Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#68841

dráma

Vajon mi történik akkor, ha az ember többet ad, mint amennyi van...?!

#68842

dokumentum

A 2018 júliusában, Berlin ikonikus amfiteátrumában, a Waldbühnében rögzítésre kerülő előadásban a tenor világsztár, Jonas Kaufmann Dolca Vita című, nemzetközi bestseller... több»

Rendező: Frank Hof

Szereplők: Jonas Kaufmann

#68843

animáció | családi

Bob ezúttal azt mutatja meg, milyen egyszerű és játékos dolog is otthonokat és játszótereket építeni, ha akad egy kis segítség a barátoktól.

A sötétség titkai – Halálos Annie
#68844

horror

Halloween éjszakáján egyetemi hallgatók csapdába esnek egy titokzatos társasjátékban, amely életre kelti a legsötétebb titkaikat és félelmeiket. Játszaniuk kell, hogy... több»

Elveszett család
#68845

dokumentum | életrajzi

"A legtöbb ember átadja magát egy kettős hit káprázatának: hisz az emlékezet örökkévalóságában, amely magába foglalja az embereket, dolgokat, cselekedeteket, nemzeteket, és hisz... több»

Rendező: Salamon András

Antonin Dvorák: 8. szimfónia
#68846

zenés

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

A klasszikus szimfónia, Haydn, Mozart után a zeneirodalom gazdag szimfonikus irodalmát teljesítette ki, Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms műveivel, a 19. században. Kilenc... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Herman Ottó 100
#68847

dokumentum

Száz éve annak, hogy Herman Ottó, minden idők legnagyobb magyar természettudósa és polihisztora távozott az élők sorból. A bozontos szakállú, torzonborz természettudós, a... több»

A Velež szíve
#68848

dokumentum

A Velež-hegy Bosznia-Hercegovina déli részén, a Szlovéniától Albániáig húzódó Dinári hegység tagja. Délről nézve lehetetlen nem észrevenni a Mostartól Nevesinjéig magasodó... több»

Két szólamban
#68849

dokumentum

A dokumentumfilm a Kolozsvártól 30 km-re fekvő Kide múltját és jelenét mutatja be. A többségében magyarok lakta, egykor 600-700 lelkes, virágzó községben ma mindössze 180-an élnek.... több»

Rendező: Kovács András

A XX. század tanúja Búza Barna
#68850

dokumentum | életrajzi

A 90. és 100. életév között is aktív alkotóművészek szereplőjeként Búza Barna szobrászművész tanulmányait, műveit, életútját mutatja be a film napjainkig.  Személyén... több»

Munkácsy inasa
#68851

dokumentum | életrajzi

A film Rippl-Rónai József festőművész életművét mutatja be. Az óriási festményanyagon kívül a kort ábrázoló fotográfiák, mozgóképek keretébe foglalva láthatjuk a Munkácsy... több»

Rendező: Lakatos Iván

Így indult az élet
#68852

dokumentum

 Négy és fél milliárd évvel ezelőtt a fiatal Föld pokoli hely volt. Forrongó káosz, meteoritok, vulkanikus gázok és villámlások. Ha nincs az ózonréteg, a Föld ma is egy... több»

Búcsúzunk Bessenyei Ferenctől
#68853

A Duna Televízió egyenes adásban közvetíti a színművész temetését a Farkasréti temetőből, ahol 14 órakor helyezik örök nyugalomra a kétszeres Kossuth-díjas színművészt,... több»

Ausztrália a magasból
#68854

dokumentum

TV-ben (National Geographic, csütörtök 01:33)

Ausztrália egy rendkívüli kontinens, tele különös és egyedülálló helyekkel, jelenségekkel és természeti képződményekkel. A filmben ritka módon a magasból gyönyörködhetünk a... több»

#68855

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#68856

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#68857

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

#68858

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»

#68859

dráma | vígjáték

A hetvenéves Mahin, aki eddig magányos volt, úgy dönt, hogy újraéleszti szerelmi életét. Egy véletlen találkozásból pedig egy felejthetetlen este kerekedik. több»

#68860

85 Motorosok  (2023)

(8)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»