Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Kalah
#69161

NA Kalah  (1980)

A Kalah régi arab matematikai játék, ketten játszhatják 72 kővel. A film egy döntetlenül végződött játszma lépéseinek "lejegyzése": minden kőnek egy hang és egy szín felel meg.

Rendező: Maurer Dóra

#69162

zenés

A film a pop királyának, Michael Jacksonnak a harmadik világ megsegítését célzó turnéjának müncheni állomását mutatja be. több»

Rendező: Paul Becher

Szereplők: Michael Jackson

Rosamunde Pilcher: Szerelmi cserebere
#69163

romantikus

A skót özvegyember, Dr. Hugh Kyle, hogy felvidítsa kedves, idős páciensét, Tuppy-t, azt javasolja, hogy teljesítsék egyetlen kívánságát: látogassa meg őt unokája és az újdonsült... több»

Rendező: Rolf von Sydow

Demjén 65
#69164

NA Demjén 65  (2011)

zenés

Demjén Ferenc énekes, szövegíró, zeneszerző 2011 decemberében nagy sikerű koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában.Felcsendültek az elmúlt 40 év slágerei és az új... több»

Rendező: M. Nagy Richárd

A csodálatos mandarin
#69165

rövidfilm | táncfilm

A Lány, a Csavargók és a Szoba. A Szobában a Bartók mű ismert stációi: a Félelem, a Megaláztatás, a felizzó és az eltiport Remény, a Kifosztottság és Lázadás. És a feltámadó,... több»

Darvas Iván portréfilm
#69166

életrajzi

Álljunk meg egy pillanatra rohanó világunkban és merüljünk el Darvas Iván mindig elegáns szavai nyomán a történelmi és a személyes közelmúlt és régmúlt eseményeiben. Abban a... több»

Rendező: Bohó Róbert

Az ifjúság megnyugtat
#69167

dráma | játékfilm

Tildy Gábor szép ember. Ráadásul a helyi vadászok elnöke. Csak hát kivénhedt. Holnap lesz nyolcvan... akarom mondani... hetven... vagy... ötven... Reggelente állatokat lő halomra.... több»

Botrány, művészek, célszemélyek
#69168

dokumentum

A nyolcvanas években a perifériára szorult akcióművészetek felé vonzódó, egyre radikálisabban ellenzékivé váló Inconnu csoport és a titkos szolgálat együttműködéséről szól... több»

Rendező: Magyar N. Attila

Hátsó lépcső
#69169

rövidfilm

A céltudatos, konzervatív Júlia a 90-es évek elején egyetemi ösztöndíjasként Párizsba utazik. Egy elegáns ház felső emeletén bérel apró lakást, ahová csak a félhomályba vezető... több»

Egy magyar útlevél
#69170

Egy brazil lány, Sandra Kogut elhatározza, hogy 1937-ben kivándorolt nagyapjára hivatkozva megszerzi a magyar útlevelet. A különböző állami hvatalokban és a rokonoknál eltöltött idő... több»

Rendező: Sandra Kogut

Gyimesi látomások
#69171

életrajzi

A gyimesi és a moldvai csángóság huszadik századi művelődéstörténetének egyetlen hivatalos festője, grafikusa Antal Imre. A csángó valóság ugyan megköti a kezét, mégis az... több»

Rendező: Marius Tabacu, Maksay Ágnes

Szereplők: Antal Imre

#69172

dokumentum

A dokumentumfilm a katolikus egyház jelenlegi fejével, Ferenc pápával foglalkozik. Megpróbálja hitelesen megrajzolni ennek a rendhagyó stílussal rendelkező, a szegények és elesettek... több»

Rendező: Andrés Garrigó

Kasimir és Karoline
#69173

Az 1920-as évek gazdasági világválsága idején, Németországban játszódó darabban a munkanélküliség és a pénztelenség teszi próbára a fiatalok szerelmét. Idealizmus és cinizmus,... több»

Rendező: Puskás Tamás

Szereplők: Danyi Judit, Hüse Csaba

Középkori templomok útja
#69174

dokumentum

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye középkori templomokban Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, a középkori templomoknak itt olyan sűrű hálózata maradhatott fenn, amely egyedülálló.... több»

#69175

animáció

Filmio

Ezt a kollázsfilmet, amely szakít az animáció minden hagyományos eszközével, Tolsztoj Háború és béke című klasszikus regénye inspirálta, és amely Napóleon oroszországi... több»

Days and Nights in an Indian Jail
#69176

dokumentum

Az indiai Új-Delhiben álló Tihar Ázsia leghatalmasabb - és egyben egyik legkétarcúbb - börtöne. A legszigorúbb biztonsági előírások szerint épült intézmény egyrészt messze... több»

Isten akaratából
#69177

dokumentum

"Isten kegyelméből való király" lehetett volna Ottó királyfiból. De - talán Isten akaratából - nem király lett belőle, hanem képviselő a strasbourgi Európai Parlamentben, és a... több»

Rendező: Bokor Péter

Mi van veled, Bulgária? (Mi van veled, Bulgária?)
#69178

Az egykori szocialista tábor országai közül van egy, melyről az utóbbi években (némi túlzással az utóbbi évtizedben), szinte semmit nem hallani. Vajon milyen most az emberek hangulata... több»

Tickety Toc - A tehetségkutató
#69179

animáció

Tik-tak falván izgalmas eeseményekre készülnek: az egymilliomodik óraütésre és a helyi tehetségkutató versenyre. A versenyt Tommy nyeri meg, és így nem tud részt venni Talluláhval az... több»

Óbuda 1956
#69180

NA Óbuda 1956  (2001)

dokumentum

A dokumentumfilm az óbudaiak szemszögéből eleveníti föl 1956 Októberének eseményeit. A Schmidt kastélyba vették be magukat a forradalmárok és onnan irányították az ellenállást. A... több»

Rendező: Lugossy István