Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Emlékezés az emberre
#72321

rövidfilm

Emlékezésünk hiányt jelöl, a létezés szentségét őrző élet hiányát. Mély seb. Hegek a testünkön, életünkben, létezésünkben. Emlékezésünk visszatérés a Helyhez, a... több»

Rendező: Jelenczi István

#72322

NA Pagten  (2021)

dráma | életrajzi

Szoros kapcsolat alakul ki a neves dán szerző, Karen Blixen és a fiatal, ígéretes költő, Thorkild Bjørnvig között. több»

Egy "magyar" Svájcból
#72323

dokumentum

A magyar ipartörténet kiemelkedő alakjának Ganz Ábrahámnak életét mutatja be a film. Merész, úttörő vállalkozás volt ércbányától nagy távolságra öntödét létesíteni a XIX.... több»

Rendező: Moldoványi Judit

A folyamat
#72324

NA A folyamat  (2004)

dokumentum

A film a magyarországi Holocaust előzményeit, a politikai antiszemitizmus kifejlődését mutatja be, 1918-tól a II. világháborúig. Arra keresi a választ, hogy hogyan jutott el a magyar... több»

Rendező: Muszatics Péter

Übü király
#72325

Alfred Jarry (1873-1907) a francia irodalom "elátkozott költői" között is az egyik legrendkívülibb és legexcentrikusabb alak. Az Übü király groteszk, archetipikus képekből egy... több»

Rendező: Zsámbéki Gábor

Éltető mozgásban
#72326

életrajzi

Dokumentumfilm portré Robert Müntz osztrák, homeopátiás gyógyszerészről. Amellett hogy megismerkedünk a homeopátiás gyógyászat alapjaival, egy rendkívül sokoldalú ember gazdag... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Átváltozás
#72327

animáció

Emberképünk és embervoltunk átváltozása.

Rendező: Kiss Iván

A Texas Story
#72328

dráma

A film története szerint egy texasi férfi elkeseredett harcot folytat annak érdekében, hogy megőrizhesse a titkát. több»

Kádár Kata
#72329

rövidfilm

A népballada filmváltozata, eredeti erdélyi helyszíneken.

Rendező: Szőts István

Hobo - Kötéltánc
#72330

zenés

"Jim Morrison (1942-1971) a Doors együttes énekese és dalszerzője volt. A filmezést otthagyta a zenéért, a zenét a költészetért. Énekesként a személyiség és a szöveg... több»

Cserfő Jazzland - Tiborcz Quartet
#72331

zenés

Tibocz Iván gyakorlatilag kihagyhatatlan a cserfői jazzland fesztiválról, mivel ő a szervezője és a saját birtokán került megrendezésre ez a külföldön is ismert jazz dzsemboré.... több»

Rendező: Seregély István

Kenderből szőtt gondolat
#72332

életrajzi

Minden művész annak a századnak a krónikása, amelyben él és alkot. De nemcsak krónikás kell legyen, hanem gyógyító és örömhozó is.És hogyan kell alkotni? Alázattal és... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Ember a tükörben
#72333

kísérleti film

Egy fiatalember meztelenül találja magát egy szűk kamrában. Az egyetlen ajtó egy számára teljesen ismeretlen szobába vezet, ahol rajta kívül csak egy vörös macska tartózkodik. Soha... több»

Lopott képek
#72334

dráma | játékfilm

Pacskovszky József a Boldogság színe után ismét több hős életén keresztül készít portrét a modern társadalomról és annak problémáiról.A film középpontjában egy digitális... több»

Hulladék-sors
#72335

dokumentum

Ismeretterjesztő film a korszerű, komplex hulladékgazdálkodásról.

Rendező: Dala István

Hervad már ligetünk
#72336

dokumentum

Az ősz csodálatos színeiben haldokló természet az alcsútdobozi ligetben.

A művésznek nincs kora
#72337

dokumentum

Losonczi Tamás festőművész 104 éves, s ha segítséggel is, de még dolgozik. A film bepillant ebbe a századon átívelő rendkívüli életpályába.

Rendező: Szádvári Lídia

Szereplők: Losonczi Tamás

Mai módi
#72338

NA Mai módi  (2006)

dokumentum

Miért kell egy jól menő vállalatnak pszichiáter? Mire jók a csapatépítő tréningek és a céges bulik, ill. miért kell Las Vegas-ból importálni esküvőt? Miért kell a vállalati... több»

Rendező: Szalay Péter

Állati banditák
#72339

dokumentum

Hajlamosak vagyunk irigykedve gondolni azon embertársainkra, akik kertes házban, erdő mellett élnek. A természet közelségének azonban megvannak az árnyoldalai: Mókusok! Mosómedvék!... több»

Szereplők: Ron Mark McClary

Kép-alkotás
#72340

dokumentum

Dokumentumfilmünkben Karátson Gábor festőművész, író, műfordító beszél életéről, pályafutásáról, művészetéről, s főként bibliai illusztrációiról. Karátson Gábor... több»

Rendező: Sipos István

Szereplők: Karátson Gábor