Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A fogadalom
#68941

NA A fogadalom  (1962)

Egy vallásos paraszt szamara meggyógyulásáért könyörög Istenhez, és fogadalmat tesz arra, hogy egy 30 mérföldnyi távolságban lévõ fakeresztet a bahiai templomba cipel. Miután... több»

Dunai hajóút - Budapesttől Passauig
#68942

dokumentum

A Duna részekre osztja Budapestet, emlegetjük sokszor, és kevesebbet azt, miként köt össze évezredes vízi útként országokat, vidékeket, városokat, emberi sorsokat. A folyón... több»

#68943

dokumentum

A tűzhányók bizonyosan a legkülönösebb képződmények közé tartoznak a Földön. Lehengerlő erejükkel ősidők óta lenyűgözik az emberiséget. Olvadt lávafolyamot, fehér hamuesőt,... több»

#68944

vígjáték

Amikor egy webkamerás munkával foglalkozó lányt meggyilkolnak, Franz Eberhofernek kell az ügyben nyomoznia. És ha ez még nem lenne elég, számos más problémával is meg kell küzdenie.

Jelenetek egy házasságból
#68945

Marianne és Johan 10 éve látszólag boldog házasságban él. Olyannyira, hogy egy újságírónõ, mint ideális házaspárral kíván interjút készíteni velük. Egy baráti házaspár... több»

#68946

NA Wrath of the Dead  (2017)

(1)

akció | horror

Mikor a pokol felemelkedik, egy ember feladata lesz, hogy harcba szálljon az emberiség megmentéséért. több»

A kék madár nyomában
#68947

dokumentum

Félelmekkel, bizonytalansággal, szorongással teli világunkban az emberiség fele máshol szeretne élni, mint ahová született. Ebben a modern-kori népvándorlásban mindenki keresi a... több»

#68948

dráma

A Time in Between című filmdráma története megtörtént eseményekre épül. Főhőse Sergio Marquez (Julien Cesario), aki zilált családi háttérrel rendelkezik, s akit kelet-Los Angeles... több»

The Manleys and the Hunts
#68949

dokumentum | történelmi

1887-ben, a viktoriánus korban járunk, ahol két, társadalmilag messze álló leányzót összehoz a családon belüli erőszak. Lavinia Manley kimenekül a kilátástalan szegénységből... több»

Rendező: James House

Szereplők: David Morrissey

Krónika
#68950

NA Krónika  (1982)

dokumentum

Sára Sándor 1982-ben, több mint százórányi dokumentum-felvételből állította össze Krónika című, mindmáig kivételes művészi és dokumentumértékű filmeposzát a 2. magyar... több»

Rendező: Sára Sándor

A funtineli boszorkány
#68951

dokumentum

A film Wass Albert egyik legkimagaslóbb regényének nőalakjáról, a funtineli boszorkányról szól a ma is élő leszármazottak elbeszélése nyomán. Századok találkozása a Maros... több»

Rendező: Tóth T. Tamás

Far Bright Star
#68952

kaland | western

A történet 1916-ban játszódik, amikor egy idősödő lovas tiszt egy csapatnyi embert vezet Pancho Villa levadászására. Pancho Villa a mexikó lázadás vezéreként vonult be a... több»

Rendező: Casey Affleck

Szereplők: Joaquin Phoenix

Igaz-e?
#68953

NA Igaz-e?  (1963)

rövidfilm

"Igaz-e, hogy a mi szerelmünk vég nélküli, határtalan, s gondolataim ma reggel oly kuszák, mint a hajam?"

Rendező: Rózsa János

Azeri képeslapok
#68954

dokumentum

Azerbajdzsán, ez az 1991 augusztusában függetlenné vált ország, a Kaszpi-tenger partján, a Kaukázusi-hegységtől délre helyezkedik el. A főváros, Baku története igen messzire, a... több»

Rendező: Tótfalusi András

Claudius twistel - Márkus László
#68955

életrajzi

Színpadi pódium, szinkronstúdió, Filmgyári stúdió _ mindenütt jól érezte magát, otthonosan mozgott tecnikák és kollégák között egyaránt. Erről tanúskodik már ez az 1963.-ban... több»

Colorful Eu
#68956

NA Colorful Eu  (2006)

animáció

Ahogy járjuk az utcákat, megfigyelhetjük, hogy az európai unió itt van körülöttünk

Rendező: Vadócz Péter

Ami megmaradt belőle...
#68957

dokumentum | road movie

Filmünk egy utazás története. Utazás térben és időben. Franciaország és Magyarország, a tegnap és a ma között.Az első pályaudvar: egy gyász, a drága és feledhetetlen apa... több»

Négy, hat, nyolc
#68958

dokumentum

A film főszereplője egy - a film forgatásakor még nem létező - új szolgáltatást próbál ki. Egy telefonszámot tárcsázva közömbös női hang tájékoztat a fővárosi mozik... több»

Elhagyott árnyék
#68959

kísérleti film

Tájleltár készíthető, ha a beesési szög az átboltozódás síkjából nem tér ki.

Atyák mestere
#68960

dokumentum

Aba-Novák Vilmos festői munkássága mellett 1931 és 1937 között saját szabadiskolájában, 1938-tól haláláig, 1941-ig a Képzőművészeti Főiskolán tanított. Egykori, itthon és... több»