Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Múlt, forma és lélek
#68861

dokumentum

Lükő Gábor különböző ősi kultúrák szimbólumait tanulmányozta élete során. "A jelnek pontosan meghatározott jelentése van és akkor válik jelképpé, ha a jeladó nem tud hidegen,... több»

Rendező: Vékás Péter

Ízőrzők: Szepetnek
#68862

dokumentum

A Nagykanizsával szomszédos település élénk hagyományőrző élettel rendelkezik. Horvát és sváb ételeket ismerhetünk meg a műsorból: a hajdinaleves, a hajdina- és kukuricakása... több»

Rendező: Móczár István

Házavatás - Collégium Hungaricum Berlin
#68863

dokumentum

"A magyar nemzet nem elég gazdag ahhoz, hogy egyetlen komoly tehetséget elkallódni hagyjunk." (Klebelsberg Kunó) A trianoni Magyarország számára csak az oktatás, a kultúra és... több»

#68864

NA Lily  (2016)

dráma | rövidfilm

Lily egy titkokkal élő lány, aki kezd felnőtté válni.

Rózsadomb
#68865

NA Rózsadomb  (2003)

dráma | játékfilm

A 10 éves Panka és Miksa idilli gyermekkorukat élik a szigorúan őrzött rózsadombi villában és annak nagy, elvadult kertjében. Apjuk vezető politikus a Rákosi kormányban, 1956 nyara... több»

Múlt idő '89
#68866

dokumentum

Sorozatunkban 1989, a rendszerváltás évének sorsfordító eseményeit vesszük sorra archív felvételek és az 1989-es társadalmi-gazdasági átalakulás máig ismert vagy éppen azóta... több»

Rendező: Tótfalusi András

#68867

dráma | rövidfilm

A történetben egy fekete férfi szembesül a társadalom előítéleteivel.

Rendező: Kelechi Agwuncha

Szereplők: Taz Wilson, Marcus Johnson

Szelídvízország
#68868

dokumentum

A természetfilm Dr. Csizmazia György biológus (1943-2002) "Fehér-tói madarak" című könyve alapján készült. Négy évszakon át követhetjük a Szeged melletti Fehér-tó... több»

Rendező: Koroknay Károly

Szélcsend
#68869

NA Szélcsend  (2009)

dráma | játékfilm

A film három nő története, akik egy balatoni vitorlásklubból indulnak egy utólsó őszi vitorlázásra, kihasználva a jó időt. Ketten közülük testvérek, a harmadik pedig a fiatalabb... több»

Az egészséges ételek mítosza
#68870

dokumentum

Évente több millió forintot költünk olyan termékekre, melyekről azt mondják, hogy jók nekünk, de vajon tényleg alátámasztja a tudomány a több millió fontot érő iparág... több»

Antall József emlékműsor
#68871

dokumentum

Antall József a rendszerváltozás utáni első magyar kormány miniszterelnöke volt. Nem adatott neki hosszú idő az ország irányítására, de etikája, magatartása példaértékű volt. A... több»

Rendező: Erdélyi János

Új Pusztaszer
#68872

dokumentum

A millecentenáriumi ünnepségek jelképes központja Ópusztaszer volt, ahol egykoron "befejeződött" a honfoglalás. A történelmi emlékhely nem veszített népszerűségéből, sőt... több»

Rendező: Sipos András

Yad Hanna – A kollektív ember
#68873

dokumentum

Lichter András társaival 1950-ben egy Jordán határ melletti répaföldön megalapította Izrael egyetlen kommunista kibucát. A koncentrációs táborokat felszabadító Vörös Hadsereghez... több»

Saskarom
#68874

NA Saskarom  (2016)

dokumentum

49 évvel ezelőtt kiragasztott Schwarzenegger-poszterek a falon, vakolatlan, fűtetlen edzőterem, több világbajnoki cím és 63 évesen is a folytonos kétség, sikerül-e részt venni a... több»

Megbocsájtva de nem feledve
#68875

dokumentum

A tiszalöki vízlépcsőt a korabeli propaganda az "Ötéves terv" egyik legnagyobb békealkotásának nevezte. Arról nem szóltak az akkori híradások, hogy kik és milyen körülmények... több»

Rendező: Dékány István

Rézpillangó
#68876

játékfilm

Az irodalmi Nobel-díjas Sir William Golding azonos című drámájából készült filozofikus hangvételű tévéjáték az ókori Rómában játszódik, ahol az öreg, excentrikus Cézár... több»

Jó emberek
#68877

NA Jó emberek  (2003)

Csehov arcai tűnnek elő a novellák sorozatában. Belenyugvás és kitörési kísérlet. Messzemenő hit és hideg irónia. Szerelem és érzéki csalódás. Nincs más. Terítéken az... több»

#68878

dokumentum

A Jelentés a Földről 2009 című dokumentumfilm a Föld éve kapcsán készült, mely 2008-ban volt. Friss és korszerű tudományos felfedezésekről, környezetvédelmi fejlesztésekről és... több»

Nemkívánatos viszonyok
#68879

dráma

Különös szeremi történet egy feleségét gyászoló diplomata és egy fiatal hölgy között. több»

#68880

sportfilm

A film különböző snowboardos sportolókat mutat be.