Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Porrajmos - Cigány holokauszt
#71201

dokumentum | történelmi

A cigány holokauszt eseményei az elhallgatott történelem lapjaira tartoztak. A cigány áldozatok sorsa egészen a legutóbbi időkig nem került az érdeklődés középpontjába, az... több»

Misszió a Naphoz
#71202

dokumentum

 Parker Solar Probe nevű űrszondát 2018. augusztus 12-én indította útnak a NASA a Nap légkörének tanulmányozására. Ha a szonda a terveknek megfelelően 2018 novemberében valóban... több»

Délvidéki Trianon
#71203

dokumentum

Délvidék elcsatolása az ott élő magyarság számára nemcsak az anyaország elvesztését jelentette, hanem a kötelező szerb államnyelv bevezetését, s azt is, hogy az értelmiség nagy... több»

Scooby Doo! A rejtély kapujában
#71204

animáció

A Rejtély Rt. ellátogat egy futballmeccsre brazíliai vakációjuk közben. Amikor Scooby talál egy labdát, nyomába ered a környéket kísértő Eshu nevű szörnyeteg. több»

Vázlat
#71205

NA Vázlat  (1969)

filmetűd

Filmetüd egy gyári munkás egy napjáról.

Rendező: Horváth Lajos

Tolnay Klári, a magyar színjátszás nagyasszonya
#71206

dokumentum

Mohora a Cserhát-hegységben, a Feketevíz-patak völgyében fekszik. Itt született Tolnay Rózsika, akit később a filmgyárban neveztek el Klárikának. Itt nyílt meg a Tolnay Klári... több»

Rendező: Kovács Júlia

Az illat csodája - Portréfilm Czakó Gábor íróról
#71207

életrajzi

A több műfajban alkotó íróval folytatott beszélgetések során az örök értékek és a keresztényi üzenet közvetítéséhez a mai felszínes, rohanó világban is elszántan ragaszkodó... több»

Rendező: Nagy Anikó-Mária

Élősködő élőlények (Élősködő élőlények)
#71208

életrajzi

A haltenyésztés, halkórtan Magyarországon is keresi az új utakat, új megoldásokat. Ebbe a kevésbé ismert tudományágba nyújt bepillantást a dr. Molnár Kálmán állatorvosról szóló... több»

Búcsú
#71209

NA Búcsú  (2014)

játékfilm

Jól szituál, elegáns középosztálybeli családban halotti tort ülnek. A háziasszony fiatal férjét veszítette el. Rokonok, barátok, férje kollégái veszik körül. A halott kedvenceit... több»

Élete a zene - Dagmar Kollert bemutatja Németh Sándor
#71210

dokumentum | életrajzi

Németh Sándor Dagmar Koller bécsi színésznővel, a Volksoper tagjával beszélget életéről és szerepeiről. Közben közismert operett és musical részleteket láthatunk. több»

Rendező: Herbert Grunsky

Gandhi - Harc fegyverek nélkül
#71211

életrajzi

Mohandász Karamcsand Gandhi, akit Mahatmának neveztek, az erőszakmentes ellenállás atyja Indiában, mégis egy hindu fanatikus gyilkolta meg 1948-ban. Mivel sok időt töltött... több»

Plutó és Puck
#71212

dokumentum

Egy szelíd mosómedve és egy szelíd holló kalandjai falun, erdőn, mezőn át, amelynek során mindketten sok borsot törnek az útjukba kerülő emberek és állatok orra alá. A mulatságos... több»

Gyermekfilmek - Július 23
#71213

-Gusztáv: Gusztáv, a hencegő Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Koplaló Mátyás Rendező: Jankovics Marcell, Horváth Mária-Piros alma szép meséi: Edgar nagy bánata Rendező: Höel... több»

#71214

animáció

Franklin és barátai egy izgalmas mélytengeri kalandra indulnak egy öreg tengeralattjáróval. Amikor azonban a kötelesség szólítja őket, részt vesznek egy igazi tengeri mentésben. több»

Bite Radius
#71215

NA Bite Radius  (2016)

akció | rövidfilm

A film megtörtént eseményekre alapozva vizsgál egy gyilkossági ügyet.

Albánia vadvilága
#71216

dokumentum

Albánia természetes élőhelyekben és vizekben gazdag ország Dél-Európában. Itt található Európa legöregebb és legfiatalabb tava, valamint a kontinens legtöbb hegye. Sokszínű... több»

#71217

NA Saroküzlet  (1978)

játékfilm | romantikus

Albert Mully az ipari kémkedés vádjával ártatlanul elítélt geológus, öt év után szabadul. A vonat indulása előtt betér a helyi kocsmába, ahol megismerkedik két férfival, akikről... több»

Hosszú lépés kis körben
#71218

dokumentum

Az ajtón belépő idős ember megbotlik, majd köszön: Jó napot kívánok! Pogi bohóc szomorú sorsa ellenére mindig azt akarta, hogy nevessenek rajta az emberek. Az Eötvös cirkusz... több»

Rendező: Domokos János

Mint a madár...
#71219

életrajzi

A magyar avantgarde '60-as években induló új hullámának egyik jelentős alakja Haraszty István szobrász. Mobiljai nem a technika világát vagy az ember és gép viszonyát tükrözik, a... több»

#71220

dokumentum

A madármániás Christian Moullec fiatal vadmadarakat kísér el hosszú vándorútjukon, s közben arra keresi a választ, hogy miért teljesíti egyre kevesebb madár ezt az életükhöz... több»