Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#69221

dokumentum | életrajzi

Miként lesz egy - a szülei által orvosnak szánt - argentin fiatalból a történelem első latin-amerikai pápája? És egy konzervatívnak, megosztónak és túlzottan tekintélyelvűnek... több»

Vihar lett úrrá a rejtett szívemen
#69222

dokumentum

Portréfilm Almásy Aladár festőművészről. A portréfilmben maga a festőművész kalauzolja a nézőt saját világában, lehetőséget adva így egy izgalmas elme és tudat, csak általa... több»

Rendező: Rohonyi Gábor

Amerika szuperkígyója
#69223

dokumentum

A film egy nőstény texasi csörgőkígyó küzdelmes életét követi nyomon a forró sivatagban. E mostoha tájon a puszta túlélés is bravúrszámba megy, hősünknek azonban az... több»

#69224

dráma

Vajon mi történik akkor, ha az ember többet ad, mint amennyi van...?!

Róma
#69225

NA Róma  (2005)

Miután a nyolcéves háborúskodást követõen Gaius Julius Caesar sikerrel meghódította Galliát, visszatérni készül Itáliába. Vele vannak harcedzett légiói, a bizalmi emberei és... több»

Templom az Óceán közepén
#69226

dokumentum

2018. július 1-én a franciaországi Sables D’Olonne-ból elrajtolt a Golden Globe Race, azaz az egyszemélyes Föld-kerülő vitorlásverseny, ahol született tengerészek küzdenek meg... több»

Fák
#69227

NA Fák  (2000)

dokumentum

A Rezesek című film alkotói ezúttal a "fák", a fafúvós hangszerek világába kalauzolják el a nézőket. Megismerkedhetnek a fuvolával, az oboával, a klarinéttal, a fagottal és az... több»

Rendező: Petőcz Tamás

A Budapesti Fesztiválzenekar hangversenye
#69228

zenés

Tizenkét évvel ezelőtt adta a Budapesti Búcsú első koncertjét a Hősök terén a Budapesti Fesztiválzenekar. Idei előadásuk is várja a háromezernyi hallgatót Csajkovszkij zenéjére... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Préda lettem: Cápák hete
#69229

dokumentum

A Csendes-óceán felszíne alatt veszélyes lények ólálkodnak. Délutáni úszás közben egy nőt hirtelen megtámad egy nagy fehér cápa. Egy szigonyos halászt megtámad egy tigriscápa. több»

Kis Malac Nagy története
#69230

dokumentum

Malacka meséli: "... és akkor a doktornő azt mondta, ez egy nagyon csúnya betegség, sokáig fog tartani, kemoterápia, gyógyszeres kezelés, ez meg az, és akkor én ránéztem és azt... több»

Rendező: Sólyom András

Autogram
#69231

NA Autogram  (2005)

dráma | rövidfilm

TV-ben (Filmbox Plus, csütörtök 01:33)

Egy fiatal srác gyakorolja egy tükör előtt franciául: "Kérek szépen egy autogramot apukámnak, a neve Béla". Kisétál a mozi előterébe, Jeanne Moreau-ra vár.Amikor a díva megjelenik,... több»

Világrengető rablások
#69232

dokumentum

A sorozat a világ legarcátlanabb rablásainak hihetetlen, de igaz történetét meséli el. Akciódús jelenetek segítségével lépésről lépésre kalauzolja végig a nézőt a... több»

Nocturne
#69233

NA Nocturne  (2000)

kísérleti film

Egy idős asszony halála előtt visszaemlékezik életére, élete néhány szép, vagy fájó mozzanatára. Mindez hét perces lírai feldolgozásban, csupán zajokkal, atmoszférával,... több»

Így indult az élet
#69234

dokumentum

 Négy és fél milliárd évvel ezelőtt a fiatal Föld pokoli hely volt. Forrongó káosz, meteoritok, vulkanikus gázok és villámlások. Ha nincs az ózonréteg, a Föld ma is egy... több»

Levegő nélkül a mélyben
#69235

dokumentum

A szabadtüdős merülés elképesztő teljesítmény, kiváltságos adomány és pompás lehetőség is egyben a természet zavartalan megfigyelésére. Pierre Frolla négy világbajnoki címet... több»

Beate Klarsfeld, a nácivadász
#69236

1960-ban Beate megismerkedik Serge-dzsel. Beate a II. világháborút gyerekként élte meg, míg Serge koncentrációs táborban raboskodott. A férfi rettenetes, háborús történetei... több»

Szabadság és béklyó
#69237

életrajzi

A kortárs erdélyi prózaírás kitűnő képviselője Szilágyi István, a kolozsvári Helikon című irodalmi lap főszerkesztője. Emlékezetes regényei: a Kő hull apadó kútba és az... több»

Rendező: Rudas Gábor

Szereplők: Szilágyi István

Dubai csodálatos állatvilága
#69238

dokumentum

A modern Dubai kincset rejteget - fantasztikus élővilága elválaszthatatlan kapcsolatban áll a sivataggal, a tengerrel és az emberek történelmével és hagyományaival. több»

Ebéd
#69239

NA Ebéd  (2005)

dráma | rövidfilm

Együtt egy bolygón. Ketten egy lakásban. Hirtelen minden megváltozik köztük. Még nem látjuk őket, de képről-képre, fokozatosan, kibontakozik a dráma.

Rendező: Sólyom Miklós

Szakonyi Károly: Kardok, kalodák
#69240

Nemzeti múltunk egyik legfényesebb korszakát idézi a színjáték: a Rákóczi-szabadságharc teljes időszakát elevenítve meg a zászlóbontástól az összeomlásig.