Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Ízőrzők: Karád
#71181

dokumentum

Karád Somogy megye dombok ölelésében fekvő, barátságos települése. Érdemes kisétálni valamelyik szőlőhegyre, onnét lehet igazán látni a somogyi község szépségét. A táji... több»

Rendező: Móczár István

#71182

dokumentum

Amikor az ember híján van az alapvető szükségleteknek, akkor ugyan mi lehet emberséges megoldás? Uganda egyik városában, Nansanában éppen vizhiány van és csak nem érkezik az eső. A... több»

Rendező: Julian Nabunya

#71183

dokumentum | zenés

Netflix

Ez a dokumentumfilm a Racionais MC's nevű befolyásos hip-hop csoport történetét meséli el, akik az utcai költészetet erőteljes mozgalommá alakították Brazíliában és világszerte. több»

Rendező: Juliana Vicente

Szereplők: Edi Rock, Ice Blue, Mano Brown

Kónya & Conia
#71184

dokumentum

Cremona a hegedűkészítés fellegvára. Itt él egy magyar származású hegedűkészítő dinasztia, a Kónya család, akiknek neve azonban már olaszosan hangzik. Az ő történetükön... több»

Rendező: Cselényi László

Wiener Walzer
#71185

"Arra gondoltam egyszer, még a hetvenes években, hogy be kéne zsúfolni különböző embereket egy zárt térbe egy hullával, és kideríteni, ki hogyan viselkedik ebben a szituációban? A... több»

Az 1001. kilométer
#71186

játékfilm

A negyvenes maszek leviszi a szeretőjét vidékre a bejáratós nyugati kocsijával. Egy nagy falusi lagziba keverednek, és ez mindkettőjüknek megváltoztatja az életét.

Recsk 1950-53 - Egy titkos kényszermunkatábor története
#71187

dokumentum

A recski internálótábor közvetlenül az Államvédelmi Hatóság felügyelete alatt működött 1950 és 1963 között. A politikai, történelmi gyökerekig hatoló elemzésben volt rabok,... több»

Megmaradni
#71188

NA Megmaradni  (2001)

dokumentum

Kárpátalján a II. világháborút követően a görög-katolikus egyházat adminisztratív úton megszüntették. Ám Tódor püspök kezdeményezésére még negyven éven át illegalitásban... több»

Rendező: Seregi Zoltán

Miniatűr vadászok
#71189

dokumentum

A természetfilmek tele vannak nagy, erős és híres ragadozókkal, igazságtalanul elvéve a rivaldafényt apróbb társaiktól. A film most ezt a mulasztást pótolja, olyan miniatűr... több»

#71190

NA Courage  (2016)

Egy férfi próbálja összeszedni a bátorságát a nőkkel kapcsolatban, amikor hirtelen rátalál egy nagy bölcsességre.

Szónokképző tanfolyam
#71191

dokumentum

Ironikus dokumentumfilm sablonos szónoklatokról és ünnepségekről, és arról, hogyan fogalmazzuk bonyolult, értelmetlen körmondatokba gondolatainkat.

Rendező: Ragályi Elemér

Rákóczi Ferenc emlékeinek nyomában (Rákóczi Ferenc emlékeinek nyomában)
#71192

dokumentum

A film bemutatja II. Rákóczi Ferenc szülőhelyét, a borsi kastélyt. Az épület a fejedelem születését követően többször cserélt gazdát, szinte teljesen tönkrement. Felújítása... több»

A muzsikás kismalac
#71193

animáció

A mese arról szól, hogyan nevetteti meg a malacka a királyt.

Rendező: Koltai Jenő

Columbo – Fekete etűd
#71194

krimi

A fiatal és tehetséges zongoristanő, Jenifer Welles egy nap megfenyegeti a szeretőjét, Alex Benedictet, a híres karmestert. A lány azzal tartja rettegésben Alexet, hogy nyilvánosságra... több»

Tiszta lap
#71195

NA Tiszta lap  (2001)

dráma | játékfilm

Az I Scream balett neves alkotói - Szirtes János, feLugossy László és barátaik - újra bemutatják a "zen-buddhista televíziót". Filmjük elmélkedés a látás természetéről a... több»

Bóbita
#71196

NA Bóbita  (1998)

játékfilm

"Weöres Sándor gyerekversei életem legelső emlékei közül valók - anélkül tudtam őket kívülről, hogy akár egyszer is az értelmükbe belegondoltam volna, vagy akár felmerült volna... több»

Nemzeti Dokumentumfilm
#71197

"Minket a kíváncsiságunk vezetett, amikor erre a filmre készültünk. Közelről akartuk látni egy különlegesen sikeres társulat munkáját. Elhatároztuk, hogy szembeszállunk a... több»

Egyszerű
#71198

NA Egyszerű  (1961)

rövidfilm

Szerelem első látásra egy teherautó platóján.

Rendező: Kígyós Sándor

Szereplők: Fülöp Zsigmond

Nők a hadseregről
#71199

dokumentum

Portrék olyan nőkről, akiknek élete összefonódott a hadsereggel.

Rendező: Zombori Katalin

Ha ketten vagy hárman...
#71200

dokumentum

Látogatóban a Cziránku családnál

Rendező: Lehoczky László