Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
#70601

akció

A történet 1944-ben játszódik Olaszországban. A német katonák éheznek, piszkosak, és kétségbeesetten várnak Mussolini segítségére. Az olasz katonák azonban fellázadnak, nem... több»

Egy másik világ
#70602

dokumentum

A dokumentumfilm az afganisztáni és pakisztáni iszlám világban uralkodó viszonyokba nyújt betekintést. Nézőink többek között felvételeket láthatnak a pakisztáni afgán... több»

Rendező: Bodzsoni István

Gigászok arca
#70603

dokumentum

A XIX. század utolsó és a XX. század első évtizedeiben alakult ki és izmosodott meg a hazai gépi nagyipar valamint a közlekedésben, a vízügyben és a több területen is olyan... több»

Rendező: Duló Károly

Brandt Point
#70604

dráma

A 16 éves Rob McCallister és családja eddig minden nyáron Brandt Pointon vakációzott, ezen az idilli kis szigeten, ahová a McCallisteréket családi kötelékek kötik...  Idén a fiú... több»

Konfesszió
#70605

NA Konfesszió  (2001)

dráma | játékfilm

Gyermektelen, már nem is igazán fiatal nő menekül be az elmegyógyintézetbe. Sokak által megbecsült, elismert tudós volt a férje, aki nemrég halt meg. A házasságuk - a nő számára -... több»

Csángó menyegző
#70606

A Gyimesek völgyében megállt az idő. Errefelé közel egy héten át tartanak a hagyományokat híven őrző menyegzői előkészületek. A kert végében kemencében sül a pityókás... több»

Rendező: Seregély István

#70607

krimi | thriller

Testvére halála után egy szadista nővérnek öltözött dühös fiatal nő olyan pszichopata gyilkosokat ejt foglyul és kínoz, akik női áldozatokat szedtek Kansas környékén.

Mesterkurzus
#70608

dokumentum

Újra indul a Pax TV egyik legnépszerűbb sorozata, a Mesterkurzus, az első adástól kezdve ismét a képernyőn legnagyobb tanítóink.

Rendező: Felvidéki Judit

Műemlékvédelem Felvidéken
#70609

dokumentum

Hogyan születnek újjá a Felvidéken egymás után a műemlékek? A műsorban műemlékvédelmi szakember, restaurátor, művészettörténész segítségével bemutatásra kerülnek templomok,... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

Lujos - Kő Pál portré
#70610

életrajzi

A film nemcsak Kő Pál, az invenciókban gazdag szobrász művészetét, hanem erőteljes, sokoldalú és színes egyéniségét is megmutatja. több»

Rendező: Gulyás János

Paplaci
#70611

NA Paplaci  (2001)

életrajzi

A "Paplaci" film a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó életét mutatja be a Kassák Lajos utcától, ahol a gyermekévek teltek, egészen napjainkig. A filmben a családtagok és az egykori... több»

Cápák városa
#70612

dokumentum

Andy Samberg cápaőr varázslatos utazásra visz bennünket a Bahamák titokzatos, védett vízi világába. több»

#70613

dráma

Egy mostohaanya kifelé a gondoskodó anya álarcát mutatja, éjszaka azonban terrorizálja a gyerekeket.

A hetedik ajtó - Eötvös Péter-portréfilm
#70614

dokumentum | életrajzi

Eötvös Péter - a karmester, zeneszerző és tanár - kulcsokat ad kezünkbe a modern zene megértéséhez. A film követi a különböző városokba, ahol bemutatja különböző zenekarokkal... több»

Oszvald képmása
#70615

játékfilm

Oszvald dúsgazdag ember, aki jólétben él szép, fiatal feleségével, Margittal és lányával, Orsolyával. Tihanyi nyaralójukba készülődnek, ahová Orsolya barátját, a Dragon becenevű... több»

Szurdokvölgy
#70616

Két különböző témájú és stílusú filmetűd. A Szurdokvölgy a téli táj, elsősorban a hó, a víz és a jég természet alkotta szépségeit mutatja be, rendkívül szépen fényképezve.

Rendező: Sarlós Ferenc

Az elátkozott malom
#70617

dokumentum

A film Kemény Henrik bábművész munkája és visszaemlékezései alapján foglalkozik a magyarországi bábjátékok és a vásári mutatványosok világával. Megismerjük a bábok... több»

Rendező: Moldoványi Judit

Néma romok
#70618

NA Néma romok  (1961)

dokumentum

Az egyik vár néma romjai között az ezerarcú élet megnyilvánulásait, a kövek alatt megbúvó, az évszázados fák odvaiban és kérge alatt meghúzódó állatokat látjuk.

125 év a VASE életéből
#70619

dokumentum

Több, mint 125 éve, 1876-ban hozták létre az ön és jogsegélyező egyesületet a vasúti alkalmazottak támogatására. Az egyesület történetét, a vasúti dolgozóknak nyújtott... több»

Rendező: Szitányi László

Kasszagyúrók
#70620

animáció

Jó kis rövidfilm-noir színesben. Tele ötlettel, geggel. A gyurma, mint anyag, kiválóan alkalmas a groteszk megjelenítésére. Egy igazi nagyvárosi detektívtörténetet láthat a néző... több»

Rendező: Cakó Ferenc