Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Ma Yan Chan: Waves of Transition
#71161

dokumentum

A dokumentumfilm a Mianmar egykori fővárosában, Mandalay-ban dolgozó dokkmunkások életét követi nyomon. Ezek az emberek nemzedékek óta ragaszkodtak a hagyományos életmódjukhoz, amit... több»

Rendező: Jonas Scheu

#71162

vígjáték

Két végzős filmművészeti hallgatónak el kellene készítenie a vizsgafilmjét, de mivel teljesen eltérő személyiségek, ez nem is olyan egyszerű feladat.

Archív üzenet
#71163

dokumentum

Papp Gergely 75 éves, Ecsegfalva mellett él egy apró tanyán. Igazi földi paradicsom ez - elvadult édenkert a búzatábla közepén, benne az apró öregember teljes, ám boldog magányban.... több»

Rendező: Fuchs Lehel

Szereplők: Papp Gergely

Ősfény - Urlicht
#71164

rövidfilm

A kisfilm egy huszonéves lány, Adél álma, aki fél a vonatoktól, és nem mer vonatra szállni. Szorongásától álmában megjelenő távoli nagynénje, Mally néni segít megszabadulni, aki... több»

A revizor
#71165

NA A revizor  (1970)

játékfilm

Gogol komédiájának tévéváltozata az ál-revizorról és a valódi korrupt kisvárosi potentátokról. A polgármester és felesége szerepében Páger Antalt és Mészáros Ágit láthatjuk,... több»

Akác utca
#71166

NA Akác utca  (2003)

dokumentum | életrajzi

Flóra történetéből kiindulva - akinek sikerült elköltöznie a cigánytelepről - a családból további három ember sorsa is jobbra fordult. Közülük egyik sem önerőből, hanem... több»

Oroszlánok birodalma
#71167

dokumentum

Kövessék Boone Smith-t a dél-afrikai Nambiti Vadrezervátumba, ahol a neves nyomolvasó egy oroszlánfalka életét igyekszik közelről feltérképezni; többek közt rácsodálkozik... több»

Hazámhazám
#71168

A Krétakör Büchner-ciklusának befejező darabjaként a Danton halála című drámát, mint referenciát és ihletforrást kezelve, az előadás arra vállalkozik, hogy áttekintse... több»

#71169

dráma | rövidfilm | vígjáték

Ryan egy olyan cég alkalmazottja, amely a legrosszabb esetekre próbál forgatókönyveket készíteni. Egy alkalommal ki kell szállnia egy nőhöz, ami teljesen megváltoztatja az életét. több»

Gyöngyből az angyal
#71170

dokumentum

Aki kíváncsi rá, megtudhatja, hogyan lehet ötletes karácsonyi képeslapot, gyöngyök olvasztásával ólomüveg hatású angyalkát és gyertyából Betlehemet készíteni.

Rendező: Kormos Ildikó

Szabad vagyok - egy film Grencsó Istvánról
#71171

dokumentum

Grencsó István több évtizede az avantgárd jazz egyik leghitelesebb egyénisége. A '80-as években a Dresch Quartetben ismertté vált szaxofonos a big bandtől a trióig a legkülönbözőbb... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szereplők: Grencsó István

#71172

NA Temetés  (1970)

animáció

Filmio

Egy temetés története, ami teljesen felborul, amikor egy ismeretlen elkövető felnevet a tömegben. több»

Rendező: Gémes József

A Templomdombtól a Műcsarnokig
#71173

dokumentum

Pillanatok a szentendrei Vajda Lajos Stúdió történetéből. A dokumentumfilm három évtizeden át kíséri a kortárs magyar avantgarde egyik legizgalmasabb, legkülönösebb... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Kispál 20
#71174

NA Kispál 20  (2007)

zenés

A Dél-Magyarországról induló, országos hírnevet szerzett együttes tavaly decemberben tartotta Pécsett 20 éves jubileumi koncertjét, melyen az új szerzemények mellett - a közönség... több»

Rendező: Seres Tamás

#71175

dráma | rövidfilm

A szerelem újra bekopogtat Joo-Won életébe, de a férfi nem tudja, hogy ez igazi szerelem-e, vagy csak vonzalom.

Rendező: Sergio Zaciu

Szereplők: Monica Cho, William Jeon

Mari
#71176

NA Mari  (1997)

dokumentum

A széki Balogh család életének öt éve elevenedik meg előttünk. 1992-ben Márton Budapesten kőművesként keresi a család kenyerét, Mari csergét, irhát árul a pesti aluljárókban,... több»

Rendező: Schiffer Pál

Trianon legendái
#71177

dokumentum

Használtak fizetett nőket az antant diplomatáinak meggyőzésére? Valóban hajózható folyóként emlegették a csehek az Ipolyt és a Ronyvát a tárgyalásokon? Milyen szerepet játszott... több»

Rendező: Csendes Csaba

Budapest fürdőváros
#71178

dokumentum

Budapest a múlt század harmincas éveiben érdemelte ki hivatalosan a fürdővárosi címet, de a pest-budai fürdőkultúra több évszázadra nyúlik vissza, s magába olvasztotta a török... több»

Rendező: Makó Andrea

Mozzzart
#71179

NA Mozzzart  (2007)

kísérleti film

A film egy ember és egy szúnyog küzdelmét meséli el, leegyszerűsített képi formában, Mozart zenéjére komponálva.

Etyeki Kezes-lábos
#71180

dokumentum

2003. szeptember 27-én nagy sikerrel zajlott le az Etyeki Kezes-lábos kézműves gasztronómiai fesztivál. A kulturális eseményen számos kiállító kóstoltatta portékáit a sajtoktól, a... több»