Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Polly Wants a Safe Cracker
#68981

animáció

A Maci Laci és Szuper Szimat című mesében sokak kedvence, Maci Laci ismét egy izgalmas kalandba keveredik. Összeáll Titkos Mókussal, hogy felderítsenek egy rejtélyt, ám az akció során... több»

István király szobrai
#68982

dokumentum

Négy különböző felfogású Szent István-szobrot mutat be a műsor. Humanista, elegáns uralkodót ábrázol az első, amely Magyarországon jóformán teljesen ismeretlen: az 1510-1520... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Vad Tajvan
#68983

NA Vad Tajvan  (2018)

dokumentum

A Ráktérítőn fekvő Tajvanon a trópusi tengerpartoktól a buja erdőkig és a hósapkás hegyekig minden adott, ami egy földi paradicsomhoz kell... több»

#68984

NA Saroküzlet  (1978)

játékfilm | romantikus

Albert Mully az ipari kémkedés vádjával ártatlanul elítélt geológus, öt év után szabadul. A vonat indulása előtt betér a helyi kocsmába, ahol megismerkedik két férfival, akikről... több»

Gyöngyházszín mozaik
#68985

életrajzi

Kevesen érzik meg untig ismert tárgyakban, helyzetekben a lírai lehetőséget. Lackfi János József Attila-díjas költő mintha csak rögzítené mindazt, amit maga körül lát, és a... több»

Rendező: Vizi Mária

Frontvonal
#68986

NA Frontvonal  (1992)

animáció

A festő Bada Tibor erős, szuggesztív képi világának filmes megfogalmazása.

Rendező: Bada Tibor

Piaf
#68987

NA Piaf  (2007)

A világon az egyik legnagyobb hatású énekesnõ, a sanzon királynõje és Franciaország nemzeti büszkesége volt Edith Piaf. Életét a legszörnyûbb drámák és a legfényesebb... több»

Illés koncert
#68988

zenés

A 60 perces összeállítás annak érdekében készült soron kívül, hogy az Illés együttes ily módon is kifejezze együttérzését és segítő szándékát az árvízkárosultak iránt. A... több»

#68989

dokumentum

A sorozat Brit Columbia észak-nyugati részén fekvő gigantikus gleccser borította vulkán vidékének, a Mount Edziza történetét meséli el, ami több mint 8 millió évre tekint vissza. A... több»

A Legek Világbajnoksága...
#68990

dokumentum

A világ legerősebb embereinek vetélkedése régóta érdekli a közvéleményt. Magyarországon is sikersportágnak számít, vagy számított a súlyemelés - gondoljunk csak Földi Imrére,... több»

Rendező: Elek Sándor

Az igazság a fittségről
#68991

dokumentum

Michael Mosley újságíró olyan tudósokkal állt össze, akiknek legújabb kutatásai a feje tetejére állítják a legáltalánosabb fitneszigazságokat. Fényt derítenek arra, hogy az... több»

Ki volt Schmidt Éva?
#68992

dokumentum

Az Uralon túli népek családjának több csoportjával is rokoni viszonyban van nyelvünk - ennek ékes bizonyítékait filológusok, nyelvészek már több évszázada kimunkálták - tehát... több»

Rendező: Xantus János

Egy elkésett levél - Pap Rita - Bodnár Attila műsora
#68993

dokumentum

A sikeres művészpáros, Pap Rita és Bodnár Attila 1992-ben adott koncertjét a Magyar Televízió munkatársai rögzítették. A műsorban elhangzó dalok: Szív küldi; Két szív;... több»

Balladák könyve
#68994

dokumentum | életrajzi

A száz éve született fametsző, Buday György pályáját és életét mutatja be az egy órás dokumentumfilm. Felidézi az erdélyi gyerekkort,a szegedi egyetemi éveket, a Szegedi Fiatalok... több»

Rendező: Czigány Zoltán

Szereplők: Ráckevei Anna

#68995

családi | dráma | rövidfilm

Egy idősödő fodrásznő a nap végén takarítani kezd a szalonjában. Egy idő után egyre mélyebben beleéli magát abba a világba, amelyet a fantáziái, az emlékei és a megbánásai... több»

Rendező: Mareike Engelhardt

Szereplők: Kathryn Hunter

Móser Zoltán fotóművész
#68996

dokumentum | életrajzi

Móser Zoltán azon fotóművészek közé tartozik, aki képeivel és írásaival a magyar hagyományt, elsősorban a magyar középkor emlékeit örökíti meg. Ennek érdekében bejárta a... több»

Rendező: Pacskovszky József

Szereplők: Móser Zoltán

Moby Dick visszavág
#68997

dokumentum

Melville klasszikusa, a Moby Dick tanúsága szerint a bálnákat zsírjukért vadászták, hogy kenőanyagot és lámpaolajat készítsenek belőle. De vajon igaz-e a regény többi állítása?... több»

Egy manzárd-őr feljegyzései
#68998

dokumentum | életrajzi

Áll Ungváron egy vadszőlővel befutott ház, manzárdjának lakója a kárpátaljai irodalom legszelídebb "fenegyereke" Balla D. Károly. Szűkebb pátriájában magányos farkasnak számít,... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szereplők: Balla D. Károly

A fehér foltok magyarjai
#68999

dokumentum

A magyar felfedezők, világutazók és kalandos életű világvándorok között sokan vannak olyanok, akiknek a nevét nemcsak itthon jegyezte fel a kultúrtörténet, hanem azokban az... több»

Rendező: András Ferenc

Oroszországi Magyar Kulturális Évad 2005.
#69000

dokumentum

2005. június végén zárult le az Oroszországi Magyar Kulturális Évad. Az öt hónapon keresztül zajló eseménysorozat nemcsak hazánk kultúrájának sokoldalúságát mutatta be, hanem... több»

Rendező: Petrovics Eszter