Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Székely gyors - A zarándokvonat (Székely gyors - A zarándokvonat)
#72461

dokumentum

Ezrek és ezrek álma valósult meg 2008 pünkösdjén: 64 év után először szelte át Romániát magyar mozdony vontatta szerelvény, s ezzel új fejezet kezdődött a magyar vasút... több»

Fejtő Ferenc
#72462

dokumentum

Fejtő Ferenc, a Franciaországban élő író feleleveníti a magyar irodalom háború előtti epizódjait, beszél József Attiláról és a Szép Szó című folyóiratról valamint párizsi... több»

Rendező: Lugossy István

#72463

NA Paper Wasps  (2017)

thriller

Három igazságosztó megpróbálja megtisztítani az utcákat a "mocsoktól", de amint elalszanak, egy sötét figura vadászik rájuk. több»

A párkák
#72464

NA A párkák  (1975)

játékfilm

Valahol, egy latin-amerikai országban három nő ül egy hangszigetelt szobában. Feladatuk, hogy a politikailag veszélyesnek ítélt elemek minden beszélgetését lehallgassák. Úgy fonják... több»

Ádám és Éva
#72465

dráma | játékfilm

Ádám és Éva útja kietlen tájakon, erdőkön át vezet. Ezalatt számos dolgot felfednek magukról és az érzéseikről. Megdöbbentő cél vezérli őket.

In memoriam Somogyi József - Somogyi József szobrászművész, tanár
#72466

életrajzi

A portréfilmből Somogyi József mindhárom arcát, a kiemelkedő művészt, generációk szeretett mesterét és az önzetlen, elkötelezett közösségi embert egyaránt megismerhetjük. több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

#72467

dráma

A második világháború alatt közel 10 000 szövetséges repülőgép zuhant le Franciaország területén, így a francia ellenállás létrehozott egy hálózatot, amely a lezuhant gépek és... több»

Álomból valóság
#72468

dokumentum

Két ember, két hivatás, két életút. Szabó Marcell hangszerekből készít bútorokat, Kassai Lajos a honfoglaláskori magyar lovasíjászat harcművészetét űzi. Két nem mindennapi... több»

Rendező: Petőcz Tamás

Tűzvonalban - A pók hálójában
#72469

akció | játékfilm

A "Tűzvonalban" című televíziós bűnügyi sorozat - mely bemutatja a rendőrség harcát a szervezett bűnözés ellen - egy epizódja.Bordás váratlan látogatót kap Denise személyében.... több»

Jókai Komároma
#72470

dokumentum

Komárom a XIX. század elején, tehát Jókai Mór születésekor élte fénykorát. S hogy a kis Jókai Móric bölcsője éppen e városban ringott, minden rá emlékeztet Komáromban. Az... több»

Rendező: Tanos Miklós

Pedig...!
#72471

NA Pedig...!  (1975)

rövidfilm

A heves megyei Visznek község orvosnője, dr. Rácz Mária három év alatt a falu szeretett doktornője lett, pedig származását tekintve cigány...

Rendező: Csőke József

Keleti szél
#72472

dokumentum | életrajzi

Miqueu (Michel) zenész. Provence-ben él egy kis faluban feleségével, Nikével, aki magyar. A fia Baltazár 24 éves, hegedűs.Michel meghívást kap, hogy csináljon egy koncertet Budapesten,... több»

Békéssámson hősei
#72473

dokumentum

A Békéssámsoniak története, egy nagyon fontos nemzeti motívum, mivel hozzájuk hasonlóan sok korszaknak megvoltak az adott rendszertől eltérő gondolkodású szereplői és ők voltak... több»

Dél-Lengyelország és Krakkó
#72474

road movie

"Lengyel, magyar két jóbarát...", tartja az ismert mondás. Mi magyarok mindig is vonzódtunk ehhez a néphez, ehhez a vidékhez, már csak a történelmünk miatt is. Krakkó, amelynek... több»

Rendező: Meronka Péter

Most, minden nap
#72475

kísérleti film

Szófiában kétmillió ember él.Három éve nem találkoztam velük.Most kellett keresnem valakit.Mert most voltam ott.Értettem mindent és mindenkit.Már nem kellett beszélni.Az idő... több»

Rendező: Ruszev Szilvia

Utolér
#72476

NA Utolér  (2010)

dráma | játékfilm

Mindenkinek van múltja.És mindenki magával cipeli.Néhány óra – ennyi is elég, hogy örökre megváltozzon az életed. Három hétköznapi tragédia zajlik le ez idő alatt egy mai... több»

#72477

dráma | rövidfilm

Egy nőre kezelés vár a pszichiátriai klinikán, előtte azonban még eltölt néhány napot a fiával. több»

Rendező: Darya Molchanova

Cikász és a hallópálmák
#72478

játékfilm

Miként áll helyt - szinte "apaként" - kishúga mellett Cikász? Miképp keresi helyét és szerepét a felnőtté válás küszöbén? Hogyan és mi mindenben nyújt modellt társai számára?... több»

Élő holtágak
#72479

dokumentum

Európa második leghosszabb folyója a Duna, s partját követő holttere páratlan élővilágnak nyújtott otthont. A folyó szabályozása után e rendkívül gazdag élővilágnak már csak... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Szabados György köszöntése
#72480

zenés

A felvétel a Szabados György hatvanadik születésnapja alkalmából rendezett koncerten készült a Magyar Rádió Márványtermében.