Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Koldus és királyfi
#71181

Tom, a koldusgyerek és Edward királyfi a megtévesztésig hasonlítanak egymásra. Ebből származnak a bonyodalmak, melyek során Tom egy ideig királyként uralkodik, Edward pedig megismeri a... több»

A forradalom Rómából nézve
#71182

dokumentum

Interjú Giulio Andreotti örökös szenátorral, Olaszország nyugalmazott többszörös miniszterelnökével.

Rendező: Horváth Tamás

Az otthonmaradottak
#71183

dokumentum

Az 1956-os forradalom erdélyi vetületeit és annak következményeit mutatja be a film. Meghurcoltatások, kényszerlakhelyek, megaláztatások történeteinek hosszú sora. Nem az elítéltek,... több»

Rendező: Maksay Ágnes

Öröklakás
#71184

dráma

Tomori professzor boldog házasságban él, melyet eddig az sem zavart meg, hogy évek óta gyengéd érzelmek fűzik titkárnőjéhez. A teljes harmónia most veszélybe kerül, mert a professzor... több»

Az NDK menekültek kiengedése
#71185

dokumentum

A XX. században a magyarság két ízben mutatott példát Európának és a világnak szabadságszeretetéről: 1956-ban és 1989-ben; meghatározva evvel a történelem további menetét. Ez... több»

Rendező: B. Nagy Tibor

Checkpoint Szelmenc
#71186

dokumentum

A kettévágott magyar falu, a ma Szlovákiához tartozó Nagyszelmenc és az Ukrajnához csatolt Kisszelmenc kálváriájának története, amelyben az 1998-as Kisberlin c. film forgatása óta... több»

Alternatív pedagógiák
#71187

dokumentum

A rendszerváltás óta örvendetesen megszaporodott az alternatív képzési lehetőségek száma. Több olyan, külföldön már régóta ismert iskola-fajta jelent meg nálunk is, amelyek... több»

Rendező: Pálos György

Elfelejtett értékeink - A kolozsvári Hitel
#71188

dokumentum

A Széchenyi művének címét szimbolikus célzattal idéző Hitel című folyóirat 1935-44-ig jelent meg Kolozsváron. A már román fennhatóság alatt szocializálódott fiatal... több»

Rendező: Boros Zoltán

Aranyvonat
#71189

NA Aranyvonat  (2004)

dokumentum

A II. világháború végén a Magyar Nemzeti Bank vagyonát, mely akkor 30 tonna aranykészletből, nagy összegű devizatartalékból és egyéb értékekből állt, egy ausztriai falu... több»

Rendező: Makó Andrea

A láp virága
#71190

dráma

A jómódú földbirtokos könnyelmű életet élő fia, Pálfalvy Miklós váltóhamisításba keveredik. A hamis papír leendő apósa, Mihályi bankár kezébe kerül, aki ezzel zsarolja a... több»

Gyapjaspille - Hernyók a pokolból
#71191

dokumentum

2004 tavaszán a következő sokkoló hír jelent meg egyes magyarországi hírlapokban: "Erdők pusztulhatnak ki a gyapjaspille miatt a Balaton-felvidéken." Aligha van Európában olyan... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Csibész
#71192

NA Csibész  (2004)

dráma | rövidfilm

Néha elszabadulnak az indulatok, különösen akkor, ha egy harcikutya-viadalon nem a kutyák bizonyulnak a legnagyobb állatnak.

#71193

vígjáték

Nincs borzalmasabb látvány, mint amikor egy vonat elindul a gyerekeiddel, te pedig nem vagy rajta. Benjamin, a rendkívül gondoskodó apa ezt éli át, így rövidesen kezdetét veszi az... több»

Ingyenkoporsó
#71194

dokumentum

Erdélyben, Kőhalom-állomástelepen valaha jó megélhetést biztosított a helyieknek a fatelep. Ingyen tüzelő, de még ingyen koporsó is járt minden dolgozónak. Mára azonban szinte csak... több»

Rendező: Bálint Arthur

Egy polgárkirályfi vallomásai
#71195

életrajzi

Dr. Habsburg Ottó 1912-ben született a Monarchiában. 25 évvel ezelőtt az Európa Parlament tagja lett. Felső-Bajorország választotta meg, CSU jelöltként... A nyolcvanas évek óta... több»

Kitelepítettek - Nagykovácsi 1946-2006
#71196

dokumentum

1946 márciusában megkezdődött Nagykovácsi sváb lakosságának kitelepítése. Az Igazoló Bizottság döntése értelmében nem kényszerült minden németajkú elhagyni lakóhelyét, de... több»

Rendező: Nádasdy László

Anyaság
#71197

NA Anyaság  (1974)

dokumentum

Milyen mértékben tudatosítják önmaguk számára a különösen hátrányos helyzetű emberek - jelen esetben a cigányok - problémáikat, konfliktusaikat? Egyáltalán képesek-e... több»

Rendező: Grunwalsky Ferenc

Gastarbeiter maradtam végig
#71198

dokumentum

Az 1960-as évek közepétől Jugoszláviában lehetőség nyílt arra, hogy az állampolgárok legálisan vállaljanak külföldön munkát. Így, a könnyebb megélhetés reményében... több»

Rendező: Gulyás János

Robin és a hét gengszter
#71199

Robbo és barátai egyedül szállnak szembe Chicago új gengszterfõnökével, de a gengszterszindikátusok harca nem dõl el. Barbara, a megölt betörõkirály lánya, a Betörõellenes Liga... több»

Molto Vivace - Fanfare Savale (Molto Vivace - Fanfare Savale)
#71200

zenés

Elképesztő ritmika, vad tempók és vérbő nóták; a tizenegy tagú romániai Fanfare Şavale zenekar a cigány népzenét ötvözi a rezesbanda-hagyománnyal. A temetéseken és lakodalmakon... több»