Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Portugália Ízei
#70621

dokumentum

Sebastiao Castilho bevezet minket Portugália legfinomabb ízeinek rejtelmeibe. A segítségével megtudhatjuk, hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb termékeket az ételekhez, amelyek egyszerre... több»

Fészekrakók
#70622

dokumentum

Egy család életének legviszontagságosabb, de talán legizgalmasabb időszaka a házépítés, az otthonteremtés. A Fészekrakók egy különleges családi ház építésének történetét... több»

Barangolások Krétán
#70623

dokumentum

A kisfilm bemutatja a minoszi kultúra emlékeit, a knosszoszi és a phaiszthoszi palotát, láthatunk egy hagyományos falusi temetkezést, s egy búcsújáró helyet. Megismerhetjük a sziget... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

Privát forradalmak
#70624

dokumentum

Dokumentumfilmünk 1956 hétköznapjait követi nyomon. Azokat az eseményeket, amelyek soha nem fognak bekerülni a történelemkönyvekbe.

Rendező: Krasznai János

A "Nemzeti klub"
#70626

dokumentum

Az új Nemzeti Színház egyik törekvése, hogy több legyen, mint színház. Ennek jegyében nagyszabású programsorozat indul idén Szeptemberben. 2 éven keresztül minden hónapban... több»

Rendező: Soós Péter

Családi kötelékek
#70627

dráma

A falugondnok Katja egy elvált nő segítségére siet, aki a volt férje esküvőjének napján elájul. Kisgyermekükre Katja vigyáz az édesanya távollétében, miközben az apa próbál... több»

Idegen szokás
#70628

kísérleti film

Kinek is jelenne meg ma már egy karcsú, illatos cigaretta kékesszürke füstkarikáiban az a kérdőjel, hogy kik és hogyan fedezték fel a dohányzást?

Rendező: Csáki László

Sz@jber-történet
#70629

dokumentum

István, a kőműves nem hagy feledésbe menni egyetlen mosolyt sem, mindet megörökíti áruhitelre vásárolt videokamerájával. Jenő, a céllövöldés nem görbíti el a puskák csövét.... több»

Az ismeretlen /?/ zongorista koncertje a Thália Színházban I.
#70630

dokumentum

Az ismeretlen zongoristával másodszorra találkozik a Duna Televízió közönsége. A koncerten többek között Gershwin, Keith Jarrett, Alan Silvestri és Chopin műveit hallhatjuk.

Rendező: Antók Csaba

Kézilabda fesztivál a Körcsarnokban
#70631

dokumentum

A Magyar Kézilabda Szövetség - az öt parlamenti párt támogatásával és képviselőinek aktív részvételével -, valamint a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a Magyar Tudományos... több»

#70632

NA Sharks  (2016)

rövidfilm | thriller | vígjáték

A fekete komédia a kulturális különbségekről szól. Egy angol özvegy férfi és egy spanyol rendőrnő beszélget a hullaházban a férfi nemrégen elhunyt felesége holtteste fölött az... több»

Munkácsy Krisztus trilógiája
#70633

dokumentum

A debreceni Déri Múzeumban látható Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája, három hatalmas vászon, az 1881-es Krisztus Pilátus előtt, az 1884-es Golgota és az 1896-ban készült Ecce... több»

Rendező: Vida Mihály

Világba hulló árvaság voltunk...
#70634

dokumentum

A dokumentumfilm a trianoni döntés történelmi hátterét kívánja bemutatni, a Felvidék napi sajtójának és korabeli filmfelvételeknek segítségével. Fel akarja idézni a felvidéki... több»

Ai Noom Gangnam
#70635

akció | kaland | vígjáték | western

Egy helyi gengszter terrorizálja a város. Csak egy ember szállhat szembe a gonosztevővel, egy fiatal férfi, aki nem tűri tovább a szüntelen fenyegetettséget.

Déja vu
#70636

NA Déja vu  (2003)

rövidfilm

MAFSZ-pályázat 2003, különdíj.

Rendező: Vas Vilmos

Szereplők: Hegyi Dóra

Megyünk a semmibe
#70637

dokumentum

A költői szépségű dokumentumfilm Lipótmező, az Országos Pszichiátriai Intézet utolsó napjait mutatja be. A búcsúzkodást, a pakolást, majd az ürességet.

Rendező: Ragályi Elemér

Halmos Béla 1946-2013
#70638

életrajzi

Halmos Béla zenészként, népzenegyűjtőként és kutatóként, szervezőként és oktatóként egyaránt az 1970-es évektől kibontakozó táncház-mozgalom egyik megteremtője és három... több»

Csalóka Péter
#70639

családi

A mesejáték főhőse Csalóka Péter ravasz ember, akinek egy szavát sem lehet elhinni (még felesége sem hisz neki). Egy ló eladása alkalmával a zsandárt is becsapja, ezért a bíró... több»

Ukránok, pelikánok, lipovánok - A Duna-delta világa
#70640

dokumentum

A Duna-delta már nem az a civilizációtól elzárt mocsárvilág, aminek Jókai a múlt században leírta, de a Közép-Európából érkezőknek ma is távoli és titokzatos. Elég, ha... több»

Rendező: Kocsis Tibor