Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Találkozás Kodály Zoltánnal a Zeneakadémián
#72501

zenés

Bevezetőt mond: Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektoraKözreműködik:Angelica Leánykar - Vezényel: Gráf Zsuzsa,a Zeneakadémia Vegyeskara - vezényel: Erdei... több»

Hogy vagytok tük es...
#72502

dokumentum

1948-59 között a Moldvában élő csángó magyarok anyanyelvükön, magyarul tanulhattak. Több mint 100 településen működött ez idő tájt iskola, ahol magyarul tanítottak. Erről... több»

Keressük Dózsát
#72503

filmetűd

Egy sávokra vágott, több férfifejet ábrázoló grafika mozgásvariációinak rögzítése a film.

Rendező: Maurer Dóra

Hangyatérkép
#72504

játékfilm

Az emberiség saját történeteit ismétli szüntelen, egyenletes mormolással. Ugyanazok a történetek szállnak anyáról leányra, apáról fiúra; ugyanazokat a történeteket meséljük... több»

Egy francia falu titkos lakói
#72505

dokumentum

Létezik valahol egy bájos kis falu Franciaországban, melynek lakói nemcsak emberek, hanem apró állatok is. Otthagyva a természetet, ezek a pici lények beköltöztek a falu házaiba,... több»

...És ilyen Lili!
#72506

dokumentum

Benczédi Ilona (Lili) igazán jópofa csodabogár és nagyszerű szobrász. Mellesleg 60 éves és örökifjú. Kolozsvárról keveredett egy észak-svédországi városkába. A svédek annyira... több»

Rendező: Cselényi László

Szereplők: Benczédi Ilona

Lakodalom Varsányban
#72507

dokumentum

Egy lakodalom Varsányban: előbeszéd, templomi esküvő, ebéd, menyasszony- és menyecsketánc.

Rendező: Czigány Zoltán

Születésnap
#72508

rövidfilm | sci-fi

Egy pincér vacsorához terít. 7 gyermek ül az asztal körül. A pincér felszolgálja a vacsorát. Születésnapot ünnepelnek. A torta már sohasem érkezik meg. Honnan jöttek és hová... több»

Iránymutató függőónok - Portréfilm Turi Attila építészről
#72509

életrajzi

A portréfilmben az építész művészetéről mesél otthonában és a közösséget, az örökölt értékeket és a hagyományt tisztelő legjelentősebb alkotásai előtt. több»

Rendező: Gulyás János

Az eltűnt idő nyomában
#72510

dokumentum

Az 1956-os forradalom után egy katona a saját háza udvarán lévő kacsaól alá menekült és ott élt hat évig.

Elvesztegetjük vagy újrateremtjük, mit ránk hagytak elődeink?
#72511

dokumentum

A hely szellemét láthatóan hordozó építészeti örökség az ott lakóknak kötődést és önbecsülést kínál, valamit vonzza a látogatókat is. Ép ésszel kiben is ötlene fel, hogy... több»

Rendező: Duló Károly

Rattanföld (Rattanföld)
#72512

dokumentum

A fonott bútorok nagy része az indonéz szigetvilág liánszerűen függeszkedő kúszópálma fajtájából készül. A rattan után kutató parasztok Sulawesi belsejében az ősi toradzsa... több»

A Face for Yulce
#72513

dokumentum

A kislányom új arcot kap című megrázó dokumentumfilm a 11 éves Yulce történetét meséli el. A kislány egy este éppen kerozint öntött az olajlámpásba, amikor az váratlanul... több»

Jelbeszéd - Portréfilm Sára Ernő tervezőgrafikusról
#72514

életrajzi

Bár fiatalon Svájc legnagyobb művészeti intézményének megbecsült munkatársa lehetett, mégis inkább hazatért, így a magyar tervezőgrafika világszerte ismert, kiemelkedő... több»

Rendező: Keserű Judit

Találkozások (Wallenberg )
#72515

dokumentum

Több, mint 40 éve foglalkoztatja a túlélőket Raoul Wallenberg személyisége. A mítoszok testetlen és megfoghatatlan világában már csak az agyon idealizált hős képe él. Az ember, a... több»

Hang ember hang
#72516

dokumentum

Mi a hang? Nem is gondolkodunk rajta, annyira természetes része világunknak. A dokumentumfilm arra keresi a választ, hogy lesz a rezgésből, a hullámból hallható hang, majd zene; A film... több»

Rendező: Fehér Anikó

Betlehemi királyok
#72517

filmetűd

József Attila versének megzenésített változata.

Rendező: Kertész Pál

Szereplők: Karády Katalin

Vége
#72518

NA Vége  (1999)

dráma | játékfilm

Új évezredbe léptünk. Nem jutottunk vissza a Kőkorba, és a Világvége sem jött el.Az élet nagyjából ugyanúgy zajlik, mint eddig. Problémák persze akadnak itt is, ott is. Mi azonban... több»

Kelj fel komám, ne aludjál!
#72519

szatíra

Állunk a pusztában, gatyánk lobog, ... Kapa és Pepe, ... Pepe!, gondoltad volna, hogy hadifogoly leszel a saját hazádban? ... Van aki a testből kipiszkálja a lelket. De ki van ott benn?... több»

#72520

A sorozat az Ázsia nagy részén még mindig fennálló nyomorra és éhezésre irányítja figyelmünket. A helyzet valóban nyomasztó, de nem teljesen kilátástalan, nem kis köszönet ezért... több»