Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Bogányi Gergely Chopin-műveket zongorázik
#69101

zenés

2001-ben Bogányi Gergely országos turné keretében eljátszotta Chopin összes zongoraművét, melyet 2002-ben Finnországban is eljátszott. 2002. decemberében a Finn Köztársaság elnök... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Szereplők: Bogányi Gergely

Hagyjátok Robinsont!
#69102

játékfilm

Robinson matróz. Amikor egyszer annyira szomjas lesz, hogy megissza társai kétheti rumkészletét, azok büntetésül csónakba ültetik és leeresztik a vízre. A tenger egy szép szigetre... több»

Esernyő és varrógép véletlen találkozása a boncasztalon
#69103

kísérleti film

A film egy szürrealista önportré mely egy különös találkozással kezdődik, és a szürrealizmus legfőbb célját, az emberi szabadságot szem előtt tartva különböző asszociációkat... több»

Rendező: Boros Ferenc

Szereplők: Mácsi Orsolya, Boros Ferenc

A sárga busz
#69104

animáció

A sárga busz egy helyiérdekű járat, amely egy napon titokzatosan eltűnik. A falubeliek közül többen látni véltek egy vezető nélküli buszt száguldani az úton. Az eset kapcsán... több»

Rendező: Pálfy Szabolcs

#69105

dokumentum

Huszonöt éves munkássága alatt Michael Haneke korunk egyik legfontosabb rendezőjévé vált. Idén a Szerelem című filmért Oscar-díjjal is kitüntették, de a szerzői filmek rajongói... több»

Falurombolás?
#69106

dokumentum

A film a kisposták bezárása ürügyén hívja fel a nézők figyelmét a kistelepülések tudatos elsorvasztása elleni cselekvésre, az alkotmányosság keretei között.

Beszélgetések a természetről
#69107

dokumentum

A kétrészes film hazánk legfiatalabb, 1996-ban alapított Duna-Dráva Nemzeti Parkját mutatja be. Magába foglalja például Gemencet, Európa legutolsó összefüggő ártéri területét,... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

A Texas Story
#69108

dráma

A film története szerint egy texasi férfi elkeseredett harcot folytat annak érdekében, hogy megőrizhesse a titkát. több»

Hegyen-völgyön Karintia
#69109

dokumentum

A film Karintia tartomány egyik jellegzetes táját, a Gail-folyó völgyét mutatja be. A természeti szépségek mellett felvillantja a vidék történelmének néhány fontos pillanatát,... több»

Drogzarándok
#69110

dokumentum

Az ősi zarándoklat szerint lelki megtisztulás kíséri a fizikai teljesítményt. Ezt az utat választották a film szereplői, hogy kábítószer-függőségükből megpróbáljanak... több»

Konrád György: Fenn a hegyen
#69111

játékfilm

Konrád György Fenn, a hegyen című önéletrajzi regényéből készült televíziós feldolgozás.

Ábel
#69112

NA Ábel  (1974)

rövidfilm

A titokzatos öltönyös egy vidéki kocsmában szóba elegyedik egy idős férfival. A beszélgetés - és a vágy - tárgya egy bizonyos Ibolya.

#69113

NA Il Mondo magico  (2016)

(1)

dráma | vígjáték

Az 1940-es, 50-es években játszódó film igaz motívumokból építkezve mutatja be az ősi mágikus rituálék, dalok, szenvedélyek és átkok világát.

#69114

dráma | krimi | thriller

Egy menekült Los Angelesbe utazik, hogy bosszút álljon a férfin, aki tönkretette az életét. több»

Megélni és megírni...
#69115

dokumentum

Budai Kulcsár János költő és újságíró életét megváltoztatták 1956 forradalmi napjai. A költő és versei idézik fel az 50 évvel ezelőtti emlékeket.

Szereplők: Nagy Ervin

Zelk Zoltán műsora - Törvényt teremtő mesterek
#69116

rövidfilm

Ferenczy Béni - szobrász, Vajda Lajos és Kondor Béla festőművész. Ők hárman törvényt teremtő mesterek Zelk Zoltán számára. S miközben költők versei hangzanak el, láthatjuk a... több»

Rendező: Huszárik Zoltán

HERZL
#69117

NA HERZL  (2004)

dokumentum | életrajzi

"Azokban az országokban, ahol a zsidóknak jól megy a soruk, cáfolni fogják azt az állítást, hogy az asszimiláció nem valósítható meg. Csak akkor fognak rájönni igazára, mikor... több»

Hajsza a férfi után
#69118

vígjáték

 Antoine feleségül akarja venni Gisele-t. De mire vannak a barátok? Julien, aki elvből harcol a házasság minden formájával, elmesél neki egy drámai történetet a szerencsétlen facér... több»

Antalyai napló
#69119

dokumentum

2007-ben a szarvasi Chován Kálmán Művészeti Alapiskola néptánccsoportja képviselte hazánkat a 29. Nemzetközi Gyermek Néptáncfesztiválon. Útjukról és a rendkívül gazdag... több»

Rendező: Tősér Ádám

Menekülés a szerelembe
#69120

dokumentum | életrajzi

"A Bódva mentén, a kerekerdő szélén ismertem meg Etát. Gyöngyöző nevetését hallottam meg először, piros pulóverben, mezítláb csúszkált a hóban. "Nem fázom, mert melegít a... több»

Rendező: Kőszegi Edit