Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Hell Miksa: Magyarország a honfoglalás korában
#71201

dokumentum

A selmecbányai születésű Hell Miksa Anonymus krónikájának földrajzi nevei alapján szerkesztette meg hazánk honfoglalás kori térképét, amely első alkalommal 1772-ben csak néhány... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

Nyomkereső
#71202

NA Nyomkereső  (1992)

dráma

Tóth Eszter filmje a kis Péter színes és drámai életéről mesél, akinek dús fantáziavilága összeolvad a hatvanas évekbeli, budapesti valósággal. Képzelete Eldorádóját Péter... több»

#71203

dokumentum

Az Asszonysorsok és nőszerepek az irodalomban című dokumentumfilmben két különleges írónő életpályájával és munkásságának jelentőségével ismerkedhetünk meg. Ignácz Rózsa... több»

Rendező: Oláh Kata

Akik visszatértek
#71204

dokumentum

Beszélgetés a Doni Bajtársak Szövetsége és a Volt hadifoglyok Országos Szövetsége B-A-Z megyei tagjaival. Megszólalók: Orczy Sándor, Tarcai Béla, Tóth Béla, Szabó Ferenc, Feledy... több»

A Sándorgyuri – 80 év 50 percben
#71205

életrajzi

Filmio

Tréfamisszionárius? Viccvátesz Mókanomádoló? Kabaréhittérítő? A hitetlenség korának nevettetője? Röhögtető prédikátor? Nemcsak! Is! 80 év 50percben. 50 perces életműportré a... több»

Khar-Us Nuur program
#71206

dokumentum

A Khar-Us Nuur Nemzeti Park Belső-Mongóliában, az Altáj-fennsíktól keletre, a Góbi-sivatag peremén található. Ezen a szélsőségesen száraz vidéken békében élnek jurtáikban a... több»

MüpArt - Illényi Katica 80 nap alatt a föld körül
#71207

zenés

A Magyarországon és külföldön is egyaránt ismert és elismert, Liszt-díjas Illényi Katica újévi koncertjén ismét az önfeledt kikapcsolódásé a főszerep. A klasszikus... több»

Rendező: Kovács Krisztián

Szereplők: Katica Illényi

Egy pikkoló világos
#71208

A film egy aranyszívű, a tánczenét kedvelő terézvárosi lány és egy szükség esetén ütni is tudó története. A konfliktus forrásvidéke a 40 évvel ezelőtti "diszkó", a... több»

Az igazi halál
#71209

játékfilm

A tv-film Örkény István Rózsakiállítás c. művéből készült. Mi történik az emberrel, ha halálát is kénytelen áruba bocsájtani? Az abszurd üzletben kitűnő színészek egész... több»

Elefántborjú-hadművelet
#71210

dokumentum

Sri Lankán egyre több áldozatot követel az emberek és az állatok élőhelyekért és erőforrásokért vívott harca. A filmben egy elárvult, súlyos beteg elefántborjú sorsát... több»

Melletted
#71211

NA Melletted  (2005)

dráma | rövidfilm

András és Kitti fiatal pár, akik az esküvőjükre készülnek. Napjaikat az erre való készülődés tölti ki. Aztán történik valami, és minden megváltozik.

Csodálatos Szent Erzsébet
#71212

dokumentum

A film végigköveti Szent Erzsébet életének legfontosabb helyszíneit, állomásait. Esztergom, Pozsony, Wartburg, Marburg, Eisenach, Perugia, Assisi. Továbbá megmutatja a máig élő... több»

Rendező: Szabó Mihály

#71213

vígjáték

Két végzős filmművészeti hallgatónak el kellene készítenie a vizsgafilmjét, de mivel teljesen eltérő személyiségek, ez nem is olyan egyszerű feladat.

A csíksomlyói kegytemplom
#71214

dokumentum

A híres csíksomlyói búcsúról sokan, sokszor beszámoltak már. A filmben azt a ferencrendi kegytemplomot mutatjuk be, melyben a Napba öltözött asszony, Mária csodatévő szobra áll. Az... több»

Rendező: Xantus Gábor

Miraq
#71215

NA Miraq  (2005)

dráma | játékfilm

Márk, a huszonéves fiatalember egy nehéz nap végén hazafelé utazik. Egy véletlen folytán kiesik a száguldó vonatból és úgy tűnik, ezzel együtt az "idôbôl" is. Amikor magához... több»

A fotográfus hagyatéka - Marx József
#71216

dokumentum

Marx József 1914. április 23-án született Marosvásárhelyen. Érettségi ajándékul kapott édesapjától egy fényképezőgépet, amivel sorsa meg is pecsételődött: szenvedélye a... több»

Karácsonyi mesevilág
#71217

dokumentum

A tél különleges, mágikus hangulatot teremt. A hagyományok és szokások ideje ez. A gyermekek örömére életre kelnek a hóemberek, és a Nagyszakállú járja a vidéket. Az erdő lakói... több»

Én, Szegény Sudár Anna
#71218

A Szegény Sudár Anna egy erdélyi magyar asszony képzelt naplója, amely az 1989. decemberében lezajlott romániai "forradalom" előtti időkben játszódik. Az első és mindmáig egyetlen... több»

#71219

Az agronómusnő és a művész egy születésnapi bulin találkoznak. Eljátsszák, hogy férj és feleség. A nő mániákusan gyűjti a cipőket, ami próba elé állítja: a cipők iránti... több»

A történet egyszerre kissé abszurd és túlságosan realisztikus, ez az elegy pedig egészen jól működik együtt, de mégis érezhető valamilyen feszültség a filmben. Jó volt nézni!
Az út
#71220

NA Az út  (1997)

dráma

Egy Budapesten élő öreg kínai professzor utazása múltjába és a mai Kínába.Megszabadulhat-e szorongásaitól néhány évtizednyi megaláztatás után? Bepótolható-e a bepótolhatatlan,... több»

Rendező: Moldoványi Ferenc