Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72561

NA Immanence  (2022)

horror | thriller

Csillagászok egy csapata földönkívüliekre utaló nyomokra bukkan, a küldetésüket azonban hamar veszély kezdi el fenyegetni. több»

Tiszta lap
#72562

NA Tiszta lap  (2001)

dráma | játékfilm

Az I Scream balett neves alkotói - Szirtes János, feLugossy László és barátaik - újra bemutatják a "zen-buddhista televíziót". Filmjük elmélkedés a látás természetéről a... több»

#72563

NA Fatuma  (2018)

dráma

Netflix

Egy hagyományőrző vidéki nő története, aki az életét kockáztatta mindenféle jutalom vagy köszönet nélkül, hogy gondozza a férje földjeit, és törődjön a családdal. Rossz... több»

Bóbita
#72564

NA Bóbita  (1998)

játékfilm

"Weöres Sándor gyerekversei életem legelső emlékei közül valók - anélkül tudtam őket kívülről, hogy akár egyszer is az értelmükbe belegondoltam volna, vagy akár felmerült volna... több»

Variációk egy témára
#72565

rövidfilm

Az alkotók szerint három tipikus változata van a háborúk borzalmaihoz való emberi viszonyulásnak. A variációkat három tételben fogalmazzák meg: 1. tárgyilagosan, 2. döbbenten, 3.... több»

Rendező: Szabó István

Ha ketten vagy hárman...
#72566

dokumentum

Látogatóban a Cziránku családnál

Rendező: Lehoczky László

#72568

dokumentum

Moldova Ágnes és Gém György dokumentumfilmje azokról a börtönviselt férfiakról, akiket családja évekig várt odahaza. több»

Nem is volt ez annyira rossz, mint amire számítottam. Érdekes volt betekintést nyerni az akkori "életbe", illetve az elítéltek nézeteit hallani és látni, főként a közelgő szabadulás okán. Azóta sok idő eltelt ugyan, de legalább rálátásom lett, az akkori időben milyen is... több»
Legyek én az ádozat
#72569

dokumentum

Ez a film Salkaházi Sárának állít emléket, akit 1945.-ben a Dunába lőttek, zsidók bújtatása miatt. 2006-ban szentté avatták.

Rendező: Hevér Zoltán

Sirakava
#72570

NA Sirakava  (1998)

dokumentum

Sirakava a neve annak a japán falunak, amelyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Filmünk bemutatja Sirakava világviszonylatban is kivételes értékű építészeti... több»

Rendező: Kósa Ferenc

#72571

akció | kaland

A történet Nublar szigetén játszódik 2005-ben. A sziget 120 mérfőldre található Costa Rica partjaitól és 87 mérföldre Sorna szigetétől. Néhány paleontológusnak nyoma veszett a... több»

Zakariás Attila építész
#72572

dokumentum

A Sepsiszentgyörgyön élő Zakariás Attila építész néhány munkáját mutatja be a film, többek között az Illyefalvai Keresztény Központot és a Sepsiszentgyörgyi Református Templomot.

Rendező: Nagy T. Katalin

Mandzsúria földjén
#72573

dokumentum

A kínai útifilm második része Heilongjiang tartományról és fővárosáról, Harbiuról szól.

Az égigérő fa
#72574

Jánoska, az egyszerű kanászgyerek kimenti az égigérő fa tetején raboskodó királykisasszonyt, ezzel elnyerve annak kezét és természetesen a vele ígért fele királyságot is.

Rendező: Csermák Tibor

A magyar musical - Összeállítás a műfaj hazai történetéből
#72575

dokumentum | zenés

A magyar musical története a kezdetektől, azaz az Egy szerelem három éjszakája című zenés műtől a Képzelt riport...-on és A padláson keresztül az Anna Karenináig. A műsorban... több»

#72576

zenés

Olyan emberek története, akiknek élete összefonódik egy New York-i tél alatt.

Chikara: Wrestling Equality
#72577

dokumentum | rövidfilm | sportfilm

A film korábban nem látott felvételek segítségével járja körbe a nemi egyenlőség kérdéseit a profi birkózás területén.

Rejtélyes égitest
#72578

játékfilm

Egy kutatóközpont professzorai különös jeleket fognak az űrből és egy rejtélyes égitest is felbukkan. Izgalmas napok következnek, még kommunikálni is megpróbálnak az űrbeli... több»

#72579

akció | dráma | krimi | thriller

Maimilian Nero újra feltűnik a színen, és csatlakozik az alvilághoz. Gyorsan halad előre a ranglétrán, s hamarosan már a politikai színtéren tesz szert jelentősebb hatalomra. Célja,... több»

A Danubia Szimfonikus Zenekar hangversenye
#72580

zenés

Lajtha László a 20. század harmadik - Bartók és Kodály mellett - nemzetközileg elismert magyar zeneszerzője. A magyar zenei hangvételt a francia zenei hagyományokkal egyesítette. Mint... több»

Rendező: Petrovics Eszter