Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
#70441

dokumentum | dráma | életrajzi

A film egy olasz fiú történetét dolgozza fel, aki egy indiai börtönből próbál kiszabadulni.

Rendező: Adriano Sforzi

Kőtörők
#70442

NA Kőtörők  (1996)

dokumentum

A romániai Alsórákoson a kőtörő munkások ma is a több száz éves módszerrel, csak vésővel és kalapáccsal faragják a kockaköveket.

Rendező: Bartha Ágnes

Boku no saboten
#70443

dráma

Egy fiatal alkalmazott gyűlöli a főnöknőjét, de lassan megismeri annak női oldalát, és kialakul benne a vonzalom. több»

#70444

akció | kaland | misztikus

A film története szerint egy fiatal smaragdbányásznak sikerül elmenekülni egy hatalmas drágakővel. A szökés során bejárja Kolumbia vadregényes tájait, nyomában az üldőzőivel. több»

Namaszte
#70445

NA Namaszte  (1996)

dokumentum

Nepál egy különös ország a világ tetején. Több száz éves teljes elszigeteltség után az ország 1951-ben nyitotta ki kapuit a világ előtt. Azóta turisták ezrei keresik fel minden... több»

Rendező: Boda Sarolta

#70446

vígjáték

A vígjáték azt a kérdést boncolgatja, hogy milyen nehéz színházat csinálni.

Amira
#70447

NA Amira  (2021)

dráma

Amira váratlanul szembesül azzal a ténnyel, hogy az apjának gondolt személy terméketlen, ezért elkezdi keresni a biológiai apját, miközben az addig szépen felépített világa és... több»

Szivárvány havasán
#70448

életrajzi

"... a népdal, mint az ékszer, életet akkor kap, ha viselik. Mennél többeké lesz, annál nagyobb lesz világító és melegítő ereje." Ezt a Kodály Zoltán-mondatot kaptam ajándékba... több»

Rendező: Olasz Ferenc

Wesselényi utca 13.
#70449

dokumentum

Rendhagyó portréfilm a Párizsban élő magyar íróról, Méray Tiborról.

Rendező: Simó Sándor

Wild for the Night
#70450

romantikus | thriller

Wyatt egy feltörekvő táncos, aki mindig bajba keveri magát. Egy nap beleszeret az egyik legmenőbb alvilági klub tulajdonosának a lányába. Ez a románc nem túl szerencsés Wyatt... több»

Könyörtelen idők
#70451

dráma

A második világháború végén járunk, amikor a német hadvezetés még egyszer megkísérli, hogy föltartóztassa az előretörő szovjet csapatokat. Öt magyar katona - egy őrmester és... több»

#70452

dráma | kaland

Ioan Gruffud (Fantasztikus négyes 1-2.) játssza a címszerepet ebben az 1700-as évek végén játszódó, nagysikerű angol tévésorozatban, amely egy fiatal brit tengerésztiszt kalandjait... több»

In memoriam Hajnóczy Péter
#70453

filmetűd

A kamera a nagytehetségű, önpusztító életet élt író halála utáni napokban dolgozószobájában, hátramaradt tárgyai, képei, levelei között bolyong.

Rendező: Mátis Lilla

#70454

dráma

Egy korrupt rendőrtisztet utolér a múltja, amikor az autóját valaki megbütyköli, és arra kényszerül, hogy egy sor követelésnek tegyen eleget. több»

#70455

dráma

Miután Sam úgy dönt, hogy visszavonja a vádakat megerőszakolójával szemben, testvérei összegyűlnek, hogy kézbe vegyék a dolgokat. több»

Damascus Cover
#70456

thriller

Egy kém a szerelem és a túlélés bizonytalan terepére téved, miközben egy bevetésen dolgozik Szerbiában.  több»

Így készült: Szabó István a Zárójelentés című filmje
#70457

Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a... több»

Diákszerelem
#70458

rövidfilm

Egy kis moziban elszakad a film. Az idős jegyszedő néni elmeséli a történet hátralévő részét, ám a nézők nem akarnak belenyugodni abba, hogy a film rosszul végződik.

Rendező: Szomjas György

Szereplők: Dajka Margit

Columbo – A gyilkosság ártalmas az egészségre
#70459

krimi

Wade Anders a mostanság egyik legsikeresebb televíziós-show műsorvezetője. Egykoron Budd Clarke neve szerepelt a jelöltek élén, de az élet közbeszólt, és ezt Clarke az idő... több»

#70460

dokumentum

A józsefvárosi lutheránus egyház lelkésze, Bolba Márta amellett, hogy rendszeresen lát el karitatív feladatokat, a társadalmi egyenlőségben is töretlenül hisz. Lelkészi teendői a... több»

Rendező: Takács Mária

Szereplők: Bolba Márta