Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69181

romantikus

A film a híres ikon állítólagos reinkarnációjáról, a kanadai sztárénekesről Sherrie Lee Laird-ről szól. Egy nő, aki tagadhatatlanul megidézi az ötvenes évek legendás ikonját.... több»

Szereplők: Erika Eleniak

Forradalom után
#69182

játékfilm

Filmes, zenei és művelődéstörténeti szabad asszociációkon és idézeteken alapuló szubjektív naplójegyzet. A film központi helyszíne egy lepusztult moszkvai, külvárosi szoba. Itt... több»

Egy "magyar" Svájcból
#69183

dokumentum

A magyar ipartörténet kiemelkedő alakjának Ganz Ábrahámnak életét mutatja be a film. Merész, úttörő vállalkozás volt ércbányától nagy távolságra öntödét létesíteni a XIX.... több»

Rendező: Moldoványi Judit

A Főtér receptjei
#69184

dokumentum

A televíziós sorozat összegyűjtötte és megőrizte Magyarország receptkülönlegességeinek apró fogásait és elkészítési módját.A Magyarországon élő nemzetiségek maguk is őrzik... több»

Éltető mozgásban
#69185

életrajzi

Dokumentumfilm portré Robert Müntz osztrák, homeopátiás gyógyszerészről. Amellett hogy megismerkedünk a homeopátiás gyógyászat alapjaival, egy rendkívül sokoldalú ember gazdag... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Baleo, baleo! Bálnák és bálnavadászok Indonéziában
#69186

dokumentum | road movie

A nyugati világban a bálnavadászatot általában elítélik az emberek. Visszatetszést kelt bennük, amikor látják a ceteket ipari méretekben tizedelő bálnavadász-hajók mészárlását.... több»

3 Angels Go to Hollywood
#69187

vígjáték

A film története szerint három angyal Hollywoodba megy, hogy segítsenek egy producernek megmenteni a stúdiót. több»

Hobo - Kötéltánc
#69188

zenés

"Jim Morrison (1942-1971) a Doors együttes énekese és dalszerzője volt. A filmezést otthagyta a zenéért, a zenét a költészetért. Énekesként a személyiség és a szöveg... több»

Cserfő Jazzland 2004. - David Yengibarjan Trió
#69189

zenés

Nőnap, hóesés. Tangó és jazz. Egy barátságtalanul hangulatos budai gyárépületben Örményország kacérkodik Argentínával. Három hangszer, három ember, sokféle zene és vibráló... több»

Rendező: Seregély István

#69190

NA Alone  (2017)

horror

A film története szerint egy idősebb pár ránézésre boldog és háborítatlan életét éli egy kisvárosban, de egyik este életük váratlan fordulatot vesz... több»

Kenderből szőtt gondolat
#69191

életrajzi

Minden művész annak a századnak a krónikása, amelyben él és alkot. De nemcsak krónikás kell legyen, hanem gyógyító és örömhozó is.És hogyan kell alkotni? Alázattal és... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Ábel
#69192

NA Ábel  (1974)

rövidfilm

A titokzatos öltönyös egy vidéki kocsmában szóba elegyedik egy idős férfival. A beszélgetés - és a vágy - tárgya egy bizonyos Ibolya.

Emléktöredék egy tanítóról
#69193

dokumentum

Barátai, munkatársai és tanítványai emlékeznek a XX. század második felének kiemelkedő jelentőségű irodalomkritikusára, esszéistájára Balassa Péterre. Tanárként is... több»

Rendező: Katona Zsuzsa

Lopott képek
#69194

dráma | játékfilm

Pacskovszky József a Boldogság színe után ismét több hős életén keresztül készít portrét a modern társadalomról és annak problémáiról.A film középpontjában egy digitális... több»

Zelk Zoltán műsora - Törvényt teremtő mesterek
#69195

rövidfilm

Ferenczy Béni - szobrász, Vajda Lajos és Kondor Béla festőművész. Ők hárman törvényt teremtő mesterek Zelk Zoltán számára. S miközben költők versei hangzanak el, láthatjuk a... több»

Rendező: Huszárik Zoltán

Hunok (a háztetőkön) Párizsban
#69196

dokumentum

Párizs az édes magyar álmok és a darabokra törött magyar álmok városa. Ott vigasztalódik, ott búsong sok jelentős magyar művész az elmúlt másfél évszázadban. Újkori emlékeinket... több»

#69197

dráma

Egy fiatal francia nő Bejrútban találkozik egy szír férfival.

Hajsza a férfi után
#69198

vígjáték

 Antoine feleségül akarja venni Gisele-t. De mire vannak a barátok? Julien, aki elvből harcol a házasság minden formájával, elmesél neki egy drámai történetet a szerencsétlen facér... több»

A művésznek nincs kora
#69199

dokumentum

Losonczi Tamás festőművész 104 éves, s ha segítséggel is, de még dolgozik. A film bepillant ebbe a századon átívelő rendkívüli életpályába.

Rendező: Szádvári Lídia

Szereplők: Losonczi Tamás

Mai módi
#69200

NA Mai módi  (2006)

dokumentum

Miért kell egy jól menő vállalatnak pszichiáter? Mire jók a csapatépítő tréningek és a céges bulik, ill. miért kell Las Vegas-ból importálni esküvőt? Miért kell a vállalati... több»

Rendező: Szalay Péter