Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Egy magyar útlevél
#69141

Egy brazil lány, Sandra Kogut elhatározza, hogy 1937-ben kivándorolt nagyapjára hivatkozva megszerzi a magyar útlevelet. A különböző állami hvatalokban és a rokonoknál eltöltött idő... több»

Rendező: Sandra Kogut

Gyimesi látomások
#69142

életrajzi

A gyimesi és a moldvai csángóság huszadik századi művelődéstörténetének egyetlen hivatalos festője, grafikusa Antal Imre. A csángó valóság ugyan megköti a kezét, mégis az... több»

Rendező: Marius Tabacu, Maksay Ágnes

Szereplők: Antal Imre

#69143

dokumentum

A dokumentumfilm a katolikus egyház jelenlegi fejével, Ferenc pápával foglalkozik. Megpróbálja hitelesen megrajzolni ennek a rendhagyó stílussal rendelkező, a szegények és elesettek... több»

Rendező: Andrés Garrigó

Kasimir és Karoline
#69144

Az 1920-as évek gazdasági világválsága idején, Németországban játszódó darabban a munkanélküliség és a pénztelenség teszi próbára a fiatalok szerelmét. Idealizmus és cinizmus,... több»

Rendező: Puskás Tamás

Szereplők: Danyi Judit, Hüse Csaba

Középkori templomok útja
#69145

dokumentum

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye középkori templomokban Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, a középkori templomoknak itt olyan sűrű hálózata maradhatott fenn, amely egyedülálló.... több»

#69146

animáció

Filmio

Ezt a kollázsfilmet, amely szakít az animáció minden hagyományos eszközével, Tolsztoj Háború és béke című klasszikus regénye inspirálta, és amely Napóleon oroszországi... több»

Days and Nights in an Indian Jail
#69147

dokumentum

Az indiai Új-Delhiben álló Tihar Ázsia leghatalmasabb - és egyben egyik legkétarcúbb - börtöne. A legszigorúbb biztonsági előírások szerint épült intézmény egyrészt messze... több»

Isten akaratából
#69148

dokumentum

"Isten kegyelméből való király" lehetett volna Ottó királyfiból. De - talán Isten akaratából - nem király lett belőle, hanem képviselő a strasbourgi Európai Parlamentben, és a... több»

Rendező: Bokor Péter

Mi van veled, Bulgária? (Mi van veled, Bulgária?)
#69149

Az egykori szocialista tábor országai közül van egy, melyről az utóbbi években (némi túlzással az utóbbi évtizedben), szinte semmit nem hallani. Vajon milyen most az emberek hangulata... több»

Tickety Toc - A tehetségkutató
#69150

animáció

Tik-tak falván izgalmas eeseményekre készülnek: az egymilliomodik óraütésre és a helyi tehetségkutató versenyre. A versenyt Tommy nyeri meg, és így nem tud részt venni Talluláhval az... több»

Óbuda 1956
#69151

NA Óbuda 1956  (2001)

dokumentum

A dokumentumfilm az óbudaiak szemszögéből eleveníti föl 1956 Októberének eseményeit. A Schmidt kastélyba vették be magukat a forradalmárok és onnan irányították az ellenállást. A... több»

Rendező: Lugossy István

The Iron Hammer
#69152

dokumentum | sportfilm | történelmi

Dokumentumfilm Jenny Lang Pingről, a híres kínai röplabdajátékosról. több»

Van másik?! - Nincs másik!! - Eötvös Gábor a bohóc
#69153

életrajzi

Eötvös Gábor neve fogalom a cirkusz világában. Mindenkinek ismerősen cseng ez a mondat: "Na látod? Van másik!" több»

Rendező: Fekete Katalin

Szembesítés (Szembesítés)
#69154

dokumentum

Ez a filmszociográfia az 1990. Március 19 és 20-i marosvásárhelyi pogrom analízisére vállalkozik. Az ismert főszereplők mellett számos ún. kisember is szembesülhetett akkor, ott,... több»

Ablak
#69155

NA Ablak  (1998)

animáció

Hommage a 20. századi francia festőóriásnak, Joan Mirónak.

Rendező: Varga Csaba

Blanca & Pepita
#69156

életrajzi

Egy nyomorgó faluból származó lány, aki alig tud írni és olvasni, alkalmazásba vesz egyik tehetős család matriarchája. Majd egy hatvan évig tartó szoros kapcsolat alakul ki... több»

Rendező: Carlos Graña

Szereplők: Julia Loyola

Mozgóképek cigányokról
#69157

dokumentum

Sára Sándor Cigányok című nagy port kavart dokumentumfilmjét, melyet első játékfilmje, az 1968-as Feldobott kő előtt még a Balázs Béla Stúdióban forgatott, mindenki ismeri. A... több»

Vérbeli Ausztrálok
#69158

Ausztráliáról számos téves kép él bennünk. E kontinensnyi országra oly jellemzően más életvitelt a legtöbbször a keleti és a déli parton fekvő nagyvárosokban mutatják be. Pedig... több»

Rendező: Kanyó Péter

Horváték
#69159

NA Horváték  (1981)

játékfilm

A vidéki tanár kis fizetéséből nehezen tud kijönni családjával, de amikor meghal gyámapja és minden vagyonát ráhagyja, az addig szeretetben, szerény körülmények között élő... több»

Egy vasúti raktár romantikus története
#69160

dokumentum

Mátraballa. Solymár József író innen indult, ebből a hagyománytisztelő Mátra-vidéki faluból, ahol szülei, családjának tagjai több generáción keresztül vasutasként dolgoztak. Az... több»