Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69061

animáció

Egy tíz éves fiú, Savva elhatározza, hogy segít édesanyjának és a többi falusi embernek megszabadulni az ördögi hiénáktól. A hiénák elől menekülve Savva egy varázslatos... több»

Szerelem meg hal
#69062

rövidfilm

Feri és Karcsi haverok. Naponta együtt horgásznak. Egy-egy halat többször is kifognak. Itt van például "Erzsike". Már sokszor visszadobták. De előbb-utóbb azért mégis vacsora lesz... több»

REFLEX-film
#69063

NA REFLEX-film  (2009)

dokumentum

Hangulatjelentés Sepsiszentgyörgyről, egy Nemzetközi Színházi Fesztiválról és egy híres nevezetes színházról.

Rendező: Silló Sándor

Amíg Élek - Antal Károly gyimesi zenész
#69064

életrajzi

Portréfilm az Erdélyben Gyimesbükkön élő Antal Károly csángó parasztemberről, aki kiemelkedő zene- és énektudásával, varázsos személyiségével sokakkal szerettette meg... több»

Rendező: Rozsnyai Aladár

Szereplők: Antal Károly

Teri nagyi
#69065

NA Teri nagyi  (2003)

dokumentum | életrajzi

Teri nagyi elmenőben. Élet és halál közti állapot. Mint félálomban, álom és ébrenlét között. A teste itt van, a szelleme félúton. Lánya, Paula ápolja, aki fiatalos hatvanas. Két... több»

Rendező: Sós Ágnes

Vardo - világ a végeken
#69066

dokumentum

Hogyan marad fenn egy elszigetelt halászfalu Európa legészakibb tájain? Hány nyelvet beszélnek egy kétezres norvég településen? Miért van szükség egy erődre a világ végén? Mit... több»

Rendező: Horváth Tamás

Kedvenc kutyáink
#69067

dokumentum

A különkiadás bemutatja a legnépszerűbb kutyafajtákat, feltárja, mitől vannak oda teljesen a britek egy bizonyos típusú kutyáért, és kideríti, hogyan változtak ezek a preferenciák... több»

Igazak
#69068

NA Igazak  (1993)

dokumentum

Izrael állam nagykövete, David Krausz átnyújtja néhány Igaznak a mentéseket elismerő kitüntetést. A film néhány történetet mutat be a vészkorszak hőstettei közül. Megismerjük... több»

Rendező: Sipos András

Wittenberg hajnalcsillaga
#69069

dokumentum

Karharina Bora eredetileg apáca volt, ám a reformáció során társaival elhagyta a kolostort, és idővel Luther Márton felesége lett. Személyében példát ad arra, hogy az asszonyok... több»

Bródy 70 Aréna koncert
#69070

dokumentum

Bródy János Kossuth- és Liszt-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemérem Középkeresztjével elismert zeneszerző-szövegíró-előadóművész 2016 áprilisában töltötte be 70.... több»

Rendhagyó történetek
#69071

animáció

Filmio

A négy epigrammatikus rajzfilm az örök emberi tulajdonságokat és helyzeteket tárja fel. Ezen morbid társadalmi szatírák karakter tervezője Sajdik Ferenc, aki a későbbiekben Dargay... több»

Rendező: Dargay Attila

Zorán - Az elmúlt 30 év...
#69072

zenés

A népszerű művész életpályájának jelentős állomása volt ez az 1993-ban, a Budapest Sportcsarnokban megrendezésre kerülő koncert. Az elmúlt évtizedek legsikeresebb és az énekes... több»

Gyóni Géza
#69073

életrajzi

Gyóni Géza költő életének felidézése mellett verseivel emlékezünk rá. több»

Kalah
#69074

NA Kalah  (1980)

A Kalah régi arab matematikai játék, ketten játszhatják 72 kővel. A film egy döntetlenül végződött játszma lépéseinek "lejegyzése": minden kőnek egy hang és egy szín felel meg.

Rendező: Maurer Dóra

#69075

horror | vígjáték

Mercy Love a paranormális ügyek nyomozója. Az egyik esete során valami végzetes történik: Meryt megszállja a gonosz. Vajon képes lesz legyőzni az ártó szellemet, mielőtt még túl... több»

Why Not Choose Love: A Mary Pickford Manifesto
#69076

dráma | életrajzi

Eileen Whitfield, "Pickford: The Woman Who Made Hollywood" című életrajzi regényéből készült filmben megismerhetjük a némafilm korszak egyik legnagyobb sztárjának, Mary Pickford-nak az... több»

#69077

dokumentum

A 22 éves Kiu elutasítja a hagyományorientált japán társadalmat, és szabad emberként próbál élni.

Rendező: Andreas Hartmann

A mázlista
#69078

NA A mázlista  (2001)

rövidfilm

Tegnapelőtt elmentem, szereztem kaját.Csak nem tudom megenni.Ha levenném a maszkot, az ideggáz két másodperc alatt végezne velem.Esténként unatkoztam, úgyhogy hazamentem.Az... több»

Darvas Iván portréfilm
#69079

életrajzi

Álljunk meg egy pillanatra rohanó világunkban és merüljünk el Darvas Iván mindig elegáns szavai nyomán a történelmi és a személyes közelmúlt és régmúlt eseményeiben. Abban a... több»

Rendező: Bohó Róbert

#69080

dráma

Négy évvel egy sikertelen bankrablási kísérlet után Florian és Julie újra találkoznak egy sztiptíz bárban. Az újra összeálló páros elő is rukkol egy új, fondorlatos tervvel. több»