Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A muzsikás kismalac
#72561

animáció

A mese arról szól, hogyan nevetteti meg a malacka a királyt.

Rendező: Koltai Jenő

#72562

dokumentum

A Keletről jött emberek - A kunok című dokumentumfilm stábja a kun népcsoport nyomába eredt, s megpróbált egyfajta képet festeni arról, kik is valójában a kunok, honnét erednek és... több»

Rendező: Farkas György

Tiszta lap
#72563

NA Tiszta lap  (2001)

dráma | játékfilm

Az I Scream balett neves alkotói - Szirtes János, feLugossy László és barátaik - újra bemutatják a "zen-buddhista televíziót". Filmjük elmélkedés a látás természetéről a... több»

Bóbita
#72564

NA Bóbita  (1998)

játékfilm

"Weöres Sándor gyerekversei életem legelső emlékei közül valók - anélkül tudtam őket kívülről, hogy akár egyszer is az értelmükbe belegondoltam volna, vagy akár felmerült volna... több»

#72565

fantasy

Elszabadul egy ősi erő. Jason-nek  azonban sikerül meggyőznie barátait, hogy fogjanak össze és vegyék fel a harcot a szörny ellen. több»

Variációk egy témára
#72566

rövidfilm

Az alkotók szerint három tipikus változata van a háborúk borzalmaihoz való emberi viszonyulásnak. A variációkat három tételben fogalmazzák meg: 1. tárgyilagosan, 2. döbbenten, 3.... több»

Rendező: Szabó István

Ha ketten vagy hárman...
#72567

dokumentum

Látogatóban a Cziránku családnál

Rendező: Lehoczky László

Denied Unemployment
#72568

dráma

Dontae Mathis nem csupán elveszíti állását, de ami még ennél is rosszab, hgy főnöke és munkatársai szabályosan elüldözik munkahelyéről. Hősünk idővel rájön, hogy az egész egy... több»

#72570

dokumentum

Moldova Ágnes és Gém György dokumentumfilmje azokról a börtönviselt férfiakról, akiket családja évekig várt odahaza. több»

Nem is volt ez annyira rossz, mint amire számítottam. Érdekes volt betekintést nyerni az akkori "életbe", illetve az elítéltek nézeteit hallani és látni, főként a közelgő szabadulás okán. Azóta sok idő eltelt ugyan, de legalább rálátásom lett, az akkori időben milyen is... több»
Legyek én az ádozat
#72571

dokumentum

Ez a film Salkaházi Sárának állít emléket, akit 1945.-ben a Dunába lőttek, zsidók bújtatása miatt. 2006-ban szentté avatták.

Rendező: Hevér Zoltán

Sirakava
#72572

NA Sirakava  (1998)

dokumentum

Sirakava a neve annak a japán falunak, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Filmünk bemutatja Sirakava világviszonylatban is kivételes értékű építészeti... több»

Rendező: Kósa Ferenc

Zakariás Attila építész
#72573

dokumentum

A Sepsiszentgyörgyön élő Zakariás Attila építész néhány munkáját mutatja be a film, többek között az Illyefalvai Keresztény Központot és a Sepsiszentgyörgyi Református Templomot.

Rendező: Nagy T. Katalin

Mandzsúria földjén
#72574

dokumentum

A kínai útifilm második része Heilongjiang tartományról és fővárosáról, Harbiuról szól.

Az égigérő fa
#72575

Jánoska, az egyszerű kanászgyerek kimenti az égigérő fa tetején raboskodó királykisasszonyt, ezzel elnyerve annak kezét és természetesen a vele ígért fele királyságot is.

Rendező: Csermák Tibor

#72576

dráma

Egy globális világjárvány korlátozza az utazási lehetőségeket, így egy nászutas házaspár a Hollywood Roosevelt Hotelben reked, ahol két alkalmazottból álló személyzet fogadja... több»

A magyar musical - Összeállítás a műfaj hazai történetéből
#72577

dokumentum | zenés

A magyar musical története a kezdetektől, azaz az Egy szerelem három éjszakája című zenés műtől a Képzelt riport...-on és A padláson keresztül az Anna Karenináig. A műsorban... több»

#72578

zenés

Olyan emberek története, akiknek élete összefonódik egy New York-i tél alatt.

#72579

dokumentum

Az elmúlt években rengeteg mexikói esett áldozatul a drogbandák küzdelmeinek. Az egyik vezető mexikói politikus azt ígéri, hogy le tudja győzni a kartelleket.

Rejtélyes égitest
#72580

játékfilm

Egy kutatóközpont professzorai különös jeleket fognak az űrből és egy rejtélyes égitest is felbukkan. Izgalmas napok következnek, még kommunikálni is megpróbálnak az űrbeli... több»