Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Kazahsztán
#72121

NA Kazahsztán  (1997)

dokumentum

Az útifilm a Szovjetunió szétesését követően felvázolja az ország politikai és gazdasági viszonyainak változását, jelenlegi helyzetét. Bemutatja a régi fővárost, Almaty-t, de az... több»

Rendező: Monostori Károly

Szomszédok voltak
#72122

dokumentum

Gettó, téglagyár, vasútállomás, tömegsír - ezúttal a magyarországi zsidók szomszédai emlékeznek. Mit tettek és mit tehettek volna? Mit láttak és mit akartak látni a közvetlen... több»

Átváltozások - Labirintusszerelem
#72123

dokumentum

Hányszor kerülünk életünk során választások elé? Hányszor tudjuk, hogy helyes és hibás döntés közül melyik lenne az igazi, s hányszor lépjük mégis a rosszat. S hányszor... több»

Közös szellemi hazában
#72124

dokumentum

2007. szeptember végén rendezték meg Hollandiában a 48. Mikes Tanulmányi Napokat, melynek központi témája: "Magyar szellemi műhelyek világszerte". A rendezvényen jelen volt a Duna... több»

Testközelben - Bencsik István szobrászművész - A torzó teljessége
#72125

Bencsik István nemcsak alkotásai invenció- és formagazdagsága, hanem a hatvanas évek közepétől többek között a legendás Fiatal Képzőművészek Stúdiójának elnökeként végzett... több»

Rendező: Dala István

Nepál - Hegynek fia, napnak leánya
#72126

dokumentum

A nagy hegy, vagyis a Himalája déli lankáin elterülő ország, Nepál társadalmi, vallási, szociális viszonyait próbálja megismertetni nézőivel a film. Évtizedekkel-évszázadokkal... több»

Rendező: Zengliczky Zoltán

#72127

NA Vándor  (2005)

road movie

Ismerd meg a csodás Thaiföldet! több»

Rendező: Mikula Andrea

#72128

NA Black Hat  (1970)

animáció | dráma | vígjáték

Egy tehetséges tinédzser kétségbeesetten szeretne átkelni az országon, hogy még időben odaérjen egy anime találkozóra. A srác "kölcsön veszi" nővére kocsiját, és nagyapjával,... több»

Dialógusok
#72129

NA Dialógusok  (2003)

dokumentum

A kalandos életutat bejáró, de már segédmunkásként is történeti tárgyú tanulmányokat publikáló hadtörténész pályafutását mutatja be a riportfilm.

Rendező: Kisfaludy András

Minden másképp van - Márairól
#72130

dokumentum

A dokumentum-játékfilmben egy diplomamunkáját készítő lány sorra járja Márai Sándor életének fellehető tanúit - Szőnyi Zsuzsa, Thassy Jenő, Püski Sándor, Szőcs Géza,... több»

Patria Nostra - '56-os menekült kamaszok a Francia Idegenlégióban
#72131

dokumentum

Az 1956-os forradalom leverése után sok ezer magányos kamasz sodródott köztük vagy ötszáz fiú, akiknek többsége már itthon is harcolt, majd pár év múlva beállt a Francia... több»

Rendező: Nóvé Béla

Vacak, az erdő hőse
#72132

animáció

Vacak és erdei barátai arra tanítanak bennünket, hogy mindennek rendelt ideje és célja van. Amikor Dr. Bagoly felfedezi, hogy összeesküvés történik az erdei állatok rabul ejtésére,... több»

#72133

családi

Steve Bellafiore egy 17 éves középiskolás végzős srác, aki úgy dönt, elindul a Kongresszus egy székéért, hogy megóvja szeretteit. több»

Feleségem hagyatéka
#72134

vígjáték

Több, mint 100 esztendős ez a francia bohózat, amely egy "mostohaapa" és gondjaira bízott "kislánya" - aki majdnem mégegyszer annyi idös, mint a mostohaapa - körül bonyolódik. A zene... több»

Festő a kofferban (Festő a kofferban)
#72135

dokumentum

Libay Károly az a magyar festőművész, akinek az életéről jóformán semmit sem tudunk, műveit azonban szinte minden könyvet és metszeteket forgató ember ismeri. Az ő rajzai,... több»

Poros öltöny
#72136

dokumentum | életrajzi

Frici nagyon régen zenész és énekes volt, de feleségét zavarta, hogy mindig úton van, ezért eladta hangszerét. Az élete attól kezdve megváltozott. Kétkezi munkából tartja el... több»

Rendező: Bálint Arthur

Szereplők: Lévai Ferenc

Hommage
#72137

NA Hommage  (2003)

animáció

Talált kép. Utamba került.Megérintem, megérint.Anyagtalan, merítek belőle.Áthatol rajtam...Fejem fölé emelem, a testet síkokra vágja.Túl nehéz. Hatalmas, engedetlen,... több»

Rendező: Ulrich Gábor

Aki bújt
#72138

NA Aki bújt  (2009)

játékfilm | rövidfilm

Szeptember vége, romos családi ház. A rokonság rendhagyó módon mulatozik; a gyerekek bújócskáznak. Dorka az ablakban bújik el, de ahelyett, hogy élvezhetné a játék örömét, azt... több»

Tango Sensual
#72139

dokumentum

A műsor alcíme: tánc Vénuszból és Marsból. A nő kettőből. Két nő egyben. Teremtenek és teremtettnek. Összekapaszkodnak és harcolnak egymásért, pólusai önmaguknak. Ellentétes... több»

Rendező: Ivanics Andrea

Kiválasztás - avagy az érzékek láthatatlan birodalma
#72140

A film a kapcsolatteremtés szavakkal elmondhatatlan folyamatát mutatja be. Ahogy kiválasztják egymást, ahogy egyre jobban közel kerülnek egymáshoz, ahogy elfogadják, megszeretik egymást,... több»

Rendező: Dénes Gábor