Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72301

dokumentum

Takis Bardakos, az egykor ünnepelt filmes, aki megélte, hogy hajléktalan legyen egy tőle független válság miatt, elmeséli a görögök új szegénységi hullámát, a munkanélküliek... több»

Rendező: Takis Bardakos

Betlehemek és betlehemesek
#72302

dokumentum

Szent Ferenc volt az első rendező. Illatos szénára fektette a kis Jézust, és ezzel az apró gesztussal emberi érzést vitt a betlehembe. Kisfilmünkben európai betlehemeket csodálhatnak... több»

A verebek bolygója
#72303

dokumentum

A házi veréb évezredek óta él az ember mellett. Kis termetű és néha alig észrevehető. Miközben az emberi faj benépesítette a földet, a verebek mindenhová követték, és kitűnően... több»

Kedd, szerda, csütörtök
#72304

játékfilm

A történet 1944 utolsó napjaiban játszódik. A film föszereplöi emberek, akiket külömbözö helyzetek kényszeritenek tettekre, vagy passzivitásra. Lelkiismeretüket vizsgálják,... több»

Rendező: Hajdufy Miklós

Podolin - Podolinec (Podolin - Podolinec)
#72305

dokumentum

A lőcsei hegyek lábánál, Késmárktól nem messze fekszik a hangulatos kisváros, Podolin, amelynek neve elsősorban Krúdy Gyula műveiből ismert. A városkát bemutató ismeretterjesztő... több»

Emberek és egerek
#72306

kísérleti film

A film Krasznai Béla, recski fogoly hiteles történetének egy jelentős epizódját dolgozza fel, amikor 30 nap sötétzárkára ítélik. Az elítélt barátságot köt szűkre méretezett... több»

Gondviselés
#72307

dráma

A szakképzetlen ezermestert, Fehér Andrást a család normális megélhetése érdekében elkövetett sorozatos munkahelyi lopásért, ugyanakkor feleségét, Évát pedig önvédelemből... több»

Tabányi Mihály
#72308

Tabányi Mihály a 40-es, 50-es évek legnépszerűbb harmonikaművésze volt, aki zenekarával beutazta az egész világot. A filmben pályájának, életének legfontosabb helyszíneit kerestük... több»

Rendező: Petrovics Eszter

#72309

dráma | krimi | misztikus | romantikus

Egy érzelmileg labilis nő, aki egy nevelőotthonban nőtt fel, most a szégyenérzettel küszködik. Nehezen tudja elfogadni magát, de keresi a szerelmet és az őszinteséget az életben.... több»

Ibsen: A nép ellensége
#72310

játékfilm

Ibsen drámájának hőse, Stockmann doktor felfedezi, hogy a városát felvirágoztató gyógyforrások vize mérgezett. A lakosság, élén a polgármesterrel, aki mellesleg Stockmann bátyja,... több»

Érintettek II. - Patrik
#72311

dokumentum

Sorozatunk második része Patrikról szól.Az immunhiánnyal született kisbaba a kinti világot nem ismerhette meg - gyakorlatilag a Szent László Kórház csontvelő-transzplantációs... több»

Rendező: Tóth Artin

Búcsú
#72312

NA Búcsú  (2014)

játékfilm

Jól szituál, elegáns középosztálybeli családban halotti tort ülnek. A háziasszony fiatal férjét veszítette el. Rokonok, barátok, férje kollégái veszik körül. A halott kedvenceit... több»

Észak-Korea titkai
#72313

dokumentum

Az elmúlt időszakban Észak-Koreától volt hangos a sajtó, annak ellenére, hogy a világ legelzártabb és legelszigeteltebb országáról van szó. Senki sem tudja, hogy a Kim Dzsongun... több»

Gyermekfilmek - Július 28
#72314

-Gusztáv: Gusztáv az ABC-ben Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A halhatatlanságra vágyó királyfi Rendező: Jankovics Marcell, Horváth Mária-Száz éve történt: Úr, ír!... több»

A szeretõ
#72315

NA A szeretõ  (1992)

A tizenöt éves lányt egy kompon látja meg a gazdag kínai fiatalember. Autóján magával viszi Saigonba, az internátusba. A kislány meglepõ könnyedséggel rá- áll, hogy a szeretõje... több»

Mozdulj, hogy Joe járhasson
#72316

dokumentum

Lisa és Mike Horsley festőművész házaspár angliai otthonát, karrierjét, műtermét feladva Magyarországra költözött, hogy súlyosan mozgássérült gyermeküket ? az ötéves Joe-t ? a... több»

Pettson és Findusz/A Mikulás Masina
#72317

animáció

TV-ben (TV4, csütörtök 01:33)

Pettson, a gazda kis farmján él, műveli a földjét, gondozza állatait. Az állatok közül is leghűségesebb társa Findus, szeretett macskája, aki sok örömet okoz, akivel sok-sok... több»

Ring Estély
#72318

zenés

Pazar elegancia, csodálatos báli hangulat, szemet gyönyörködtető ruhaköltemények. Igen, ez a 2018-as Ring Estély az Erkel Színházban, melynek díszvendégei Roberto Alagna, világhírű... több»

Snuki
#72319

NA Snuki  (1978)

családi

Pag, Robin és James szülei néhány napra elutaznak, s a gyerekek a nagypapával maradnak. Egy esős délután váratlan látogatójuk érkezik. több»

Húsvét titka
#72320

dokumentum

A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó híres festmények, szobrok, versek és zene kapcsolódik össze egy szép és hangulatos összeállításban.

Rendező: Zsigmond Dezső