Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#68801

dráma | életrajzi | musical | zenés

Egy életrajzi történet az 1970-es évek egyik legjelentősebb zenei produceréről, a Casablanca Records társalapítójáról, Niel Bogart-ról. több»

#68802

NA Rift  (2018)

thriller

Zeng Yu, a kínai asztrofizikus egy párhuzamos világ segítségével rájön arra, hogy hogyan ölték meg a barátnőjét. több»

Fejfák
#68803

NA Fejfák  (1973)

dokumentum

A magyar református temetők legszebb sírjeleit, a fejfákat, végtelen formagazdagságukat, pusztulásukban is megkapó szépségüket mutatja be a film.

Rendező: Olasz Ferenc

#68804

animáció

Amikor Puransu léte veszélybe kerül, Falulu kénytelen segítséget kérni a barátaitól, akiknek be kell utazniuk az egész világot, hogy teljesíthessék a feladatukat.

Rendező: Makoto Moriwaki

Amerika cápái
#68806

dokumentum

Arról, hogy az USA partjai mentén rengeteg cápa él, testükön csúnya sérülésnyomokat viselő szörfösök és fürdőzők sokasága tudna mesélni. De pontosan milyen fajok vadásznak... több»

Polak-Wengry
#68807

dokumentum

A dokumentumfilm a II. világháborúban létrejött és azóta inkább csak a lengyel, mint a magyar köztudatban élő kapcsolatokat idézi fel, azt a segítséget, amelyet a magyar állam... több»

Rendező: Vajda Péter

A kamerás ember
#68808

életrajzi

Schuller Imre rendező, operatőr, a szakma nagy öregje kamerát szeretne vásárolni. Az eladók, mint egy idős embernek, úgy magyarázzák a filmezés alapjait. Eközben Schuller Imre... több»

Rendező: Dénes Gábor

Szereplők: Schuller Imre

Hotel Mentol
#68809

zenés

1982 márciusában a Tavaszi Fesztivál kiemelt eseménye volt a Hungária együttes koncertje a Budapest Sportcsarnokban. A koncert kulisszatitkait, az együttes tagjainak addigi életútját,... több»

Rendező: Koltay Gábor

Bali - érzéki egyensúly
#68810

dokumentum

Indonézia, a Föld legnagyobb szigetvilága, mintegy 4800 kilométeres körívben terül el az Egyenlítő környékén, amelynek csaknem a közepén fekszik Bali szigete. A sziget... több»

Rendező: Csermák Zoltán

The Personal History of Rachel DuPree
#68811

dráma

A történet egy elszigetelt és aszály sújtotta farmon játszódik, ahol egy állapotos nő úgy érzi, hogy a férjének előbbre valóak a saját ambíciói, minthogy megmentse a családját... több»

Cserelakosok
#68812

dokumentum

1946. február 27-én kötötték meg a csehszlovák-magyar lakosságcsere-egyezményt, amelynek eredményeként hivatalosan 60 ezer szlovák és 77 ezer magyar cserélt hazát. A Duna Televízió... több»

Rendező: Jaksi Kornél

#68813

animáció

Filmio

Az idő és a tér valódi lények. Férfi és nő. Az idő a férfi és a tér a nő. (William Blake)

Rendező: Orosz István

The White Devil
#68814

NA The White Devil  (2017)

(1)

thriller

A film története serint egy amirikai tinit Londonba küldenek egy bentlakásos iskolába abban a reményben, hogy itt sikerül jó gyereket faragni belőle. ám az skolát egy korábbi diák... több»

Rendező: Jahmil X.T. Qubeka

Szereplők: Cameron Monaghan

Szibériai nyár
#68815

rövidfilm

A különös hangulatú kisjátékfilmben egy mai Hamupipőke-történet elevenedik meg, ahol a hősnő szomorú munkájának nyomasztó színtere egy csirkefeldolgozó üzem...

Rendező: Dér András

Szereplők: Dér Denissa

Emberek fehérben
#68816

dokumentum

Az Emberek fehérben c. két részes dokumentumfilmben azokra az egészségügyisekre emlékezünk, akik az 1956-ban hivatásukat hősiesen gyakorolva vettek részt a forradalomban.Filmünkből... több»

Rendező: Kárpáthy Mariann

Az Aradi Golgota
#68817

dokumentum

1867-ben merült föl a gondolat, hogy Aradon szobrot állítsanak a vértanúk tiszteletére. Huszár Adolf 1883-ban készült el a Szabadság-szobor pályaművével. Ő 1885-ben váratlanul... több»

Rendező: Erdős Zsigmond

#68818

vígjáték

Cristela Alonzo stand-up estje, amely a Netflix gondozásában készült. Az est fő témája a mexikói bevándorlók és az amerikai társadalom. több»

Szereplők: Cristela Alonzo

Gorbacsov - 75; Peresztrojka - 20
#68819

dokumentum

A Peresztrojka 20. és Mihail Gorbacsov 75. születésnapja alkalmából rendezett konferencia vendégei beszélnek 1956-ról, a közép-európai térség 1989 utáni alakulásáról.

Rendező: Tótfalusi András

Cigányfúró
#68820

dokumentum

A film Andrási Lajos cigány származású vállalkozó életét mutatja be. A mára jómódú víz- és gázszerelő vállalkozó, egy fillér nélkül érkezett Budapestre a hetvenes évek... több»

Rendező: Hollai Kálmán