Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Molto Vivace - Trigon (Molto Vivace - Trigon)
#68881

zenés

Az Eichinger Quartet vezetője, Eichinger Tibor az egyik legtöbbet foglalkoztatott dzsesszgitáros Magyarországon. Rendkívül nyitott a különböző műfajokra, az "undergroundtól" a... több»

III. Regejáró Misztrál koncert
#68882

zenés

2005. július 15-16-án negyedik alkalommal rendezik meg Nagymaroson a Regejáró Misztrál Fesztivált, amelynek célja az európai, ezen belül elsősorban a Kárpát-medencében élő népek... több»

Castigo Final
#68883

thriller

Miután elítélték őket, nyolc nő olyan börtönintézményben találja magát, ahol csupán a halálnak van értelme, így a mindennapok rövidesen a túlélésről szólnak majd számukra. több»

Hajsza a férfi után
#68884

vígjáték

 Antoine feleségül akarja venni Gisele-t. De mire vannak a barátok? Julien, aki elvből harcol a házasság minden formájával, elmesél neki egy drámai történetet a szerencsétlen facér... több»

A pálya szélén 2008
#68885

dokumentum

Heves megye elmaradott aprófalvaiban magas a munkanélküliség. A térségben beindított képzések és a hozzájuk kapcsolódó középtávú foglalkoztatási programot mutatja be a film.

Rendező: Horváth Péter

Molto Vivace - Varga János Project
#68886

zenés

Varga János a magyarországi progresszív rock egyik alapító atyja és sokoldalú egyénisége. A hetvenes évek közepén alakult Easttől hosszú, de következetes út vezetett a Varga János... több»

Kótyomfitty
#68887

animáció

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény molnár. Volt annak egy csodaszép leánya. Egy szép napon úgy esett, hogy a molnár a király színe elé került. Így szólt a szegény... több»

Rendező: Szabó Emese

Így készült: Oltári csajok
#68888

Az Oltári csajok Budapesten játszódó, mai ihletésű romantikus telenovella amiben az Erdész nővérek, három fiatal lány a boldogságot, a sikert és a szerelmet keresi. A gyártási... több»

Belső fény
#68889

zenés

Még a kisgyermekeket is lenyűgözte a világtalan Érdi Tamás zongoraművész rendkívüli Chopin-koncertje, amelyet a Duna Televízió szervezésében Szatmárnémeti sajátságosan... több»

Szereplők: Érdi Tamás

Panek Kati színésznő
#68890

életrajzi

Panek Kati a Kolozsvári Magyar Színház színésze. Igazi színésztehetség, jellegzetes alakításai, jól megformált karakterei emlékezetes színházi élményt jelentenek. Jelentős... több»

Rendező: Sztanó Hédi

Szereplők: Panek Katalin

Országépítő - Csenger 1987-1955
#68891

dokumentum

Csenger Magyarország észak-keleti csücskében, a Szatmári-síkságon található. Első írásos említése 1219-ből, a Váradi Regestrumból ismeretes. A trianoni békediktátummal Csenger a... több»

Rendező: Olasz Ferenc

Makó
#68892

NA Makó  (2004)

Belépés a makói zsidó közösség hitéletének intimitásába.

Rendező: Tari János

Euripidész: Médeia
#68893

Euripidész Médeiáját Kr. e. 431-ben mutatták be Athénban. A görög tragédiák közül ez fejtette ki a legnagyobb hatást a drámatörténetben, ennek témáját dolgozták fel a... több»

Pollenforgatag
#68895

dokumentum

Bizonyos növények virágpora, vagyis pollenje az emberek jelentős százalékánál allergiát vált ki. Éves viszonylatban három jelentős pollenérzékenységi szezont lehet megjelölni: a... több»

Rendező: Zsóka Zoltán

Hideg Berek
#68896

NA Hideg Berek  (2008)

dráma | rövidfilm

A film két tizenéves utcagyerek mindennapjain keresztül mutatja be azt, ami az ezredforduló után jelent meg az országban, vagyis, hogy a főváros peremén nyomortelep épül. Deszkakunyhók... több»

Talpra, Győző!
#68897

játékfilm

Győző 38 éves biztosítási ügynök. Egy játszótéren megismerkedik a 40 éves Vajda Gáborral, akit elhagyott a felesége, operaénekesi pályája pedig régen kisiklott. Beszélgetésük... több»

Világítótornyok
#68898

dokumentum

Balogh László kinetikus fényfestő (1930-2002) pályája a 60-as évek elején indult Egerben. Az 1967-es és 1970-es párizsi, valamint az 1973-as velencei tanulmányútjai során megismerve a... több»

Rendező: Varjasi Tibor

SZFE 1
#68899

NA SZFE 1  (2004)

szkeccsfilm

Szia, gyere máskor is! - Gerő MarcellKejfeljulcsi - Nagy DénesHamburger vagy hot-dog - Dobos TamásZáróra - Nagy ViktorA teher - László SáraSzeretlek, meg más ilyenek... - Kazinczy Anikó

#68900

animáció

Egy őszi délutánon Bélabá molyrágta nyakkendő-gyűjteményét rendezgeti a kupac oldalában. Amikor az arra szökdécselő Valér meglátja, kitalálja, hogy ő is gyűjteni fog valamit!... több»