Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Vitatott személyek
#69081

dokumentum

A történelem alakításában mindig is jelentős szerepet játszottak a különböző korok meghatározó személyiségei. Többségük pályafutását, működését napjainkban is vita övezi.... több»

Rendező: Erdőss Pál

Pásztorének
#69082

dokumentum

A Kárpát-medence természeti értékeinek legnagyobb részét az emberi tevékenység, és ezen belül is a legeltető állattartás biztosítja. A pásztorok a legjobb gazdái ezeknek az... több»

Rendező: Sáfrány József

Szereplők: Berecz András

Rendhagyó történetek
#69083

animáció

Filmio

A négy epigrammatikus rajzfilm az örök emberi tulajdonságokat és helyzeteket tárja fel. Ezen morbid társadalmi szatírák karakter tervezője Sajdik Ferenc, aki a későbbiekben Dargay... több»

Rendező: Dargay Attila

Út a siker felé
#69085

családi

Aida Memisevic életmódtanácsadó segítségével megismerhetjük az utat a siker felé. Aida szakértőkkel, sikeres üzletemberekkel, szellemi vezetőkkel, tanítókkal beszélget a sorozat... több»

Szereplők: Aida Memisevic

Kalah
#69086

NA Kalah  (1980)

A Kalah régi arab matematikai játék, ketten játszhatják 72 kővel. A film egy döntetlenül végződött játszma lépéseinek "lejegyzése": minden kőnek egy hang és egy szín felel meg.

Rendező: Maurer Dóra

Az Alpesi klinika 4 − Kockázatos döntés
#69087

Valójában ez a nap egy szép napnak indul: Daniel és Miriam végre megesküszik. Még Daniel jó barátja, Stefan is odautazott az eseményre a családjával. De az esküvőt egy váratlan... több»

A damasztvirágok rajzolója
#69088

életrajzi

Székely Árpád a Sepsiszentgyörgyi Szövőgyár gépmestere, majd textiltervezője volt. Nyugdíjba vonulásáig kb. 300 féle damasztmintát rajzolt és ültetett át a szövőgépre. Az ő... több»

Rendező: Vida Sándor

Darvas Iván portréfilm
#69089

életrajzi

Álljunk meg egy pillanatra rohanó világunkban és merüljünk el Darvas Iván mindig elegáns szavai nyomán a történelmi és a személyes közelmúlt és régmúlt eseményeiben. Abban a... több»

Rendező: Bohó Róbert

Az Indiai esküvő
#69090

dokumentum | életrajzi

Egy gyors villanás, és máris Mumbai (Bombay) nyüzsgő világába csöppenünk, ahol indiai-magyar esküvőre kalauzoljuk nézőinket. Bemutatjuk a háromnapos esemény ceremóniáit,... több»

Rendező: Gerebics Sándor

Bozsik Yvette
#69091

dokumentum | életrajzi

Portré a modern magyar táncművészet eredeti tehetségű koreográfus-táncosáról. Kereteket nem tűrő személyisége, a mozgásművészet legkülönbözőbb elemeit ötvöző... több»

Rendező: Janisch Attila

Szereplők: Bozsik Yvette

Brigád
#69092

NA Brigád  (2013)

játékfilm | rövidfilm

Dublin, Irország, 2013. A kelet-európai vendégmunkásoknak brigádvezetőt kell választaniuk maguk közül. Úgy tűnik azonban, hogy semmi sem változott sem a társadalomban, sem az... több»

Elmenni messze...
#69093

dokumentum

A Kormorán együttes 2001-ben ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját. Négyrészes sorozat mutatja be a Magyarországon különleges zenei stílust képviselő zenekart.Közreműködik:... több»

Rendező: Koltay Gergely

Győri Te Deum (Győri Te Deum)
#69094

dokumentum

Czigány György köszöntése 70. születésnapján.

Az Út, amelynek lelke van - A Magyar Zarándokút
#69095

dokumentum

A film a Magyar Zarándokutat mutatja be, megfogalmazva az úton járás egyik alapgondolatát: a nyitottságot. Mindenkit szeretettel várnak vallástól, világnézettől, ideológiától,... több»

Rendező: Vörös Tamás

Kiskunhalas, a csipke városa
#69096

dokumentum

A film bemutatja a város történelmét, hagyományait, kulturális értékeit - kiemelve a világon egyedülálló csipke jelentőségét-, nevezetes épületeit (múzeum, könyvtár,... több»

Az aszteroida-küldetés
#69097

dokumentum

A gyilkos aszteroidák a science fiction régi szereplői. Az Oroszország felett felrobbanó tűzgolyó emlékeztette a világot arra, hogy ez a fenyegetés valós. Mit tehetünk? több»

#69098

NA Jett  (2021)

dráma

A zenés dráma Melbourne underground zenei világába kalauzol el egy banda felemelkedésének és bukásának történetén keresztül.

#69099

animáció

Filmio

Ezt a kollázsfilmet, amely szakít az animáció minden hagyományos eszközével, Tolsztoj Háború és béke című klasszikus regénye inspirálta, és amely Napóleon oroszországi... több»

Johann Strauss: A denevér
#69100

játékfilm

Történik 1870 táján Bécsben. Adél, Eisensteinék szobalánya nagyon dühös, hogy az udvaron felcsendült szerenád nem neki, hanem asszonyának szól. Rosalinda, aki az énekesben felismeri... több»