Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Nyáresti medvenézőben
#72341

játékfilm

Az erdélyi hegyek között élő nagypapa városlakó unokájának, Emőkének hosszas könyörgésére megmutatja, milyen is az erdők legendás vadja, a medve. Emőkének a medvenéző előtt... több»

Rendező: B. Nagy Tibor

Egy primadonna portréja - Egy este Domonkos Zsuzsával
#72342

zenés

Operett slágerek a MOM Művelődési Ház színpadán. A dalokból egy primadonna portréja rajzolódik ki. több»

Rosamunde Pilcher: Egy orvos és három asszony
#72343

dráma | romantikus

Cornwellben lakik és éveken át megpróbálta megtalálni utódját. Sajnos az egyetlen esélyes a háziorvosi címre dr Nael Rayan, Helen Thomson polgármester asszony nagy, tragikus... több»

Tarka képzelet
#72344

dokumentum

Párizs, az 1870-es évek közepe. A Montmartre dombja: muzsika, gránátalmaszörp, kalács, üstdobkalapok és a kalácsmalom lányai... August Renoir szerelmei öt képben (Moulin de la... több»

Történelmi séta Csorba Lászlóval Pest-Budán, Pozsonyban és Bécsben
#72345

dokumentum

Az 1848 márciusában forradalmi lázban égett Európa több városa. A nevezetes események helyszíneit mutatja be a neves történész, korabeli dokumentumok és relikviák segítségével.

Rendező: Kázsmér Kálmán

Vad Ausztrália – kenguruk királysága
#72346

dokumentum

Ausztráliát már a tájképi adottságainak köszönhetően is joggal nevezhetjük a Föld egyik legizgalmasabb kontinensének, ám ha az élővilágát is tekintetbe vesszük, ettől kezdve... több»

Citromdisznó
#72347

szatíra

A Citromdisznó - diktafonba mondva kommentárjait - külföldi rokonainak üzen, így meséli el egy vidéki, amatőr színjátszócsoport életét, érzékelteti a próbák hangulatát,... több»

Vidnyánszky Attila rendező
#72348

életrajzi

Van egy társulat Beregszászon. Az Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata. Felejthetetlen előadások. A csapat rendezője, művészeti vezetője: Vidnyánszky Attila. A társulat... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Demjén 70
#72349

NA Demjén 70  (2016)

dokumentum

Születésnapi koncert az Arénában. Egy igazi állócsillag, egy igazi legenda 70. születésnapi koncertje az Arénában. Demjén Ferenc 1970 szilveszterén vált országosan ismertté, amikor... több»

Paramicha vagy Glonci, az emlékező
#72350

játékfilm

Glonci Miklóson, az idős cigányemberen orvosi kísérletet végeznek: egy gép segítségével kivetítik az emlékképeit. A géphez csatlakoztatott monitoron láthatóvá válik az... több»

#72351

dokumentum

Az élő próbababa nem más, mint Louise Wedderburn, aki egy ritka betegségben szenved. Az FOP miatt a fiatal, életvidám és modell külsejű lány hamarosan tolószékbe kényszerül majd,... több»

Rendező: Pip Banyard

Hanna, Anna meg a mammut
#72352

dokumentum

A 200 éves Magyar Természettudományi Múzeum Egy múzeum; nemcsak épület és gyűjtemény, hanem szellemi közösség is. Összekapcsolja az évszázadok óta földben porladó névtelen... több»

Rendező: Kocsis Tibor

Szereplők: Végvári Tamás

Természetfilmesek és egyéb állatfajták
#72353

A természetfilmes azon ritka fajok egyike, amelyik az északi és a déli sarok között szinte bárhol, Földünk legextrémebb helyein is előfordul. Fagyos hómezőkön, száraz sivatagokban,... több»

A Sipsirica
#72354

NA A Sipsirica  (1980)

játékfilm

Idilli környezetben kezdődik: a Lengyelhonból ideszakadt Jahodovszka asszony tabáni kertvendéglőjében, a Fehér Pávában, ahol a kvaterkázó törzsvendégek asztalai körül ott... több»

#72355

thriller

Az amerikai és a brit kormáy egy néhai amerikai ügynököt küld Kaliforniába, ahol egy beépített embert kell megtalálnia. Andrew Miller az, aki ezt a lehetetlennek tűnő feladatot kapja.... több»

Erkel Ferenc - Élet és életmű a felidézett pillanatok tükrében
#72356

dokumentum

Erkel Ferenc, nemzeti himnuszunk szerzője rendkívül sokodalú muzsikus és zenetudós volt. Zeneszerzői munkássága plasztikusan ötvözi a magyar dallamvilág és az európai romantika... több»

Rendező: Ruitner Sándor

#72357

rövidfilm

Filmio

A film főhőse egy utazás során ismerkedik meg a női kezek rejtélyével.

A Bábolna-hegy lábánál
#72358

dokumentum

Az erdélyi Bábolna-hegy tövénél található Tőki-völgy apró magyar református falvaiban a lakosság száma egyre csökken. A településeket a magyar iskola, az infrastruktúra, valamint... több»

Rendező: B. Nagy Veronika

GrossStadtzigeuner
#72359

kísérleti film

Putrik a város peremén. Egy asszony a fiát fürdeti. Cigány lókupecek a piacon.

Fekete rózsa
#72360

játékfilm

Gyilkosság történt 1961-ben, faluszéli portáján reggelre holtan találták Sajgó Dávid középkorú férfit, családapát. A rendőrségi vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a... több»