Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Cápák: A vadászat mesterei
#68841

dokumentum

Hogyan cserkészik be és támadják meg prédáikat a cápák? A film ezt mutatja meg látványos felvételek és izgalmas szakértői magyarázatok segítségével. több»

Hajléka Istennek, hajléka embernek
#68842

dokumentum

Makovecz Imre tervezte Szászrégen egyik új nevezetességét, a DIÓ-házat. Demeter József református lelkész azért választotta ezt a nevet, mert szolgálatuk hármas egységre épül:... több»

Rendező: Makó Andrea

Mária ottan érzi jól magát
#68843

dokumentum

Film a máriaradnai búcsúról, ahol a Bánát még ma is hihetetlenül vegyes lakossága együtt imádkozik ugyanahhoz az istenhez.

Rendező: Tóth Péter Pál

#68844

dokumentum

A Cukor, az édes gyilkos című dokumentumfilmből megtudhatjuk, miért ártalmas az egészségre a túlzott cukorfogyasztás. Mindezt szakemberek és dietetikusok kutatásai és vizsgálatai... több»

A szegedi szikra
#68845

dokumentum

Az 1956-os forradalom a közbeszédben sokáig csak Budapestről szólt. Az utóbbi évtizedben azonban sorra derült fény a csöppet sem elhanyagolható vidéki eseményekre. Debrecen,... több»

Rendező: Poros László

Tündérország – Ferenc útja
#68846

dokumentum

Külsőrekecsin. Forrófalva. Klézse. Apró, földutakon megközelíthető települések a Kárpátokon túl. Javarészt moldvai csángók lakják. Errefelé nem ritka a nyolc-tíz gyerekes... több»

#68847

animáció | kaland | rövidfilm

Netflix

Egy önző macska (Pud) és egy szerető, hiperaktív kutya (Ham) egy nap arra ébrednek, hogy a gazdájuk és MINDEN ember eltűnt a Földről. A két háziállat kétségbeesetten keresi a... több»

Kádár János utolsó beszéde
#68848

dokumentum

1989. április 12-én az MSZMP központi Bizottságának zárt ülésén megjelent és felszólalt Kádár János, a párt 77 éves elnöke, aki ekkor már egy éve betegeskedett. Az utolsó szó... több»

Rendező: Sólyom András

MüpArt - Balanescu Quartet: 25 Years
#68849

zenés

A világ egyik legrangosabb vonósnégyeseként számon tartott Balanescu Quartet 1987-ben alakult meg Londonban. Alapítóját, a Romániában született Alexander Balanescut az a szándék... több»

Rendező: Homonnay Viktor

[email protected]
#68850

dokumentum

Létezik Tolna megyében egy furcsa nevű falu, Aparhant, melyet a híradások rekordfaluként emlegetnek. Az ok: itt az országban a legkiépítettebb az internet hálózat, minden második ember... több»

Rendező: Vas-Zoltán Iván

Liszt Ferenc: Tasso
#68851

zenés

Liszt szimfonikus költeményeinek többsége irodalmi művek ihletésére született. Victor Hugo, Lamartine, Shakespeare, Herder, Schiller művei mellett azonban Zichy Mihály képsorai és... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Szereplők: Vásáry Tamás

D-Train
#68852

NA D-Train  (2015)

A középiskolás érettségi osztálytalálkozó szervezője Los Angelesbe utazik, hogy megkeresse az évfolyam valamikori legnépszerűbb srácát, és meggyőzze, hogy jöjjön el a... több»

Cigája
#68853

NA Cigája  (2007)

dokumentum

A dokumentumfilm, mely elnyerte a 14. Országos Diákfilmszemle fődíját a középiskolás kategóriában, bemutat egy csanádpalotai juhászt és az általa tenyésztett őshonos birkafajtát,... több»

Rendező: Ferge Roland

Merzuga - A Szahara küszöbén
#68854

dokumentum

Egy aprócska falu Marokkóban, sivatag és civilizáció határán. Merzugától délre már csak kiszáradt oázisokat, homok lepte földházakat és a dűnék végtelenjét látni. A merzugaiak... több»

Rendező: Mehmet Mestci

A bálvány
#68855

NA A bálvány  (2003)

dokumentum

A magyar református temetők legszebb sírjeleit, a fejfákat - végtelen formagazdagságukat, pusztulásukban is megkapó szépségüket - mutatja be a film.

Rendező: Olasz Ferenc

Egyenlő esélyeket mindenkinek
#68857

A megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának aktuális kérdései.

Rendező: Keleti Ágnes

Alternatívák
#68858

dokumentum

Milyen körülmények juttatták a fiúkat az átmeneti otthonba? A hátrányos sorsú gyerekek helyzetének javítására létesült alapítványi szakiskolában gyakorlati ismeretetekkel,... több»

Rendező: Tényi István

Ők
#68859

NA Ők  (2005)

kísérleti film

Ott vannak! Kik ők? Ha ők kik, akkor kik vagyunk mi? Kik vagyunk? Itt vagyunk.

Ahogy Munkácsy se látta soha
#68860

dokumentum

2002. karácsonyától ismét együtt van a Munkácsy trilógia a debreceni Déri Múzeumban. A Golgota, az Ecce Homo és a Krisztus Pilátus előtt című festmények bejárták a világot és... több»

Rendező: Salyámosy Éva