Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Pejkó
#72441

NA Pejkó  (2003)

Történet arról, hogy miként szereti egymást egy kisfiú (András) és egy öreg ló (Pejkó). Felhőtlen együttlétüket az a szülői döntés zavarja meg, amely segítene Pejkón, hogy ne... több»

Mecsekaljai disputa
#72442

dokumentum

Mitől lett a négy tornyáról híres város, ahol egykoron Nagy Lajos királyunk megalapította az első magyar egyetemet, mindig megújulni tudó szellemi központtá, diákvárossá és a... több»

Rendező: Horváth Tamás

#72443

dokumentum

A dokumentumfilm a daytoni külvárosi tömegközlekedés megjavításáért folytatott küzdelmet mutatja be.

Rendező: Jamaal Bell

Winter
#72444

NA Winter  (2015)

dráma

Tom és öcsse, Max boldogok voltak, mindenünk megvolt, amire vágytak. Szüleik jó körülmények között nevelték őket. Anyjuk egy gyönyörű galéria sikeres kurátora, apjuk egy... több»

Szín-vallás
#72445

életrajzi

Hefter László üvegfestőművész pályafutását, legjelentősebb műveit, műhelytitkait - ahogyan a látható világot varázsolja lélekből fakadó fénymisztériummá - és míves... több»

Rendező: Sipos István

A Független Színpad
#72447

dokumentum

A Független Színpad egy lázadásból született: 1989 végén Ruszt József vezetésével kivált a Szegedi Nemzeti Színházból. Budapestre kerülve keményen dolgoztak, nagy sikereket... több»

Természetlesen a Dinnyési-Fertőn
#72448

dokumentum

A film a természetvédelmi oltalom alatt álló, nemzetközileg is jegyzett vizes élőhely lakóit mutatja be. A főbb szereplők: vidra, jégmadár, nagy őrgébics, nagy kócsag, kanalasgém,... több»

Rendező: Balogh István

Városok, történetek - Budapest
#72449

dokumentum

Talán egyetlen főváros sem játszik akkora szerepet országa életében, mint Budapest. Nem is csoda, hiszen minden ötödik magyar itt él. Ízig-vérig európai város, soknemzetiségű... több»

Rendező: Ivanics Andrea

A szeretet mint tőke
#72450

dokumentum | életrajzi

Szepsy István portréja, A szőlőtőkék adják e film keretét, melynek négy szegletében a változó arcú évszakok, aranymetszésében pedig a természettel együtt lélegző, gondolkodó... több»

#72451

animáció | családi

1934. június 9-én egy hártyás ujjú kis csoda, Donald először totyogott a filmvászonra. E forrófejű, kerge kacsa több mint hetven éve késztet mindenkit folyamatos kacagásra... több»

Zichy Mihály - Zalától Szentpétervárig
#72452

dokumentum

Somogyország szülötte, Zichy Mihály a XIX. századi magyar művészet legnagyobb zsenijeinek egyike volt. Mint nagy kortársa, Liszt Ferenc, időnként ő is hatalmasságok szolgálatára... több»

Rendező: Dettre Gábor

Lucky Luke – Az európai western
#72453

dokumentum

Lucky Luke, a humoros francia-belga képregénysorozat mindenki számára ismerős. A történetek az amerikai Vadnyugaton játszódnak, és főhőse, Lucky Luke, a legendás cowboy arról híres,... több»

Szereplők: Zakariás Éva

Vasárnapok
#72454

NA Vasárnapok  (1971)

játékfilm

A fiatal mérnök úgy érzi, elmegy mellette az élet, pedig szerető felesége, kisfia van. Találkozik külföldön élő régi szerelmével, majd vidéken élő családját is meglátogatja,... több»

Amerikai nagybácsim
#72455

Janine népes kommunista családból származik, színésznõként akar kiszabadulni a család szorításából, törekvése azonban zátonyra fut, amint viszonyt létesít egy nõs emberrel, s... több»

A budapesti Operaház
#72456

dokumentum

Ybl Miklós építész-pályájának egyik (kulcsa) csúcsa a budapesti Operaház. Az épület méltó Európa nagy operaházaihoz, pompás belsőjének és külső részeinek bemutatása alatt a... több»

Lucky Dragon
#72457

animáció

Egy fiatal kínai sárkány felelőtlenségét megelégelik az istenek, és a Földre száműzik őt – méghozzá emberi alakban. A kisfiúvá változott sárkány arra kényszerül, hogy új... több»

Mozgástanulmányok 1880-1980
#72458

kísérleti film

Felvételek meztelen nőkről és férfiakról, előbb Muybridge-től, aztán Bódytól. A figurák mozgása számítógéppel generált alapmozgásokká alakul.

Rendező: Bódy Gábor

#72459

horror | vígjáték

Mercy Love a paranormális ügyek nyomozója. Az egyik esete során valami végzetes történik: Meryt megszállja a gonosz. Vajon képes lesz legyőzni az ártó szellemet, mielőtt még túl... több»

Why Not Choose Love: A Mary Pickford Manifesto
#72460

dráma | életrajzi

Eileen Whitfield, "Pickford: The Woman Who Made Hollywood" című életrajzi regényéből készült filmben megismerhetjük a némafilm korszak egyik legnagyobb sztárjának, Mary Pickford-nak az... több»