Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Mozart: Cosi fan tutte
#69081

zenés

A történet két idősíkon játszódik. Egyrészt a 20. század végén Budapesten, másrészt Nápolyban, a 18. században. Két fiatal pár közös randevúra készül. A lányok csinosítják... több»

Magyar Autonóm Tartomány 1952-1968
#69082

dokumentum

1945. márciusa után, a román közigazgatás visszatérése Észak-Erdélybe, részben szovjet, részben bukaresti elképzelések nyomán jön létre az a sajátos, területi alapon szerveződő... több»

Rendező: B. Nagy Tibor

Stechlin - A kristálytiszta víz birodalma
#69083

dokumentum

A Stechlin-tó messze földön híres kristálytiszta vízéről, valamint a benne és körülötte megtalálható, rendkívüli fajgazdagságot felvonultató élővilágáról. A Németország... több»

Palóc Passió
#69084

dokumentum

Mikófalván az 1922-23-as passiójátékokra emlékezik a falu mai közössége: a gyerekek, az Angol Kisasszonyokhoz járt apáca, a falu legidősebb, 95 éves dédnagymamája, a mikófalvai... több»

#69085

NA Sign Space  (2016)

dokumentum

A film egy kiállítás fázisait követi nyomon, a kezdetektől a megnyitóig. több»

A látó ember
#69086

életrajzi

Halála előtt kis idővel keresték fel a film készítői az Egyesült Államokban lévő lakásán az írót, aki mesél életéről, műveiről, erkölcsi hitvallásáról. A portréfilmben... több»

Rendező: Marius Tabacu, Maksay Ágnes

Szereplők: Wass Albert

Üvöltés - A Hobo Blues Band műsora
#69087

zenés

Dalok A. Ginsberg verseire. A Hobo Blues Band koncertje a Lágymányosi Közösségi Házban. több»

Rendező: Fehér György

Temze-parti karácsonyok
#69088

dokumentum

Hogyan ünneplik a Londonban élő magyar családok a karácsonyt.? Mennyire ötvöződik a magyar ünnepkör az angol hagyományokkal? Régi karácsonyokra emlékezvén ismerkedünk meg a két... több»

Rendező: Wonke Rezső

Áldott állapot
#69089

játékfilm

Mai huszonévesek Budapesten. Tamásnak hamarosan kiadják a rock-lemezét. Már csak 100.000 forint kellene. Bemegy az édesapjához a detoxikáló utókezelőjébe, de csak a gépkocsijának a... több»

#69090

dokumentum

Judith és Masa Fukushimába és Hiroshimába utaznak, hogy filmet készítsenek a katasztrófa helyszínein annak veszélye ellenére. több»

#69091

dokumentum

A Káli- medence minden évszakban más. A csodás vidék ezer arcát mutatja be ez az érdekes ismeretterjesztő sorozat. Láthatunk eldugott falvakat, borospincéket, virágzó gazdaságokat és... több»

Mozgóképek cigányokról
#69092

dokumentum

Sára Sándor Cigányok című nagy port kavart dokumentumfilmjét, melyet első játékfilmje, az 1968-as Feldobott kő előtt még a Balázs Béla Stúdióban forgatott, mindenki ismeri. A... több»

Fortyogó föld
#69093

dokumentum

Az Atlanti-óceán közepén, 4500 méter mélyen vulkanikus hegylánc kanyarog. Itt húzódik a geológiai határ Európa és Amerika között, és itt találhatók a Föld legaktívabb... több»

Kis mocsok
#69094

NA Kis mocsok  (2001)

romantikus | vígjáték

Joe Dirt árvaságának inkább vidám, mint szomorú története. több»

Kicsi ünnep
#69095

dokumentum

A budapesti tűzijáték ezreket csal ki augusztus 20-án a Duna-partra. A film Andor Tamás szemével, kamerájával láttatja meg velünk az eseményt.

Pesti mese: Óz, a nagy varázsló
#69096

rövidfilm

"Ez a film kicsit másképp dolgozta fel a jól ismert mesét, mint Hollywood. A történet egy Rákóczi téren ücsörgő kislány meséje alapján elevenedik meg. Dorothy ugyan Menzesz Cityből... több»

#69097

vígjáték

Cal élete alaposan felfordul egy képzeletbeli bohóc miatt, aki kirugdossa hősünket a komfortzónájából. Otis, a képzelt bohóc arra készteti Calt, hogy szálljon szembe az elméjén... több»

Adjon Isten!
#69098

dokumentum

Adjon Isten!- így köszöntek a KALOT (Katolikus Agrárifjúsági Legényegyletek Országos Testülete) tagjai. Ezt a mozgalmat 1935-ben alapította Kerkai Jenő jezsuita pap. A szegedi tanyákat... több»

Violetta - A koncert
#69099

A Disney Csatornán már a harmadik évadát kezdi a rendkívüli népszerűségnek örvendő, Violetta című énekes-zenés tévésorozat, amely az adó első európai és latin-amerikai... több»

Világvég-e?
#69100

dokumentum

Reisenbüchler Sándor a magyar animáció aranykorának is tartott 60-as években kezdte pályafutását. Bár a Filmművészeti Főiskola dokumentumfilm-rendező szakán végzett 1964-ben,... több»

Rendező: Kovács Júlia