Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Csönderdő
#68861

NA Csönderdő  (2004)

dokumentum

2004-ben az Oktatási Minisztérium Középiskolásokat pályáztatott a Holokausztról. A 600 pályamű írói közül 25 diákot vittek el pályázatuk helyszínére, Auschwitzba. A film ezt az... több»

Alabama Snipe Fight
#68862

dráma

A film története szerint egy fiatal alabamai lány mágikus erőket fedez fel magában, amikor elkezdi használni a fantáziáját az iskola táncóráin, csak hogy ne unatkozzon. több»

Jó szerencsét, emberek! (Jó szerencsét, emberek!)
#68863

dokumentum

A hazai mélyművelésű szénbányákban 1989-ben még 67.500 bányász dolgozott, ma 1800. A rendszerváltáskor megszűnt a szénbányászat állami támogatása, sztrájkok kezdődtek. A... több»

#68864

dráma

Puya, a német-iráni filmes, egy napon összetalálkozik Nimroddal. Nimrod egy németországi zsidó orvos, aki a náci rezsim elől menekelül, és Puya lakásában talál menedéket. több»

Hakushui napló
#68865

dokumentum

Van Japánban, Hakushuban egy művészeti fesztivál, amelyen immár tizenöt éve magyarok is rendszeresen részt vesznek. Erről a spirituális fesztiválról szól a film, valamint a magyar és... több»

Rendező: Tolnai Szabolcs

Virágnyelv
#68866

NA Virágnyelv  (2017)

animáció

Az igazság nézőpont kérdése, pont olyan, mint az a henger test, amelyik egyik oldalról kör, a másik oldalról téglalap alakú. A minket körülvevő világ számtalan lehetőséget... több»

Rendező: Glaser Katalin

A bűvölet folytatódik
#68867

dokumentum

A nézők egy év szünet után most újra figyelemmel kísérhetik a Bűvölet című sorozat és Life Klinika mindennapjait. De mi is történt az előző évadokban? Ki az az Antonio, Sara,... több»

Rendező: Tóth Béla

Mozgó világ
#68868

dokumentum

Hogyan is történt a mozi és a film behatolása a mindennapi életünkbe itt, Magyarországon? Ugorjunk vissza közel száz évet az időben, lássuk, mi is történt akkoriban a szecesszió... több»

Rendező: Duló Károly

Ilyen Volt
#68869

NA Ilyen Volt  (2004)

dokumentum

1993 áprilisában öt zenekar meghívásával rendezték meg Sopronban az első, egynapos Volt Fesztivált, amely azóta az ország egyik legjelentősebb nyári rendezvényévé nőtte ki magát.... több»

Rendező: Lévai István

Hajsza a férfi után
#68870

vígjáték

 Antoine feleségül akarja venni Gisele-t. De mire vannak a barátok? Julien, aki elvből harcol a házasság minden formájával, elmesél neki egy drámai történetet a szerencsétlen facér... több»

Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante, KV 364.
#68871

zenés

Születésének 250. évfordulóján, Mozart összes hegedűversenyét eljátszotta hangversenyen Kelemen Barnabás. A hét versenymű és kettősverseny ünnepi "összkiadása" a Duna... több»

Dr. Palló Imre operaénekes
#68872

életrajzi

A magyar operajátszás fénykorának Székelyföldről érkezett kiváló művészét fia, ifjabb Palló Imre karmester mutatja be.

Rendező: Komlós András

Lajkó Félix az A38 Hajón
#68873

zenés

A hegedűvirtuóz Lajkó Félix fellépése az idei koncertévad egyik legjelentősebbje volt az A38 Hajón. Lajkó Félix improvizatív jellegű, különféle zenei elemeket, variációs... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Az ásványvíz
#68874

animáció

Különleges animációs technikákat felhasználó alkotás. Valahol a Föld egy elmaradottabb részén hajnalban az emberek kieveznek a vízre, hogy megélhetésükről gondoskodjanak.... több»

Rendező: Szeiler Péter

Bevezetés az Általános Nyelvészetbe
#68875

dráma | rövidfilm

Egy nyelvész segítségül hívja szülei történetét, hogy bebizonyítsa, mennyire végesek a tudomány határai. Választ adnak-e a tudományok az élet problémáira, érintik-e egyáltalán... több»

Rendező: Szeiler Péter

Pásztó műemlékei
#68876

dokumentum

A Mátra és a Cserhát övezte Pásztó történelmi városrészében elhelyezkedő műemlékeket mutatja be a film. Az országszerte híres Oskolamester házát, a ciszterci kolostorépületet a... több»

Rendező: Shah Timor

#68877

Egy idős matador felkészül arra, hogy megöljön egy bikát, vagy hogy meghaljon. A film elmélkedés a halálról és a belső útról.

Reneszánsz karácsony
#68878

dokumentum

Milyen lehetett Visegrádon vagy Budán Mátyás király karácsonya, hogy ünnepeltek, mit ettek? Erre ad választ Dr. Cey-Bert Róbert Gyula, a gasztronómia és a magyar történelem kiváló... több»

Mediawave koncertek 2004. - Arve Henriksen
#68879

zenés

Balladai finomságú trombitajáték Norvégiából. A trombitás Arve Henriksen zenéje ritka és izgalmas szépséggel bír. Ahogy egyedül játszik trombitán, harmóniumon és dobokon (gyakran... több»

Rendező: Silló Sándor

Edda koncert
#68880

zenés

Az Edda 2007 karácsonyán a Papp László Budapest Sportarénában fergeteges koncerttel ajándékozta meg a rajongóit. A zenekar töretlen sikerrel játssza dalait, melyek közül a... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán