Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Santa Lucia fényei
#69181

dokumentum

A karácsonyi ünnepkör legfontosabb üzenete: várakozás a lélekmelegítő fény, a mindent besugárzó szeretet eljövetelére. A fény szentje az őskeresztény mártír Santa Lucia, aki... több»

Rendező: Lukács Gabriella

Ízlésdiktatúra
#69182

dokumentum

Gyukics G. Gábor, többkötetes magyar költő évekig élt az Egyesült Államokban. A jelenkori magyar költészet legnagyobbjainak műveit adta ki angol nyelven. Amerikai költőtársaival... több»

Zsinagógát vegyenek!
#69183

dokumentum | történelmi

Privatizáció, ír kocsma, jelzálog, árverés. Ki gondolná, hogy a kőszegi zsinagógáról van szó?A kisváros közepén álló műemlék zsinagóga omladozik, a falai áznak. A hivatal... több»

Terrorizált Moszkvicsok
#69184

dokumentum

A budapestiek számára elképzelhetetlen miként lehet együtt élni a terrorizmussal, pedig nem egy város létezik a világon, ahol ez a mindennapok része. Az orosz főváros lakói is évek... több»

Rendező: Erdélyi Péter

#69185

dokumentum

Bár sokan vannak, akik úgy vélekednek, hogy ha Antall Józsefről beszélünk, akkor elsősorban a miniszterelnökség időszakáról kell szólnunk, hiszen abban a három évben olyan... több»

Rendező: Dér András

Kelj fel és járj!
#69186

dráma | játékfilm

A film egy utazás története, Budapestről, határmenti falucskába. A különös megbízatás főhősünk életében az illúzió és a valóság furcsa találkozását eredményezi. Grecsó... több»

#69187

dokumentum

Mocsáry István őrnagy repülőgépét 1942. augusztus 14-én lőtte le a szovjet légvédelem Urivnál. Mivel ezen a területen hónapokig folytak a harcok, ezért a gépben maradt... több»

Rendező: Szuchy Zsuzsanna

Kíváncsiság
#69188

dokumentum

Kandi kamera anno... Pontosabban 1965-ben. S kiket lestünk meg? Kíváncsi pesti embereket, akiket különféle helyzetekben sikerült lencsevégre kapni a rejtett kamerával...

Rendező: Oláh Gábor

A Magyar Táncművészeti Főiskola
#69189

dokumentum

Filmünk a magyarországi és határon túli professzionális táncosképzésről szól. Emlékezve múltjára, megmutatva jelenét, rátekintve a jövőjére. Megszólaltatunk táncosokat, akik... több»

Rendező: Balogh Zsolt

Mázli (Mázli)
#69190

sci-fi | vígjáték

Ógyarmat egy szegény zsákfalu az osztrák magyar határon. Egy napon azonban rájuk mosolyog a szerencse. Felfedezik, hogy a temetőjük alatt húzódik egy olajvezeték. Gyorsan jött... több»

#69191

NA Listen  (2016)

dokumentum

A dokumentumfilm arra a kérdésre keresi a választ, vajon csak az minősíthető-e zenének, amit hallunk. Az alkotásból a siket japánok által alkotott "zenét" is megismerhetjük, melyet... több»

#69192

dokumentum

Úgy tűnik, hogy tökéletesen kitakarítottuk a lakást - ám a repedésekben és a legeldugottabb helyeken aprócska szörnyek éldegélnek. Poratkák, zsizsikek és csótányok serege él... több»

Sobri a betyár
#69193

dráma

A film valóságos - történelmileg hiteles - a Bakony betyárja történetet ötvözi a legendával.1810-ben indít Sobri születésével, akit gyermekkora idején még Papp Jóskának... több»

Rendező: Novák Emil

Délután 5-kor
#69194

vígjáték

A centenáriumi Tolnay Klári sorozat következő darabja egy tüneményes vígjáték 1965-ből szórakoztató színészi alakításokkal és szellemes forgatókönyvvel. Ágnes, a Fazekas-ház... több»

Rendező: Seregi László

Szereplők: Tolnay Klári, Ráday Imre

A Drávaszög magyar szemmel
#69195

dokumentum

A Horvátországhoz tartozó Baranyai háromszögben 22000 magyar élt tíz évvel ezelőtt. A balkáni háború alatt többségük elmenekült, jelenleg 16-17000 magyar él a Drávaszögben. Az... több»

Rendező: Havas Péter

Panoráma - Ritmusok IV.
#69196

kísérleti film

Két nő, anya és lánya 16 év után találkoznak.Két történet.Két titok.Két elbeszélői mód.

El Nino - A Kisded
#69197

dráma | játékfilm

Egy fiatal fotográfus vidéken egy reklámplakáthoz készít felvételt a felkelő napról kollégái társaságában, miközben két fiatalember elindul a fővárosból, hogy kiraboljanak egy... több»

#69198

dráma | vígjáték

Gazdag 10 évre betiltott groteszk szatírája. Két librettista, Rezső és Dezső úr egy völgy lakóit szedik össze, hogy operett-előadást csináljanak velük. A kiválasztott fiatal... több»

Rendező: Gazdag Gyula

Szereplők: Monori Lili

A bosszúállók
#69199

dráma | játékfilm

Egy csapat tizenéves gyereknek elege lesz néhány iskolatársuk erőszakoskodásából és a felnőttek passzivitásából. Elhatározzák, hogy alapítanak egy szuperhősökből álló... több»

Izzás és méltóság - Bede-Fazekas Csaba Kossuth-díjas operaénekes portréja
#69200

életrajzi

1975-től a Győri Nemzeti Színház tagja. Gazdag repertoárjában az operairodalom legfontosabb bariton szerepein túl kortárs zenei művek, musicalek, operettek és prózai darabok egyaránt... több»