Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Civil technikák
#72401

dokumentum

A Fidesz megalakulásának krónikája egy video-kordokumentumban. Fodor Gábor, Kövér László, Szájer József és Orbán Viktor 1988-ban. Kik és hogyan akadályozzák a Fidesz-t?

Leventék atyja
#72402

dokumentum

P. Kovács Mihály piarista szerzetes a II. világháború idején Németországba elvitt leventéket kutatta fel, hogy visszavezesse őket Magyarországra. A filmben a "leventék atyja" és... több»

Rendező: Barlay Tamás

Természetellenes kiválasztódás
#72403

dokumentum

Egy emberöltő alatt is megfigyelhető változások zajlanak le a természetben: Amíg a nebraskai szirti fecskék szárnyai zsugorodnak, addig a Chesapeake-öbölben őshonos nőstény... több»

#72404

NA Breakdown  (2017)

dráma | rövidfilm

Egy autós lerobbanást követően Jeff és Louise kapcsolata eljut a töréspontig.

Hazai történetek
#72405

játékfilm

Ebben a két korai elbeszélésben Kassák Lajost, a magyar avantgarde vezéralakját mint szolíd polgári írót ismerhetjük meg. A nagy nap című novella egy balul sikerült lánykérés... több»

Tiszta kép
#72406

NA Tiszta kép  (1988)

animáció

"Jobb karommal védem a hazámat, bal karommal ölelem a babámat". A civilizáció perifériáján élők tradicionális kultúrája a folklorisztikus és a magas kultúrák közötti... több»

Mese hab nélkül
#72407

életrajzi

A fiatal színésznőre már főiskolás korában felfigyelt a szakma. Pályáját az egyik legpatinásabb magyar művészszínházban, a Katona Józsefben kezdte, s hamar észrevették a... több»

Rózsa és szőlőlevél
#72408

dokumentum

A film témája Bosznia rejtett történelme, az az erő, ami különböző népeket és vallásokat tart össze, különös hangsúllyal a szufi és ferences hagyományokra. A film olyan... több»

Till the End of the World
#72409

családi | dráma | fantasy | háborús | romantikus | rövidfilm | sci-fi

Sci-fi rövidfilm, amely arra a kérdésre keresi a választ, hogy milyen lehet hősnek lenni.  több»

A túlpart - Fehér éjszakák
#72410

filmetűd

A film egy utazás története, vagy pontosabban: egy utazás emléke. A speciális látványvilág, a képek minősége, a színek a tárgyak és a különböző képsebességek azonban inkább... több»

Rendező: Szemző Tibor

#72411

NA A beszéd  (2020)

játékfilm

Az első világháborút követően olyan békerendet kényszerítettek a vesztes oldalon álló országokra, köztük az Osztrák–Magyar Monarchiára, mely óriási érvágást jelentett a... több»

Történelmet hazudni nem lehet
#72412

dokumentum

Sütő András a kétrészes beszélgetésben az erdélyi, a romániai magyarság trianoni történetének 1944-45-től tartó szakaszáról ad számot. A legérzékenyebb vitapontokról is... több»

Rendező: Cselényi László

Szereplők: Sütő András

Filléresõ
#72413

NA Filléresõ  (1981)

A 30-as évek Amerikájában játszódó történet központi figurája Arthur, a "dal- kereskedõ", aki olyan világban szeretne élni, ahol a dalok valóra válnak.

Cigánykarnevál '98
#72414

dokumentum

1998-ban a Budai Parkszínpadon Berki László emlékére cigány együttesek vidám karneváli műsort adtak, amit a Száztagú cigányzenekar kísért.

Rászólnék a pillanatra
#72415

dokumentum

A pesterzsébeti városközpont egyik nagy lakótelepi házában készült dokumentumfilm az életmód-vizsgálattal foglalkozik.

Rendező: Zombori Katalin

Hogyan gondolkodnak a kutyák?
#72416

dokumentum

Megengedhető-e, hogy ezt az antropomorf kifejezést alkalmazzuk az állati tevékenységekre - ez a film kérdése, amit 20 perces esettanulmányok, tapasztalatok felelevenítését követően... több»

Az aranyelefánt
#72417

vígjáték

A történet az 1930-as évek elején játszódik a Szovjetúnióban. Mocsalkin kolhozparaszt megálmodja, hová rejtette el hajdan kincseit Sztyepan Razin visszavonuló parasztserege. A... több»

Mária országa
#72418

dokumentum

Az évezredes múltból ránk mosolygó Boldogasszonyt ábrázoló szobor, a Máriácska Nógrád megyében, Szandán az útszéli kis kápolnában áll. Tera néni nagyszülője a múlt század... több»

Rendező: Halmy György

Szombathelyi Egyletek koszorúja mozgóképekben
#72419

dokumentum

Szombathely városában működő önkéntes egyletek és egyesületek örökségét mutatja be a dokumentumfilm a múlt század felétől napjainkig. A leltár ugyan nem teljes, de mindazt a... több»

Rendező: Szekeres Kriszta

#72420

NA Building 20  (2017)

dokumentum

A dokumentumfilm három fiatal lány történetét mutatja be, akik Manilán élnek. A lányok egyetlen esélye, ha egész éjjel Tondo utcáin, a város egyik legveszélyesebb negyedében dolgoznak. több»

Rendező: Abdulaziz Alfuraih