Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A Biblia eltemetett titkai
#72321

dokumentum

A Vörös-tenger szétválasztása a Biblia egyik legismertebb csodatétele – de vajon valóban megtörtént-e? A filmben Albert Lin tudós-felfedező a legmodernebb műholdas technológiával... több»

Gyermekfilmek - Július 25
#72322

-Gusztáv: Gusztáv halogat Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A király, aki nem akarta férjhez adni a lányát Rendező: Jankovics Marcell, Toró Annamária-Piros alma szép meséi: Az... több»

Erdély harangjai
#72323

dokumentum

Az erdélyi templomokban történelmünk jelentős eseményei játszódtak le. Ezeket veszi sorra és eleveníti fel Beke György író.

Rendező: Böjte József

Szereplők: Beke György

Korál – Amikor vége az utolsó dalnak is
#72324

dokumentum

A 40 éves Korál együttes jubileumi nagykoncertje a Papp László Budapest Sportarénában. több»

Idegen világban - portréfilm Hankiss Elemérről (Idegen világban - portréfilm Hankiss Elemérről)
#72325

életrajzi

Hankiss Elemér, az 1970-es és 1980-as évek legismertebb másként gondolkodója, a "Társadalmi csapdák" és a "Diagnózisok" című, ma már kultikus könyvek szerzője. Hankiss Elemérről,... több»

#72326

NA Paperthin  (2015)

dráma | rövidfilm

Susana egy román bevándorló, aki nemrég költözött Bostonba. Az idegen kultúrában a nyugalmat csak naplója és lakótársa biztosítja a számára. több»

#72327

animáció | rövidfilm

Filmio

Minden nap lényegére egy-egy, a természetből kiragadott képsor figyelmeztet...

A túronyi Árpád-kori templom
#72328

dokumentum

templom főhajója a XIII., gótikus szentélye a XIV. században épült, majd több kisebb-nagyobb átalakítást is végeztek az épületen. Az utolsó nagyobb beruházás 1827-ben volt,... több»

Rendező: Guzsváry Csaba

Egy pikkoló világos
#72329

A film egy aranyszívű, a tánczenét kedvelő terézvárosi lány és egy szükség esetén ütni is tudó története. A konfliktus forrásvidéke a 40 évvel ezelőtti "diszkó", a... több»

A Hortobágy legendája
#72330

dráma | játékfilm

A film három hortobágyi történetet fűz egybe. Szakrálisan közelít az ősi hortobágyi emberek őszinteségéhez, esendőségéhez, makacsságához és mély érzelmeihez. Móricz Zsigmond,... több»

Az elnök elefántjai
#72331

dokumentum

Az elnök elefántjai című dokumentumfilmben az üzletasszonyból lett természetvédő, Sharon Pincott egy életre beleszeretett az elefántokba. A film az asszony küzdelmes harcát mutatja... több»

Kunok hazája
#72332

dokumentum

„Kunok maradunk a XXI. században is” A 13. században betelepülő kunok hazát kerestek és találtak a Kárpát- medencében. Önállóságot kértek és kaptak a magyar királyoktól, de... több»

Rendező: Karácsony Sándor

Keralai mozaikok (Keralai mozaikok)
#72333

dokumentum

Kerala az Indiai-óceán partján fekvő állam Indiában. Gaál István a fővárosban, Trivandrumban rendezett filmfesztivál zsűrijének elnökeként járt ott 2001-ben. Minden szabad idejét... több»

Top-Show
#72334

NA Top-Show  (1992)

családi

A kilencvenes évek legendás műsora, mely egy egész országot ültetett a képernyők elé, nem csak a házigazda, Rózsa György személye miatt, hanem mert a hazai csillagok és a... több»

Rendező: Bednai Nándor

Bloody Mary
#72335

NA Bloody Mary  (2007)

dráma | rövidfilm

Sötét. A bulizenét káromkodás üvölti túl. Natali blúzára pezsgő fröccsen. A szerb lányt a szállodaszobából a folyosóra lökik. Kis utazóbőröndjét is utána dobják. Ebbe... több»

Rendező: Bodzsár Márk

Molto Vivace - SBB (Molto Vivace - SBB)
#72336

zenés

A negyedik évtizedébe lépett lengyel SBB zenekar hosszú évek után június 3-án az A38 állóhajó színpadán lépett fel újra Magyarországon. A progresszív rockzenét játszó együttes... több»

Domján József képzőművész 1907-1992
#72337

dokumentum

Domján József a színes fametszet mestere volt, Amerikában alkotott képei a világ számos múzeumában megtalálhatóak. Budapesten 2006 decemberében nyílt kiállítása.A művész 100 éve... több»

Rendező: Sztanó Hédi

Apa győz
#72338

NA Apa győz  (1997)

dráma | játékfilm

Az Apa győz című magyar játékfilmben egy apa utolsó napjainak lehetünk tanúi - elkísérhetjük utolsó vásárlására, majd rosszul lesz, meghal és temetésén is részt vehetünk.

Narancsforradalom!
#72339

dokumentum

Mérgezés, politikai gyilkosságok és terror-fenyegetés, valamint tömegméretű ellenállás, sztrájkok és úttorlaszok - csak néhány jellemző példa a 2004 őszén-telén, több menetben... több»

A Monarchia pénzügyminisztere - Kállay Benjamin
#72340

dokumentum

Kállay Benjamin az Osztrák-Magyar Monarchia pénzügyminisztere volt. Halálának 100. évfordulójára készült ez a film, amelyben a híres pénzügyi szakembernek, Bosznia kormányzójának... több»

Rendező: Erdőss Pál