Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Az örvény
#68901

NA Az örvény  (1996)

dokumentum

"Megtörtént, holott nem követtem el. / És nem történt meg, holott elkövettem" (Pilinszky János)1944 kora tavaszára, mikorra a nácik uralta Európából a zsidókat már kipusztították,... több»

Rendező: Forgács Péter

#68902

A film története szerint egy titkos várost az evolúció magas fokán álló értelmes dinoszauruszok laknak. Amikor a titokra fény derül, egy egyedül álló apukának mindent kockára kell... több»

#68903

akció | háborús | kaland

David Holden zsidó származású amerikai vadászpilóta százados az ellenséges vonalak mögött csapdába esik 1944-ben a németek által megszállt Franciaországban. A feladata: kikerülni a... több»

Fény a rácsokon I.
#68904

dokumentum

Bár keveset tudunk róla, de az 1956-os forradalom a határon túl élő magyarokban is reményt gyújtott az emberibb, szabadabb élet megvalósulására. Erről vall a dokumentumfilm első... több»

Rendező: Szakács Sára

Reggeli a marsallnál (Reggeli a marsallnál)
#68905

dráma

Turgenyev írása egy magasrangú hivatalnok vidéki otthonában játszódik. A marsall reggelit ad, amelyre meghívja a kisváros előkelőségeit, azzal a nem titkolt céllal, hogy a környék... több»

#68906

thriller

Egy újságíró beépül egy vámpírkultuszt imádó titkos társaságba. több»

Just Drive
#68907

thriller

Tony DeFranco egy igazi szupersztár, egy világhírű vállalkozó, aki elérkezett karrierje csúcsára, talán itt a visszavonulás ideje, ám a szakma nem akarja elengedni őt. Pénz... több»

Páros-tánc
#68908

dokumentum

Stúdióbeszélgetés egy néptáncos párral.

Rendező: Vaszi György

#68909

NA Azuro  (2021)

dráma | vígjáték

Egy nyár története egy kis faluban, amely mindentől elzárva fekszik a egyek közé ékelődve. Egy baráti társaság mindennapjai megváltoznak, amikor egy ismeretlen férfi érkezik a... több»

Tandori
#68910

NA Tandori  (1996)

dokumentum

"Tandori Dezső vagyok. Író. Azért vagyok itt. És egyebekben fogalmam sincs." Aki az életrajzi tényekre kíváncsi, az sem fog csalódni ebben a filmben, amely azért persze jóval több,... több»

Veronika kettõs élete
#68911

Veronika Krakkóban él. Veronique Párizsban. Egy nap születtek és megtévesztésig hasonlítanak egymásra. De nem testvérek. Nem is tudnak a másik létezésérõl, mégis érzékelik... több»

Sülve-főve
#68912

szatíra

Két hússzállító munkás rájön, milyen előnyös, hogy egyikük rém sovány, a másikuk szörnyen kövér: a súlykülönbségen alapuló csel révén rengeteg húst lopnak ki a... több»

Kormorán koncert
#68913

dokumentum

A 42 éves Kormorán a folk-rock hazai stílusteremtő zenekara, hangzását a gitáralapú rock és a népi, illetve klasszikus hangszerek határozzák meg. A jelenlegi felállásban kilenc éve... több»

#68914

vígjáték

Harry March, a nyugdíjas író élete felborul, amikor egy multimilliomos elkezd egy villát építeni a csendes Hamptons-szigeti otthonával szemben. Eddig békésen élt beszélő kutyájával,... több»

#68915

horror

A dokumentumfilm betekintést biztosít a hatalmas siker mögé, ami megrázta a filmvilágot, amikor egy rendező a saját otthonában mindössze 15 000 dollárért leforgatta az első... több»

Diákszerelem
#68916

rövidfilm

Egy kis moziban elszakad a film. Az idős jegyszedő néni elmeséli a történet hátralévő részét, ám a nézők nem akarnak belenyugodni abba, hogy a film rosszul végződik.

Rendező: Szomjas György

Szereplők: Dajka Margit

#68917

animáció

A gonosz mindvégig jelen volt a világban, az emberiség evolúciója során és Dashavatar (Visnu istenség tíz inkarnációja) mindent elkövetett, hogy megakadályozza a gonosz hatalomra... több»

D-nap: Véráldozat a szabadságért
#68918

dokumentum

A filmben szemtanúk és túlélők emlékeznek vissza az 1944-es Overlord hadműveletre _ egy legendás és kulcsfontosságú offenzívára, mely a szövetségesek normadiai partraszállásával... több»

Sporthírek
#68919

NA Sporthírek  (2019)

TV-ben (Eurosport 1, csütörtök 01:33)

Sporthírek. több»

Caught in the Act
#68920

akció

"Jókor jó helyen lenni... és a döntő, soha vissza nem térő pillanatban saját biztonságunkról megfeledkezve mindent megörökíteni..." Ez a legmegrögzöttebb természetfilmesek... több»