Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Poirot – Függöny – Poirot utolsó esete
#72521

krimi

Tolószékhez kötve, megbénítva a köszvénytől, az idős Poirot újra találkozik régi barátjával, Hastings kapitánnyal ott, ahol minden elkezdődött. styles az a vidéki ház, ahol a... több»

Rákóczi Ferenc emlékeinek nyomában (Rákóczi Ferenc emlékeinek nyomában)
#72522

dokumentum

A film bemutatja II. Rákóczi Ferenc szülőhelyét, a borsi kastélyt. Az épület a fejedelem születését követően többször cserélt gazdát, szinte teljesen tönkrement. Felújítása... több»

A muzsikás kismalac
#72523

animáció

A mese arról szól, hogyan nevetteti meg a malacka a királyt.

Rendező: Koltai Jenő

#72524

NA The Coven  (2022)

horror

Egy fiatal pár egy kellemes hétvégét készül eltölteni kicsit távolabb a város zajától. A hétvége rövidesen azonban rémálommá változik, amikor egy fanatikus szekta és annak... több»

Tiszta lap
#72525

NA Tiszta lap  (2001)

dráma | játékfilm

Az I Scream balett neves alkotói - Szirtes János, feLugossy László és barátaik - újra bemutatják a "zen-buddhista televíziót". Filmjük elmélkedés a látás természetéről a... több»

#72526

NA Fatuma  (2018)

dráma

Netflix

Egy hagyományőrző vidéki nő története, aki az életét kockáztatta mindenféle jutalom vagy köszönet nélkül, hogy gondozza a férje földjeit, és törődjön a családdal. Rossz... több»

Bóbita
#72527

NA Bóbita  (1998)

játékfilm

"Weöres Sándor gyerekversei életem legelső emlékei közül valók - anélkül tudtam őket kívülről, hogy akár egyszer is az értelmükbe belegondoltam volna, vagy akár felmerült volna... több»

Variációk egy témára
#72528

rövidfilm

Az alkotók szerint három tipikus változata van a háborúk borzalmaihoz való emberi viszonyulásnak. A variációkat három tételben fogalmazzák meg: 1. tárgyilagosan, 2. döbbenten, 3.... több»

Rendező: Szabó István

Ha ketten vagy hárman...
#72529

dokumentum

Látogatóban a Cziránku családnál

Rendező: Lehoczky László

#72531

dokumentum

Moldova Ágnes és Gém György dokumentumfilmje azokról a börtönviselt férfiakról, akiket családja évekig várt odahaza. több»

Nem is volt ez annyira rossz, mint amire számítottam. Érdekes volt betekintést nyerni az akkori "életbe", illetve az elítéltek nézeteit hallani és látni, főként a közelgő szabadulás okán. Azóta sok idő eltelt ugyan, de legalább rálátásom lett, az akkori időben milyen is... több»
Legyek én az ádozat
#72532

dokumentum

Ez a film Salkaházi Sárának állít emléket, akit 1945.-ben a Dunába lőttek, zsidók bújtatása miatt. 2006-ban szentté avatták.

Rendező: Hevér Zoltán

Sirakava
#72533

NA Sirakava  (1998)

dokumentum

Sirakava a neve annak a japán falunak, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Filmünk bemutatja Sirakava világviszonylatban is kivételes értékű építészeti... több»

Rendező: Kósa Ferenc

#72534

akció | kaland

A történet Nublar szigetén játszódik 2005-ben. A sziget 120 mérfőldre található Costa Rica partjaitól és 87 mérföldre Sorna szigetétől. Néhány paleontológusnak nyoma veszett a... több»

Zakariás Attila építész
#72535

dokumentum

A Sepsiszentgyörgyön élő Zakariás Attila építész néhány munkáját mutatja be a film, többek között az Illyefalvai Keresztény Központot és a Sepsiszentgyörgyi Református Templomot.

Rendező: Nagy T. Katalin

Mandzsúria földjén
#72536

dokumentum

A kínai útifilm második része Heilongjiang tartományról és fővárosáról, Harbiuról szól.

Az égigérő fa
#72537

Jánoska, az egyszerű kanászgyerek kimenti az égigérő fa tetején raboskodó királykisasszonyt, ezzel elnyerve annak kezét és természetesen a vele ígért fele királyságot is.

Rendező: Csermák Tibor

A magyar musical - Összeállítás a műfaj hazai történetéből
#72538

dokumentum | zenés

A magyar musical története a kezdetektől, azaz az Egy szerelem három éjszakája című zenés műtől a Képzelt riport...-on és A padláson keresztül az Anna Karenináig. A műsorban... több»

#72539

zenés

Olyan emberek története, akiknek élete összefonódik egy New York-i tél alatt.

#72540

akció | rövidfilm | sci-fi

Botond (Kolonits Ferenc) egyedül, magányosan él erdőközeli házában. Egy nap viszont felkeresi őt Csaba (Szilágyi Ferenc), aki a következőt kínálja fel neki: amennyiben bemegy a tóba,... több»