Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
#72481

NA The Coven  (2022)

horror

Egy fiatal pár egy kellemes hétvégét készül eltölteni kicsit távolabb a város zajától. A hétvége rövidesen azonban rémálommá változik, amikor egy fanatikus szekta és annak... több»

Tékás
#72482

NA Tékás  (2001)

rövidfilm

Ha meg akarsz nézni egy filmet, legegyszerűbb, ha betérsz egy videotékába, és kiveszel egyet. Hogy hogyan jut filmhez néhány kuncsaft, egy amazon, egy pizzás, egy esztéta, maga Jézus... több»

Biztosítás
#72483

játékfilm

Barna biztosítási csalásból él, megrendelésre totálkáros autókat "gyárt". Törzshelye egy kétes hírű bár, ahol a szőrös szívű, mégis buzgó keresztény csapos a közvetítő a... több»

Te
#72484

NA Te  (1961)

rövidfilm

Hogyan lehet a filmben közvetlenül nem ábrázolt szubjektum, a lírai én belső világát megjeleníteni? A felejthetetlen lírai filmetűd formanyelvi és dramaturgiai kísérlet ennek... több»

Marika
#72485

NA Marika  (1937)

romantikus

Orbán Sándor író. Az asszonyok írója. Feleségével már csak a régi szerelem emléke köti össze. Megcsalatásának napján találkozik egy tisztaszemű, a világ hívságairól mit sem... több»

Ha felmegyek Kolozsvárra...
#72486

dokumentum

Mit mond az ember szilvaszedés közben Feketelakon? Olyan szavakat, amelyekben benne vannak a szilvaszedés mozdulatai. Amelyekben érződnek a szamosújvári börtön falainak el nem felejthető... több»

Rendező: Erdélyi János

Hans Christian Andersen: Életem története 2.
#72487

családi | kaland

A legendás dán meseíró, Hans Christian Andersen életének fordulatokkal teli története. A 19. századi Európában játszódó történet bemutatja Andersen életútját, aki egyszerű... több»

Légyfogó
#72488

NA Légyfogó  (1998)

játékfilm

"Ez a film úgy született, hogy a tanítványaim kértek: csináljunk már együtt valamit. Az amatőrökhöz csatlakozott néhány profi, s a könnyed nyári szórakozásból végül egy film... több»

Sako menyegzője (Sako menyegzője)
#72489

sci-fi

Az események egy kastélyszerű, nagy, öreg házban zajlanak. Szereplői: Alush Bey - egy negyvenéves nagyon gazdag földesúr, Mukadez - a gyönyörű nő, aki Bécsben tanult és Sako - a... több»

#72490

NA Building 20  (2017)

dokumentum

A dokumentumfilm három fiatal lány történetét mutatja be, akik Manilán élnek. A lányok egyetlen esélye, ha egész éjjel Tondo utcáin, a város egyik legveszélyesebb negyedében dolgoznak. több»

Rendező: Abdulaziz Alfuraih

A zsidók meg a biciklisták
#72491

dokumentum

"Aki egy ember életét megmenti, az egy világmindenséget ment meg." E mottóul választott talmudi bölcsességből kiindulva vizsgálja a film a katolikus és protestáns egyházak... több»

Zoller Attila és a Hungarian Jazz All Stars
#72492

zenés

A 70 éves korában 2008-ban elhunyt Zoller Attila koncertje a Magyar Rádió Márványtermében.

Rendező: Berki Tamás

Magyarország levegőjét szívtam
#72493

dokumentum

Tova Meyer a második világháború ideje alatt került a Felvidékről Budapestre. Leleményességének és barátainak köszönhetően átvészelte a nyilas rémuralmat, egyénisége révén... több»

Rendező: Ordódy György

Asszony a telepen
#72494

játékfilm

A fuvarozó telepen Tóth Viktor sofőr (Schwetz András) megismerkedik Szekeresnével (Ruttkai Éva), a különös, zárkózott özveggyel, és beleszeret. Viktorba szerelmes Vitamin (Halász... több»

Hundertwasser Budapesten
#72495

dokumentum

Hundertwasser építész és festő budapesti kiállítása alkalmából készült beszélgetés. több»

Rendező: M. Nagy Richárd

#72496

akció | rövidfilm | sci-fi

Botond (Kolonits Ferenc) egyedül, magányosan él erdőközeli házában. Egy nap viszont felkeresi őt Csaba (Szilágyi Ferenc), aki a következőt kínálja fel neki: amennyiben bemegy a tóba,... több»

A kis nyelvmester
#72497

rövidfilm

A gimnáziumi franciatanár tanítványai kérésére lefordítja Daniel Cohn-Bendit egyik írását. Az igazgató persze nem örül ennek, és retorziókat helyez kilátásba.

#72498

dokumentum

Az elmúlt években rengeteg mexikói esett áldozatul a drogbandák küzdelmeinek. Az egyik vezető mexikói politikus azt ígéri, hogy le tudja győzni a kartelleket.

Petőfi '73
#72499

NA Petőfi '73  (1973)

játékfilm

Hosszú hajú, farmernadrágos fiúk és lányok elevenítik fel a '48-as forradalom eseményeit, Szörényi Levente zenéjére.

Banán és bukta
#72500

játékfilm

Két rövid történet, amely a szerelem beteljesüléséről és az ahhoz vezető rögös útról szól... több»