Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
MüpArt Classic - Sors-kérdések
#68821

zenés

A koncertfilmben a két kiváló zeneszerző, Johannes Brahms és Antonin Dvořák egy-egy műve hangzik el, melyet a sok hasonló jegyen túl a két zeneszerző barátsága is összeköt. több»

Rendező: Gémes Katalin

#68822

horror | rövidfilm

A filmet egyiptomi mítoszok ihlették. A Boogeyman egy legendás lény, akiben ha valaki elkezd hinni, akkor átveszi a hatalmat az egyén felett, és áldozatával megismerteti, hogy mi az igazi... több»

Rendező: Akram Lewiz

Bakancslista alkonyatban
#68823

dokumentum

A dokumentumfilm főhősei nyugdíjasok, akik erdélyi kis falvakban merész álmokat fogalmaztak meg. Számukra a nyugdíjas kor nem a passzív várakozás, a tétlen halálvárás ideje, hanem... több»

A szőnyeg alá söpört negyed – Élet Székelyföld legnagyobb nyomornegyedében
#68824

dokumentum

Székelyföld legnagyobb nyomornegyedét az 1980-as évek derekán építették azzal a céllal, hogy a Székelyudvarhelyen élő romák megfelelő körülmények közé költözhessenek. A... több»

A világ legnagyobb milleniumi pörköltje
#68825

dokumentum

2000 a Millennium éve volt Magyar-országon. A film kicsit ironikus formában ábrázolja Budapest XVIII. kerületének próbálkozásait, hogy valamiben elsők legyenek az országban, sőt az... több»

Rendező: Szobolits Béla

Sarkvidéki vadon
#68826

dokumentum

Az Északi-sark a Föld legnagyobb vadonja, ami az örök téli táj, a sötét hónapok és a jég ellenére gazdag élővilággal rendelkezik. Szívós, hidegtűrő, lenyűgöző állatok, mint... több»

Ősi ellenségek: kutyák a macskák ellen
#68827

dokumentum

A kutya- és macskafélék évszázezredek óta élnek egymás mellett Afrikában, s igazán sose jöttek ki jól egymással. Ha pedig a hiénákat is beemeljük a képbe, az eredmény... több»

Szeptember 11: egy repülőgép utolsó percei
#68828

dokumentum

2001. szeptember 11-én az egyik eltérített repülő sohasem érte el célját: a United 93-as járata lezuhant egy pennsylvaniai mezőn. A korábban titkosított bizonyítékok segítségével... több»

Happy
#68829

NA Happy  (2019)

Egy életunt középkorú férfi felvesz egy fiatal stoppos lányt. A férfi kezdetben nagyon kedves, de később egyre agresszívabbá válik... több»

Rendező: Gyimesi Anna

#68830

családi

Megbízható források szerint a 10 éves Lucy, aki valójában egy csendes és szeretetre méltó általános iskolás, épp egy bankot készül kirabolni Bietigheim-Bissingen sétálóutcájában.

Ahogy az Isten elrendeli... - Olga filmje
#68831

dokumentum | életrajzi

A fekete-fehér dokumentumfilm egy kászonújfalui cigány közösség életét mutatja be egy fiatalasszony sorsán keresztül. A nagy család belső kapcsolatait, érzelmi változásait, az... több»

Rendező: Mohi Sándor

I BCC, 2019
#68832

NA I BCC, 2019  (2019)

sportfilm

A világ legnagyobb pontyfogó versenyén 250 csapat méri össze tudását. Kövessék nyomon a Balatonon zajló viadal legizgalmasabb pillanatait, érezzék át a legnagyobb halak... több»

A nagy könyv
#68833

szkeccsfilm

A Nagy Könyv program célja az volt, hogy az embereket visszavezesse az irodalom világába a televízió segítségével. Egy szavazás keretében a nézők megválaszthatták, hogy mi ma... több»

A mekkai óratorony mérnöki csodája
#68834

dokumentum

Az iszlám szent városában, Mekkában található Abrádzs al-Bajt a világ legmagasabb óratornya. Az épület igazi mérnöki mestermunka, amely több mint 30 világrekordot tud magáénak,... több»

Brandon Thomas – Aldobolyi Nagy György – Szenes Iván: Charley nénje - zenés vígjáték két részben
#68835

zenés

Zenés vígjáték két részben. Az angol Brandon Thomas „Charley nénje” című darabja minden színházi rekordot megdöntött már. Az 1892-es londoni, szilveszteri ősbemutatója óta nem... több»

Ikonosztáz
#68836

NA Ikonosztáz  (2000)

játékfilm | történelmi

Ideológiákat vesztett korunkban, amikor polyvát vetünk, hogy készpénzt arassunk, talán nem haszontalan számba venni, hogy a portánkra lőcsölődő fogyasztói rend előtt mikor mit... több»

A Family's Fury
#68837

akció | thriller

A film története szerint öt gyerekből vérszomjas zsoldos válik, miután szüleikkel végeznek. A gyerekek először megpróbálnak elmenekülni, ám Pearl szerint szuper katonákat lehetne... több»

A mester tanítványai
#68838

dokumentum

A Párhuzamos töredékek című film forgatására érkezett rendező a forgatás előtti estét Hattula Moholy-Nagy (a művész lánya) és Andreas L. Hugh (a művész unokája) társaságában... több»

Rendező: Dessewffy Zsuzsa

Mostohák
#68839

NA Mostohák  (2000)

dokumentum

Harminchárom hivatásos nevelőszülőnél kétszázhetven gyerek nevelkedett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagy békességben, egészen addig, míg az önkormányzatoknak előírt... több»

Rendező: Csillag Ádám

Húsvét-sziget: Egy civilizáció bukása
#68840

dokumentum

A Húsvét-sziget a Föld egyik legtávolabbi és legnehezebben megközelíthető szárazulata – az ember mégis meghódította, és egy virágzó, gyorsan gyarapodó kultúrát hozott létre... több»