Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Repülőművészek
#72481

dokumentum

Díj:1963 - Budapest: IV. Magyar Rövidfilmszemle - III. díj

Rendező: Borsodi Ervin

#72482

dráma | rövidfilm

Egy költő a háborút követően elzárkózik egy elhagyatott faluban, ahol megpróbál megküzdeni a múltbeli traumákkal.

A magyar musical - Összeállítás a műfaj hazai történetéből
#72483

dokumentum | zenés

A magyar musical története a kezdetektől, azaz az Egy szerelem három éjszakája című zenés műtől a Képzelt riport...-on és A padláson keresztül az Anna Karenináig. A műsorban... több»

#72484

dráma

A javítóintézetből frissen szabadult Gráci új életet akar kezdeni. Szakít régi haverjaival, nem hajlandó együttműködni velük. Beleszeret Klárába, a gyönyörű fiatal lányba, de... több»

Bajuszverseny
#72485

játékfilm

Hajnalka, Vacila király szépséges lánya minden kérőjének kiadja az útját, csakhogy a király egy napon megunja a dolgot, és közhírré téteti, hogy annak adja oda a lányát, aki a... több»

Grizzly-birodalom
#72486

dokumentum

Az Alaszkai-félsziget vad partvidékén egy Thor nevű medvebocs küzd a túlélésért. Nincs könnyű helyzetben, mert a zord klímán kívül a többi vadállat is veszélyt jelent rá, s az... több»

Szereplők: Bill Graves

Eb ura fakó
#72487

NA Eb ura fakó  (1940)

(1)

vígjáték

Török Tamás (Csortos Gyula) és felesége (Berky Lili) jó barátságban élnek Csaholy Kelemennel (Somlay Artúr) és nejével, Emmával (Vaszary Piroska) Török Kata (Nagy Alice) Csaholy... több»

Dorottya vagyis a Dámák diadalma a fársángon
#72488

játékfilm

Csokonai Vitéz Mihály DOROTTYA vagyis a DÁMÁK DIADALMA A FÁRSÁNGON című művének címszerepében emlékezetes alakítást nyújt a sokoldalú és karakterszerepekben kiváló Gobbi Hilda,... több»

Herminamezö árnyai: Tisza István miniszterelnök meggyilkolásáról
#72489

dokumentum

Tisza István miniszterelnök meggyilkolásáról. 1918. október 31-én a herminamezei Róheim-villában meggyilkolták gróf Tiszta Istvánt, a Magyar Királyság kétszeres miniszterelnökét.... több»

A kert
#72490

NA A kert  (1994)

dráma | játékfilm

A magyar labdarúgó válogatott 7:1-re győzi le Anglia együttesét a Népstadionban. Másnap egy budai villa kertjében a rádióból − a hatalmában újra megerősödött − Rákosi... több»

Koldus és királyfi
#72491

Tom, a koldusgyerek és Edward királyfi a megtévesztésig hasonlítanak egymásra. Ebből származnak a bonyodalmak, melyek során Tom egy ideig királyként uralkodik, Edward pedig megismeri a... több»

Azeri kaleidoszkóp
#72492

dokumentum

Jól megfér egymás mellett Azerbajdzsán ősi, több ezer éves múltra visszatekintő kultúrája és a modern világ. Miközben Kaszpi-tenger partján fekvő fővárosban, Bakuban szinte egyik... több»

Rendező: Tótfalusi András

Az a dolgom, hogy csináljam
#72493

dokumentum | életrajzi

Az Iparművészeti Főiskolán végzett, Munkácsy-díjas Szabó Tamás képzőművésszel beszélget Wehner Tibor művészettörténész az utóbbi években készült szobrairól, majd Gaál... több»

A Temetetlen halott - Nagy Imre naplója- rendezői változat
#72494

dráma

Nagy Imre élettörténete a XX. századi történelem alaptörténete. Ő volt az első kommunista vezető, aki egy nemzeti forradalom - az '56-os - jelképe, miniszterelnöke, aki felmondta a... több»

Egy élet e tánc...
#72495

dokumentum

2001. december 1. A Várszínház helyén megszületik a Nemzeti Táncszínház - a magyar tánctársadalom hőn óhajtott vágya teljesült: végre van kőszínháza ennek a gyönyörű... több»

Rendező: Sztanó Hédi

Szereplők: Török Jolán

Akiket bivalyok visznek a mennybe
#72496

dokumentum

Számukra a legfontosabb ünnep a temetés, amelyre szinte születésüktől fogva készülnek. A forgatócsoport Toranka faluban egy öt napos temetési ceremóniát követett végig. Európai... több»

Rendező: Mészáros Péter

#72497

akció

Kaede, a női nindzsa be akar férkőzni egy szektába, de az varázslat alá vonja őt. több»

Forradalmi etűd
#72498

dokumentum

Müller Péter író szubjektív emlékei 1956-ról: egy szerelem története, melyben megelevenednek a forradalom eseményei, az író sebesülése, a kórházban töltött napok. S marad a... több»

Rendező: Kárpáthy Mariann

Szereplők: Müller Péter

Csálé nekrológ
#72499

dokumentum

Zsolt 33 éves. Hajléktalan. AIDS-es. Megosztja velünk a gondolatait, érzéseit magáról és az őt körülvevő világról, eddig soha nem látott és hallott módon. Lehengerlő önirónia,... több»

Rendező: Balogh Edina

Acid Eater
#72500

NA Acid Eater  (2017)

A filmben bemutatkozik egy új szuprehős, Acid Man, amelyet Kaustav Sinha alkotott. több»