Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Kibomlott kéve
#72281

dokumentum

A film Gyimesközéplokon kutatja a modernizációnak a tradicionális kultúrára gyakorolt hatásait. A példaértékűnek tartott gyimesi kultúra, az utóbbi évtizedben, a... több»

Az űrhajózás 50 évéről, magyar szemmel
#72282

dokumentum

Az űrhajózás történetét 1957. október 4-től számolják, az első műhold fellövésétől. 1957. november 1-én már az első élőlény, Lajka kutya űrutazásáról szóltak a hírek.... több»

Ora
#72283

NA Ora  (2006)

kísérleti film

Egysoros Kyrie egy sosemvolt álomért. 2006 augusztusában, a lengyelországi Leba-ban megrendezett "OneTake" Filmworkshopon elkészült alkotás egy filmvászonra álmodott élő festmény,... több»

Harmadnapra legyőzte a halált... A húsvét Európa kultúrtörténetében
#72284

Közreműködik: Dr. Dobszay László zenetörténész, Dr. Török József liturgiatörténész és a Schola Hungarica.

Rendező: Kécza András

Madagaszkár állatparadicsoma
#72285

dokumentum

Noé bárkája. A tudósok csak így emlegetik az Afrikától több, mint 100 millió éve elszakadt Madagaszkár szigetét. Az elszigetelődést követően - a rajta rekedt élőlényekkel -... több»

Rendező: Pálfy Szabolcs

Christus Maximus
#72286

szatíra

Szigorúan csak szellemi nagykorúaknak ajánlott teleshop-rémálom. Műfaját tekintve vallási marketing-groteszk, formailag áldokumentumfilm, mely egyaránt képes kiváltani a közönség... több»

Waterloo (1815-1995)
#72287

rövidfilm

A dokumentumfilm érdekes eseményről számol be. Az angol, francia, belga és más nyugat-európai hagyományőrzők minden évben megismétlik, lehetőség szerint "szó szerint" eljátsszák a... több»

Rendező: Meskó Zsolt

Nagyboldogasszony napi búcsú közvetítése Mátraverebély-Szentkútról
#72288

Mátraverebély-Szentkút a Cserhát erdőségeiben meghúzódó ősi kegyhely, amelynek alapítása Szent László királyunk nevéhez fűződik. Az elmúlt évszázadok során minden korban... több»

Rendező: Horváth Tamás

Farkasember
#72290

NA Farkasember  (2008)

dráma | rövidfilm

Napsütötte nyári történet egy kisfiúról, aki olyan felfedezést tesz a folyóparti bozótban, ami megváltoztatja életét.

Forgotten Girls of Dhaka
#72291

dokumentum

A dokumentumfilm stábja ellátogat a bangladesi városba, hogy bemutassa azoknak a fiatal lányoknak az életét, akiket férjhez adtak, majd a férjük elhagyta őket. több»

Rendező: Claire Tailyour

La Desodora
#72292

NA La Desodora  (1983)

animáció

A fürdőszobában mint színpadon tisztálkodásunk kellékei adnak elő egy operát.

Rendező: Foky Ottó

Török dzsámiból, keresztény templom (Török dzsámiból, keresztény templom)
#72293

dokumentum

Szigetvár főterén áll egy barokk templom, amely eredetileg török dzsáminak épült. A kupola mennyezetfreskói a Szigeti veszedelem eseményeinek sorát örökítik meg. Különös... több»

Saját népem hasznára válni
#72294

dokumentum

A dokumentumfilm a cigányság és az oktatási rendszer kapcsolatát mutatja be.

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Ne féljetek _ Jókai Anna élete és művészete
#72295

életrajzi

Az egykor elkötelezett pedagógus, majd közkedvelt írónő őszinte vallomása életéről és művészetéről, a haza és embertársai iránti felelősségérzetéről és szeretetéről. több»

Rendező: Jánosi Antal

Ízőrzők: Rácalmás
#72296

dokumentum

A Duna jobb partján, mellékágak és öblök találkozásánál, költői szépségű környezetben fekszik Rácalmás, "a vizek hazája". Nem csoda, hogy jelentős hagyománya van a folyami... több»

Rendező: Móczár István

Zongorabolygó avagy egy különleges zenei világ
#72297

zenés

Szentpéteri Csilla és zenésztársai számtalan nagysikerű koncertet adtak a Művészetek Palotájától a Kongresszusi Központig, Bécstől Brüsszelig. A különleges koncertfilm modern,... több»

Rendező: Koós György

Szereplők: Szentpéteri Csilla

Teremtő szorgalom
#72298

dokumentum

Mekkora az esélye, hogy egy magyar városka egyik gyáriparosa technikai újításokkal és művészi igényességgel megmunkált termékei révén nemzetközi tekintélyre tegyen szert? Ha... több»

Rendező: Duló Károly

#72299

dokumentum

Költői portré egy olyan művészről, aki a „lélek fényét” sugárzó képeivel, filmjeivel és könyveivel évtizedek óta rendíthetetlen hittel és erővel száll szembe a sötétség... több»

Rendező: Mohi Sándor

K7
#72300

NA K7  (2008)

szkeccsfilm

Gergely Dorka: A világ legszebb szalonja 11'Hegedüs 2 László: Mozzzart 5'Kollár Klemencz Gergő: 27.emlet 4'Komenczi Norbert: Ciklus (munkacím: 69-es csatorna) 7'Zomborácz Virág:... több»