy 30 mérföldnyi távolságban lévõ fakeresztet a bahiai templomba cipel. Miután... több»