Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A naplemente fonákja
#69041

dokumentum | musical

Ez a lírai dokumentumfilm Tolnai Ottó neves vajdasági irodalmár költészetére támaszkodva kalauzol el bennünket azokra a vidékekre, bácskai tájakra, városokba, amelyek meghatározták... több»

Rendező: Fejős Csilla

A Vargyas-szoros elveszett világa
#69042

dokumentum

A Hargita hegységben eredő Vargyas-patak 4 km hosszú mészkőszurdokát óriás sziklatornyok, magas sziklafalak és számos barlang tarkítja A szurdokerdőben legyen tél, vagy nyár,... több»

#69043

zenés

Ginette Reno, kanadai énekesnő koncertje.

Szereplők: Ginette Reno

Schindler
#69044

NA Schindler  (2019)

dokumentum

Az Oscar-díjas Sir Ben Kingsley beszéli el Oskar Schindler rendkívüli igaz történetét. A náci, aki ivással, szerencsejátékkal, kémkedéssel, zsarolásokkal és nőkkel teli évek után... több»

Iránytű pokoljáróknak
#69045

dokumentum | életrajzi

Részlet a filmnarrátor szövegéből...Levél Nővéremnek, Gizellának Brassóba."Édes Nővérem, egyetlen Testvérem! Nehéz írnom neked. Ilyenkor eszembe jut a gyermekkorunk, az... több»

Rendező: Szobolits Béla

A Nagy Imre-per háttere
#69046

dokumentum

Ez a film célul tűzte ki, hogy bemutassa: milyen út vezetett a tárgyalásig, kik és milyen módon befolyásolták a koncepciós per végig menetelét. Vajon mennyire befolyásolta a hruscsovi... több»

Rendező: Zolcer János

A nagy gorilla kaland
#69047

dokumentum

John Bishop humorista hegyi gorillákkal találkozva megállapítja: nem is különböznek annyira a saját családjától. Csatlakozik a Gorilla Doktorokhoz, akik állatorvosokként a vadonban... több»

Magia Sacra
#69048

NA Magia Sacra  (2000)

filmetűd

Filmünk az ég és föld, a makrokozmosz és a mikrokozmosz, ember és világ, test és lélek kapcsolatát, metafizikai összefüggéseit fejezi ki.

Rendező: Hegyi Béla

Nem álmodom halottakkal
#69049

dokumentum

Úgy érzi, hogy boldog. Nem álmodik halottakkal, pedig minden oka meglenne rá...

Lecsapolt óceán - Az Atlanti Óceán szellemhajói
#69050

dokumentum

Miért nyugszik olyan sok hajóroncs az Atlanti-óceán fenekén? Valóban azoknak van igazuk, akik szerint sötét természetfeletti erők működnek itt? Vagy tudományosan megmagyarázható... több»

Herman Ottó 100 – MME 40, avagy a természetvédelem hajnala
#69051

dokumentum

Száz éve annak, hogy Herman Ottó, minden idők legnagyobb magyar természettudósa és polihisztora távozott az élők sorából. A bozontos szakállú, torzonborz természettudós, a... több»

Dzsessz Párizsban
#69052

A késõi ötvenes évek Párizsa. A New York-i fekete zenész, Dale Turner pár napra érkezik a városba. Különös kapcsolat alakul ki közte és a helyi dzsesszzenész között. Tudják,... több»

Szerves része a szellemtörténetnek - A Nemzet színháza (második Felvonás)
#69053

dokumentum

1998. március 28-án rakták le az új Nemzeti Színház alapkövét az Erzsébet téren. A teljes folyamatot 1998-tól végigkísérő sorozat második részében (második felvonás) a... több»

Rendező: Gulyás János

#69054

dokumentum

Amerika lakói a televíziós kameráknak köszönhetően 1981. március 30-án közvetlen közelről figyelhették végig, amint egy John W. Hinckley nevű 25 éves fiatalember merényletet... több»

Megisszuk az árát
#69055

dokumentum

Különféle állami szervek foglalkoznak az alkoholizmussal, mely népbetegség Magyarországon. Dr. Avar Pál „háromszög-terápiája” a beteg mellett a családtagokat is bevonja a... több»

Rendező: Zombori Katalin

Vityebszk felett
#69056

életrajzi | rövidfilm

Vityebszk egy kicsi orosz falu - Marc Chagall élete hat képben.

A lipicai
#69057

NA A lipicai  (2016)

dokumentum

A lipicai Európa legrégebbi kultúrló fajtája. A filmünk bemutatja, hogy Magyarország milyen fontos szerepet játszik a lipicai lótenyésztésben az 1800-as évektől kezdve egészen... több»

Rendező: Pintér András

Plutó és Puck
#69058

dokumentum

Egy szelíd mosómedve és egy szelíd holló kalandjai falun, erdőn, mezőn át, amelynek során mindketten sok borsot törnek az útjukba kerülő emberek és állatok orra alá. A mulatságos... több»

Futta
#69059

NA Futta  (2005)

rövidfilm

"A Magyar Iparművészeti Egyetemen készített diplomamunkám ez a film. Hossza mindössze hat perc, melybe éveket próbáltam sűríteni. Összegzés számomra, de remélem mások számára is... több»

Rendező: Falvay Miklós

Szereplők: Falvay Miklós

#69060

vígjáték

Benjamin Hofer sebészorvos kibírhatatlan ember hírében áll a kórházban. Egyedül csak a felesége, Anna tud bánni vele. Az asszony azonban szüléskor meghal, így a doktor egyedül marad... több»