Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72301

NA Zona Norte  (2016)

dokumentum

A film egy emberi jogi aktivista nő és a riói utcagyerekekkel folytatott munkáját mutatja be.

Rendező: Monika Treut

Szereplők: Yvonne Bezerra de Mello

Víkendszerelem
#72302

játékfilm

Egyéjszakás kalandnak indult, víkendszerelemként folytatódott, de gyötrő, igazi, fájdalmas szerelem lett a családos mérnök, és a furcsa, titkolózó, hazudozó, de mégis kedves lány... több»

Natasa
#72303

NA Natasa  (1998)

dráma

A Natasa egy huszadik századi "Bábeli torony" története - és egy huszadik századi "bábeli" szerelemé. Arról szól, hogy ebben a században már össze sem kell zavarni az emberek nyelvét... több»

Sziveri János voltam, ez volt büntetésem
#72304

életrajzi

Sziveri János 1954. március 25-én született a vajdasági Muzslyán és 1990. február 1-én hunyt el Budapesten. A fiatalon eltávozott költő meghatározó személyisége és... több»

Rendező: Kécza András

Fekete március - Marosvásárhely, 1990
#72305

dokumentum

Barabási Győző dokumentumfilmjét és a Sütő Andrással készült beszélgetést szerkesztette: Csáky Zoltán.

Kincses hajó a Selyem úton(A kínai kincseshajó titka)
#72306

dokumentum

A történészek régóta rebesgetik egy "tengeri selyemút" létezését, mely a Közel-Keletet kötötte volna össze Kínával, ám bizonyíték sokáig nem volt a létezésére, lévén az... több»

#72307

NA Ana  (2023)

dráma | thriller

Egy fiatal nő története, aki depresszióval küzd.

Volt egyszer egy kis zsidó
#72308

zenés

Erdélyi és más kelet-európai jiddis népdalok Kányádi Sándor fordításában, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Sárközi Gergely hangszerelésében, a zenei folklórkutatás számára is... több»

Szép Zalában születtem - In memoriam Vajda József
#72309

életrajzi

Kortársak, pedagógusok, egykori tanítványok és családja tagjai elevenítik fel Vajda József népzenekutató,fáradhatatlan népdalgyűjtő munkásságát, nevelői módszereit, az... több»

Rendező: Csenterics Ágnes

#72310

vígjáték

Az extravagáns Carlota igyekszik meggyőzni a környezetét, hogy szabaduljanak meg egy bandától.

Dia Dani űrutazása
#72311

A Peti-sorozat diaváltozata Romhányi József nyelvi bravúrjaival.

Az elsőszülött
#72312

játékfilm

Vologya és Szemjon a külvárosban rekednek, mert lekésik az utolsó helyiérdeku vasutat. Késo van, hideg, és persze sehol egy lélek. Valahol pedig meg kellene húzódniuk éjszakára.... több»

Két fiú ült egy padon
#72313

játékfilm

Egy kiskamasz vidéki úrfi eltéved Pesten. A külváros egyik padján összeakad a szegény, öntudatos és sorsából fakadóan koravén Kovács Tónival. A fiú rábeszéli anyját, hogy... több»

#72314

NA Mary  (2017)

akció | dráma | életrajzi

Heródes király kegyetlen uralkodása alatt a fiatal házasok, Mária és József túlélik a történelem egyik legalattomosabb korszakát. Mária szíve alatt hordja gyermekét, Jézust, és 12... több»

Szereplők: Ben Kingsley

Hamis orr és álszakáll
#72315

Guido Teller, az ismert svájci üzletember, a nők bálványa, anyagi gondokkal küzd. Pedig igazán nagy szüksége lenne pénzre: ha meg tudná szerezni egy nagykiterjedésű uránmező... több»

A vélt szabadság ára
#72316

dokumentum | történelmi

Az 1956-os forradalom Romániában s különösen a magyarok lakta vidékeken nagyon kemény, évtizedekig tartó megtorlást indított el. Emberek tízezreinek sorsát változtatta meg... több»

Rablóbéke
#72317

NA Rablóbéke  (1982)

dokumentum

A trianoni békekötéshez vezető folyamatokat mondják el az emlékező kortársak. A magyarországi forradalmak (1918-1919) és trianoni békediktátummal megcsonkított és megalázott haza... több»

A mészégető becsülete (A mészégető becsülete)
#72318

dokumentum

Kóréh Csaba 25 éve éget meszet a Vargyas patakán meghúzódó völgyben. Máshoz talán már nem is értene. Állami munkahelye megszűnt, a bánya bezárt, így más kenyérkeresés után... több»

A Magyar Állami Hangversenyzenekar játszik
#72319

zenés

A Magyar Állami Hangversenyzenekar 1982. december 30-i, ünnepi koncertje a Zeneakadémián, vezényel: Ferencsik János. II. rész: 1. Suppé: Költő és paraszt - nyitány; 2. Johann Strauss:... több»

Rendező: Horváth Ádám

Bali Sol
#72320

NA Bali Sol  (2006)

zenés

A Bali Sol zenekar története 1999 tavaszán kezdődött, amikor Kovács Bálint gitáros-szerző saját kompozíciói megszólaltatására megalakította a Trio Sol nevű, akkor még csak három... több»

Rendező: Sebők György