Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Rendhagyó történetek
#69121

animáció

Filmio

A négy epigrammatikus rajzfilm az örök emberi tulajdonságokat és helyzeteket tárja fel. Ezen morbid társadalmi szatírák karakter tervezője Sajdik Ferenc, aki a későbbiekben Dargay... több»

Rendező: Dargay Attila

Út a siker felé
#69123

családi

Aida Memisevic életmódtanácsadó segítségével megismerhetjük az utat a siker felé. Aida szakértőkkel, sikeres üzletemberekkel, szellemi vezetőkkel, tanítókkal beszélget a sorozat... több»

Szereplők: Aida Memisevic

Kalah
#69124

NA Kalah  (1980)

A Kalah régi arab matematikai játék, ketten játszhatják 72 kővel. A film egy döntetlenül végződött játszma lépéseinek "lejegyzése": minden kőnek egy hang és egy szín felel meg.

Rendező: Maurer Dóra

Az Alpesi klinika 4 − Kockázatos döntés
#69125

Valójában ez a nap egy szép napnak indul: Daniel és Miriam végre megesküszik. Még Daniel jó barátja, Stefan is odautazott az eseményre a családjával. De az esküvőt egy váratlan... több»

The No Name Gang
#69126

akció

A filmet megtörtént események ihlették, melyekre a kilencvenes években került sor. Anthony Shea, Mike O'Halloran, Matt McDonald, Pat McGonagle és Stephen Burke több mint 100 fegyveres... több»

A damasztvirágok rajzolója
#69127

életrajzi

Székely Árpád a Sepsiszentgyörgyi Szövőgyár gépmestere, majd textiltervezője volt. Nyugdíjba vonulásáig kb. 300 féle damasztmintát rajzolt és ültetett át a szövőgépre. Az ő... több»

Rendező: Vida Sándor

Darvas Iván portréfilm
#69128

életrajzi

Álljunk meg egy pillanatra rohanó világunkban és merüljünk el Darvas Iván mindig elegáns szavai nyomán a történelmi és a személyes közelmúlt és régmúlt eseményeiben. Abban a... több»

Rendező: Bohó Róbert

#69129

dokumentum

A dokumentumfilm betekintést enged néhány olyan beteg életébe, akik Lyme-kórban, vagy a Lyme-kórhoz nagyon hasonló megbetegédésben szenvednek. több»

Az Indiai esküvő
#69130

dokumentum | életrajzi

Egy gyors villanás, és máris Mumbai (Bombay) nyüzsgő világába csöppenünk, ahol indiai-magyar esküvőre kalauzoljuk nézőinket. Bemutatjuk a háromnapos esemény ceremóniáit,... több»

Rendező: Gerebics Sándor

Bozsik Yvette
#69131

dokumentum | életrajzi

Portré a modern magyar táncművészet eredeti tehetségű koreográfus-táncosáról. Kereteket nem tűrő személyisége, a mozgásművészet legkülönbözőbb elemeit ötvöző... több»

Rendező: Janisch Attila

Szereplők: Bozsik Yvette

Brigád
#69132

NA Brigád  (2013)

játékfilm | rövidfilm

Dublin, Irország, 2013. A kelet-európai vendégmunkásoknak brigádvezetőt kell választaniuk maguk közül. Úgy tűnik azonban, hogy semmi sem változott sem a társadalomban, sem az... több»

Elmenni messze...
#69133

dokumentum

A Kormorán együttes 2001-ben ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját. Négyrészes sorozat mutatja be a Magyarországon különleges zenei stílust képviselő zenekart.Közreműködik:... több»

Rendező: Koltay Gergely

Győri Te Deum (Győri Te Deum)
#69134

dokumentum

Czigány György köszöntése 70. születésnapján.

Az Út, amelynek lelke van - A Magyar Zarándokút
#69135

dokumentum

A film a Magyar Zarándokutat mutatja be, megfogalmazva az úton járás egyik alapgondolatát: a nyitottságot. Mindenkit szeretettel várnak vallástól, világnézettől, ideológiától,... több»

Rendező: Vörös Tamás

Kiskunhalas, a csipke városa
#69136

dokumentum

A film bemutatja a város történelmét, hagyományait, kulturális értékeit - kiemelve a világon egyedülálló csipke jelentőségét-, nevezetes épületeit (múzeum, könyvtár,... több»

Az aszteroida-küldetés
#69137

dokumentum

A gyilkos aszteroidák a science fiction régi szereplői. Az Oroszország felett felrobbanó tűzgolyó emlékeztette a világot arra, hogy ez a fenyegetés valós. Mit tehetünk? több»

#69138

animáció

Filmio

Ezt a kollázsfilmet, amely szakít az animáció minden hagyományos eszközével, Tolsztoj Háború és béke című klasszikus regénye inspirálta, és amely Napóleon oroszországi... több»

Johann Strauss: A denevér
#69139

játékfilm

Történik 1870 táján Bécsben. Adél, Eisensteinék szobalánya nagyon dühös, hogy az udvaron felcsendült szerenád nem neki, hanem asszonyának szól. Rosalinda, aki az énekesben felismeri... több»

Mikor síel az oroszlán?
#69140

kaland

Az öttagú Kovács család Sopronban él. Apa igazgatóhelyettes az áruházban, anya tanárnő, Szabolcs gimnazista, Lili 8 éves, Dani, a középső fiú 15 éves. Őt éppen most csapták ki... több»