Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Nem érsz a halálodig
#69181

dráma

Nem érsz a halálodig, Császár alapmotívumát bontja ki. Hőse, Gránáth, hegedűművész volna, de hegedűje sincs már, a produkciót, mint életformát nem bírja tovább, hangszere a... több»

Goranga
#69182

NA Goranga  (2002)

dokumentum

A Krisna tudatú hívők száma Magyarországon tízezres nagyságrendű. Idegenkedve, az egzotikumnak járó figyelemmel követjük őket. A riportfilm közelebb hozza a titokzatos világot egy a... több»

Rendező: Czencz József

Egy gyergyóalfalvi festő világa
#69183

dokumentum

Gyergyóalfalu páratlan nagyközség a Kárpát-medencében. Egyre-másra termi a képzőművészeket, olyanokat mint Balázs József, aki kincsekkel hazatért ember, olyan értelmiségi, aki... több»

Rendező: Zsigmond Attila

Tangó
#69184

NA Tangó  (1999)

dokumentum

"A tangó nem olyan, mint az élet, a tangó maga az élet" - idéz Al Pacinótól Johanna, a tangó egyik megszállottja, aki Budapesten tánctanár. Megszállottak - akár ez is lehetne a film... több»

Rendező: Kárpáthy Mariann

A Wupper – Németország vad folyója
#69185

dokumentum

A Wupper Németország egyik legcsapadékosabb vidékén, Dél-Vesztfáliában található. A filmben az alkotók bemutatják 116 kilométer hosszú folyó útját a forrástól a... több»

Janus Pannonius és a magyar reneszánsz
#69186

dokumentum

Szent István után, aki a kereszténységben Nyugat-Európához kötötte a magyarság sorsát, Mátyás az, aki nemcsak felzárkóztatta az országot az európai fejlődés fővonalához, hanem... több»

Rendező: Kovács Béla

Caravaggio Máltán – Menekülés a mesterség csúcsára
#69187

dokumentum

A 17. század egyik legnevesebb festője, aki sajátságos technikájával iskolát, sőt irányzatot is teremtett, 1573. szeptember 28-án született Michelangelo Merisi da Caravaggio néven.... több»

Rendező: Reviczky Katalin

Tűzgömbök
#69188

NA Tűzgömbök  (1975)

(1)

Thali Ambrust gyermekfejjel éri a II. világháború. Szülei vidékre küldik, hogy minél messzebb kerüljön az ostromra váró fővárostól. A ház, ahol édesanyja és húga élt,... több»

Ízőrzők: Simontornya
#69189

dokumentum

A Tolna megye északi részén fekvő, váráról ismert Simontornya a "bor és a bőr városa". A műsorban a csirkeraguleves májgombóccal, a betyárgombóc nokedlivel, a pontyhalászlé, a... több»

Rendező: Móczár István

Szeret, vagy nem szeret?
#69190

valóságshow

Három pár életén keresztül próbáljuk megérteni, hogy mi történik, amikor a kapcsolatukban egy-egy nagyobb lépést tesznek meg – például összeköltöznek. Kifejezetten számunkra... több»

Apa - Egy hit naplója
#69191

dráma

Egy apa nélkül maradt fiú akadályokkal teli felnőtté válását követjük végig. A fiatal főhős sorra felidézi és saját fantáziájával színesíti az 1945-ben elhunyt apjával... több»

Lili és Anikó
#69192

dokumentum

Lili néni egy zsidó családot, köztük az akkor kislány Anikót bújtatott a vészkorszak legsötétebb napjaiban Budapesten. Visszaemlékezésük maga az élő történelem, melyet a Lauder... több»

A Himalája
#69193

NA A Himalája  (2010)

dokumentum

A világ legnagyobb lánchegysége 3000 kilométer hosszan húzodik keresztül Ázsián. Sokan zord, ellenséges tájnak vélik, pedig természeti csodák egész tárháza bújik meg itt. Az egy... több»

Rendező: Brando Quilici

Nyilas Misi egy napja
#69194

dokumentum

Magyarország keleti szegletében, Debrecen központjában áll hazánk legnagyobb református temploma, a Nagytemplom. A város jelképének számító épület mögött található a közel fél... több»

Rendező: Cséke Zsolt

Mariann
#69195

NA Mariann  (2002)

dokumentum | életrajzi

Film egy kislányról, aki börtönben született, majd a csecsemőotthonból szerető családhoz került. Film egy családról, ahol a kislány nevelôszüleinek köszönhetően édestestvéreit... több»

Majd belejössz Pistám...
#69196

játékfilm

Miután az ötvenes éveiben járó Balázs Istvánt kinevezik igazgatónak, a férfi minden igyekezete ellenére egyre komolyabb nehézségekkel találja magát szemben.  több»

Rendező: Félix László

Özönvíz
#69197

NA Özönvíz  (2002)

dokumentum | történelmi

Thassy Jenő második Magyarországon megjelent tényregénye az ostromtól 1946 decemberéig történt eseményeket dolgozza fel. Előbb a Budapesti Rendőrségen szolgál barátjával Görgey... több»

Rendező: Kisfaludy András

Noszlopy Gáspár - Kalandor vagy nemzeti hős?
#69198

dokumentum

Az ötven perces dokumentumfilmben Jósfay György beszélget dr. Andrássy Antal tudományos kutatóval, dr. Bona Gábor hadtörténésszel és Zákonyi Ferenc szakíróval a magyar történelem... több»

Rendező: Jósfay György

Szegény Tisza, miért is bántjátok?
#69199

dokumentum

A Tisza több mint ezer éve része a magyar életnek. A határokat változtatták, de a folyó változatlanul szolgálja a környéken élőket. A dokumentumfilm arra keresi a választ, hogy ki... több»

Rendező: Cselényi László

#69200

dokumentum

A magyar dokumentumfilm a hazánkban végzett dinoszaurusz-kutatások és expedíciók anyagát, menetét és fontosságát ecseteli. A Bakonyban talált, ritkaságszámba menő kövületek és... több»