Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Az eozin ember
#72341

dokumentum

175 éve lesz, hogy Zsolnay Vilmos megszületett és apja 150 éve alapította azt a gyárat, ahol világhírű kerámiáikat tervezték, formálták, égették és utánozhatatlan eozinmázzal... több»

Rendező: Dránovits István

Nem tetszik a rendszer
#72342

dokumentum

A film a 2006 májusában, Görögországban megrendezett Európai Társadalmi Fórumot mutatja be. Melyek korunk égető problémái a civil szféra szerint? Mik a civil társadalom legfőbb... több»

Rendező: Kovách Eszter

Lengyel karácsonyok (Lengyel karácsonyok)
#72343

dokumentum

Régi lengyel karácsonyok hangulatát szeretnénk megidézni az ország kulturális fővárosának számító Krakkóban, a lengyel közélet emblematikus személyiségeit megszólaltatva,... több»

#72344

NA Cryo  (2022)

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Egy földalatti létesítményben öt tudós úgy ébred fel a mélyalvásból, hogy nem emlékeznek arra, kik ők és mennyi ideig is voltak álomban. Rövidesen azzal kell szembenézniük, hogy... több»

Csipetnyi Grúzia
#72345

dokumentum

A Szovjetunió széthullása után önállóvá vált Grúzia, demokratikus útra lépett, az Európai Unióhoz való közeledés mellett döntött. A riportfilm a kaukázusi köztársaság... több»

Rendező: Tótfalusi András

Rév Lívia zongorista
#72346

dokumentum | életrajzi

Rév Lívia a világ legjelentősebb zongoraművészei közé tartozik. 1916-ban született, tehát annak a legendás, világhírűvé vált nemzedéknek a tagja, amelyet Fischer Annie neve... több»

Rendező: Mácsai János, Pálos György

Szereplők: Rév Lívia

Visszaúton 2.
#72347

dokumentum

A film képviselte hazánkat az Európa Tanács és az Unesco média-konferenciáján, a Phare program keretében.

Rendező: Gerebics Sándor

Nehézsorsúak
#72348

dokumentum

Számszerűen csak felbecsülni tudjuk, hogy hány magyar ember töltött hosszú éveket szovjet lágerekben. Az áldozatok sorsáról hosszú ideig nem lehetett szólni a nyilvánosság előtt.... több»

Fordítva
#72349

NA Fordítva  (2008)

rövidfilm | vígjáték

Zoltán kitűnő eredménnyel szerzett jogi diplomát. Okos, tehetséges és elszánt. Ennek ellenére csak egy videotékában kapott állást. A szüleivel él, akik mindentől féltik. Egyetlen... több»

Résfilm
#72350

NA Résfilm  (2004)

kísérleti film

"Mióta filmmel foglalkozom, mindig zavart a filmkép túlzott konkrétsága. Ez ugyanis izzítja a fantáziát, de nem hagyja szárnyalni. A célfotó kamerában jelentkező kép a valóságban... több»

Álomutazás- Mexikó és Belize
#72351

dokumentum

Utifilm Mexikóról és Belizeről. több»

Ízőrzők: Noszvaj
#72352

dokumentum

Noszvaj Egertől nem messze található kedvelt turisztikai célpont. Híres az 1774-78 között késő barokk, copf stílusban épült De la Motte kastélyról, a XIX. század elejétől... több»

Rendező: Móczár István

Visszaszámlálás
#72353

dokumentum

"A témát nem én találtam meg, hanem egy véletlen folytán a téma talált meg engem. Nem tudtam igazán, mibe fogok, nem gondoltam, hogyan fog hatni rám. Olyasmiről próbáltunk filmet... több»

Tollas
#72354

NA Tollas  (2004)

dokumentum

Orosháza egyik cigánytelepén vagyunk. A telepre vándormozisok érkeznek. A vetített film a tollasok között játszódó Találkoztam boldog cigányokkal is. Az összegyűlt nézők... több»

Rendező: Csík Juci

#72355

dokumentum

- 1989. augusztus 19. Áttörés Sopron közelében: a nyárra szinte ellepték az NDK állampolgárok Magyarországot. A provokatív, határnyitogató szalonnasütésnek szánt Páneurópai... több»

Rendező: Szalay Péter

Szereplők: Schell Judit

K3
#72356

NA K3  (2008)

szkeccsfilm

Gerő Marcell: Kócos 22'Gothár Péter: Tanúvallomás 25'Horváth Lili: Uszodai tolvaj 21'Jóvér Csaba: Hazatérés 8'Gazsó Zsuzsanna: Nyári Egyenlet (Összeesküvés) 6'

Kőrösi Csoma Sándor nyomában
#72357

road movie

Kőrösi Csoma Sándor 1819. november 24-ét követően írt levelében arról írt, "...s Keletre jövök, ...egész életemet oly tudományoknak szentelem, melyek a jövőben hasznára lehetnek... több»

Rendező: Sáfrány József

Én a szövésre adtam magam
#72358

dokumentum

A film a fő ihletforrásként a magyar motívumkincsből és a keresztény szimbolikából merítő kárpitművész életútját és alkotói ars poeticáját mutatja be. több»

Rendező: Tóth Péter Pál

A Káli-medence kincsei
#72359

dokumentum

A film a Balaton-felvidék egyik legszebb medencéjének földtörténeti kialakulását, földrajzát, építészeti, és természeti kincseit, történelmét és hagyományait mutatja be.

Rendező: Kontra Mária

Mari Boine koncert a MÜPA-ból
#72360

zenés

A tiszta szellem és a szépség keveredése: ez jellemzi a híres norvégiai lapp énekesnő, Mari Boine művészetét, aki őseinek hagyományos dalát, a joikát ismertette meg a világgal. A... több»