Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
#71221

horror

Egy család az egyik családtag sátáni rítusainak esik áldozatul.

Hanukarácsony
#71222

dokumentum

A film látlelet a magyar társadalom tragikus megosztottságáról, a téli ünnepek kapcsán. A közterek szimbolikus birtoklásáért folytatott "háború" során a haszid zsidó közösség... több»

Rendező: Balog Gábor

Városépítő Bernády György
#71223

dokumentum

Aki Marosvásárhely városát várossá tette. Polgármester és építész volt. Remek korabeli képek és filmrészletek, mennyire meghatározó a környezet, a közösségi terek kiképzése.

Rendező: Duló Károly

The Opium War
#71224

sci-fi

2121-ben egy távoli bolygón egy lány egy lezuhant űrhajó nyomába ered, ahol egyetlen túlélőként egy titokzatos női őrmestert talál.

Rendező: Justin Steele

Szereplők: Gina Carano, Storm Reid

Zorán koncert - ,,Majd egyszer...,,
#71225

dokumentum

Zorán 1995-ös koncertje a Budapest Sportcsarnokban. Vendégek: Gerendás Péter, Kern András és Presser Gábor. több»

Rendező: Tánczos Gábor

Spílerek avagy Casino Transylvaniae
#71226

dokumentum

Lakatos Róbert új kísérleti dokumentumfilmje "mozgó anziksz" napjaink Erdélyéből. A kolozsvári életképek "nagyon valóságos" helyszínein, pályaudvaron, lakótelepen, piacon,... több»

Rendező: Lakatos Róbert

#71227

animáció

Egy nyári reggelen a kuflik meghívót kapnak a rétlakóktól a szilveszteri jelmezbálba. Ezen kicsit csodálkoznak, hiszen nyár van, de elhatározzák, hogy mindenképpen elmennek.... több»

Kapocs
#71228

NA Kapocs  (2008)

dokumentum | életrajzi

Lakatos Gabriella igen mélyről, egy falusi cigánycsaládból került Pestre, ahol munkája és családja lett. A fia 12 éves volt, amikor csontrákban megbetegedett. Gabriella már elváltan... több»

Rendező: Moharos Attila

Világszám - werkfilm
#71229

A Világszám címet viselő film megalkotásának minden fontosabb mozzanatát - több mint egy éven keresztül - dokumentálta az Aloha Produkció, így a werkfilm nézői, részesei lehetnek... több»

#71230

NA Fényévek  (2017)

dokumentum

Kevesen tudják, hogy a fényművészet megteremtésében, innovatív technikáinak fejlesztésében Magyarország és a hazai alkotóközösségek a nemzetközi élvonalban jártak és járnak... több»

Magyarok Zürichben
#71231

dokumentum

Svájcban közel 6000 magyar él. Többségükben emigránsok, de sokan érkeztek Erdélyből és Felvidékről. Mi ma a szerepe az emigrációnak? Milyen egyesületi és hitéletet élnek? A... több»

Rendező: Csáky Zoltán

A tudósító
#71232

dokumentum

Szentpétery Tibor életét meghatározta a fényképezés szeretete. Fiatal korában a természet megörökítésével kezdte, majd haditudósító lett, a háború után pedig családi... több»

Rendező: Sárközy Réka

Játék a múzeumban
#71233

Barczát, a gimnáziumi paptanárt sokan nem szeretik a kisvárosban. A gyerekek azonban kedvelik, s amikor tanárjuk át akarja rendezni a helyi múzeum gyűjteményét, segítenek neki. Két... több»

Ahol a birkák térdet hajtanak
#71234

dokumentum

"Csak azok lázadnak, fújnak gyűlöletet, akik nem szenvednek a történelem ostobaságai miatt, hanem most keresnek igazolást egyéni hatalmi terveikre, vágyaikra, maguk áruló tetteire.... több»

Rendező: Balogh Zsolt

Nyelvében él a nemzet
#71235

dokumentum

A régi igazság: nyelvében él a nemzet, a Kárpát-medence sok táján már nem érvényes. Pedig sokan hősies küzdelemmel, végvári vitézként védik a sérült anyanyelvet. Ez a... több»

Rendező: Balogh Júlia

A vörös vendégfogadó
#71236

dráma

Hermann úr 1831-ben, Párizsban egy úriemberekből álló társaság körében elmesél egy történetet két francia orvos tisztről, akik az osztrák-francia háború idején szálltak meg a... több»

A múzsa csókja
#71237

életrajzi | játékfilm

A múzsa csókja irodalmi tévéfilm legújabb epizódja klasszikus női írónkat, Kaffka Margitot és szerelmét, férjét, Bauer Ervint mutatja be, dramatizált jelenetekbe szőve Kaffka Margit... több»

Székely gyors - A zarándokvonat (Székely gyors - A zarándokvonat)
#71238

dokumentum

Ezrek és ezrek álma valósult meg 2008 pünkösdjén: 64 év után először szelte át Romániát magyar mozdony vontatta szerelvény, s ezzel új fejezet kezdődött a magyar vasút... több»

Fehér éjszakák - After Crying
#71239

életrajzi

"Minden, ami a lelkemet eddigi életemben a progresszív zenével kapcsolatban megérintette, ott szólt a színpadon az After Crying előadásában." - írta az egyik vezető amerikai zenei... több»

Rendező: Fuchs Lehel

Ádám és Éva
#71240

dráma | játékfilm

Ádám és Éva útja kietlen tájakon, erdőkön át vezet. Ezalatt számos dolgot felfednek magukról és az érzéseikről. Megdöbbentő cél vezérli őket.